Browsing: X-Plane

Net als hieronder is Athene een veld voor mij wat ik al langer bezoek als P3D vlieger. Ik was steeds weer verrast om de blauwe Ikea box nabij een vliegveld te zien, zoals ook hier. FlyTampa heeft nu dit veld ook voor X-Plane uitgegeven. Te koop voor €24 via simMarket.

Als P3D vlieger kom ik al jaren, via de door Aerosoft geleverde versie, op Heraklion. Er is zelf een v2 voor gemaakt later nog. Ook X-Plane piloten hebben de keuze. Eerder heeft JustSim hun versie gemaakt en nu biedt ook FlyTampa het Griekse Heraklion aan, gelegen op het eiland Kreta. Voor €21 bij simMarket.

Ik ben geen X-Plane piloot en zodoende ook niet bekend met deze uitgever. Jack kondigde deze uitgave aan via email en via de product omschrijving is te lezen dat alle belangrijke zaken worden geleverd. Denk aan wisselende jaargetijden en goede overgang met Orbx hun regionale product. Te koop via simMarket voor €22.

Uitgever én ontwikkelaar Just Flight heeft samen met Thranda Design bovenstaande Tomahawk voor X-Plane ontwikkeld. Dit toestel is gisteren uitgegeven en te koop voor €29 bij simMarket. Men geeft aan dat dit hun meest gedetailleerde GA vlieger is, uw sleutel vibreert met het toestel mee en zelfs de ventilatie mondjes zijn te verstellen. Tsja.

Bovenstaand de tweede video van dit in aanbouw zijnde product van Just Flight. Ikzelf heb het zien van  bestaande toestellen in mijn Fsx / P3D altijd belangrijk gevonden voor het juiste ‘gevoel’. De video is wel erg simpel opgezet, maar beter iets dan niets. Op de product pagina is overige informatie en afbeeldingen.

Orbx heeft in een enkele uitgave 3 klassieke Fsx / P3D velden uitgegeven voor X-Plane vliegers. KORS Orcas Island, 7S3 Stark’s Twin Oaks en WA79 Walter Sutton’s zijn voor mij bekende namen van enkele jaren terug. De velden zijn voor €20 per stuk verkrijgbaar en vallen binnen de TrueEarth US Washington en Oregon regio’s.

Orbx heeft samen met ontwikkelaar Gaya een speciale uitgave voor X-Plane 11 gedaan. Ga mee naar de Franse Alpen en bezoek Courchevel. Op een hoogte van ongeveer 6000 feet vinden we een landingsbaan gelegen tegen de contouren van een heuvel, welke ook gevolgd wordt. Een ‘sloped runway’ is het gevolg. Iets wat nog altijd redelijk speciaal is in de fs wereld. Afgelopen week is het veld aangekondigd met deze forum pagina waarop zoals altijd een scala aan informatie en afbeeldingen te vinden is. Afgelopen nacht is het product uitgegeven en beschikbaar voor €20 via deze product pagina.

Nog in de Fsx tijd was ik zeer verrast daar Aerosoft hun Thessaloniki voor Fsx / P3D. Het vliegveld was nog redelijk standaard maar de terminal rijkelijk opgebouwd uit stalenbuizen. De stad daarom was werkelijk verbluffend vol getekend maar draaien ook nog eens gewoon goed. Dit product is te koop voor €21 bij simMarket en nog steeds een aanrader. FlyTampa ontwikkeld dit product nu 4 jaar later voor X-Plane vliegers. Bovenstaande baai is voor mij in ieder geval een bekend plaatje. Overige zijn via dit Facebook bericht te bekijken.

Enkele maanden geleden heeft Flightbeam Portland KPDX uitgegeven voor P3D vliegers. Dit product is voor $30 te koop bij Flightbeam zelf. Begin deze week is ook de X-Plane versie van dit product uitgegeven. Verkrijgbaar op dezelfde website en voor dezelfde prijs.

Alweer in Maart 2018 is dit toestel uitgegeven voor P3D (co-)piloten maar sinds vandaag is het ook beschikbaar voor hun X-Plane vrienden. De opties komen veelal overeen van beide versies. Voor het regen effect dient er overigens nog wel een plug-in gedownload te worden. De F50 is verkrijgbaar via Carenado zelf voor $40.

1 2 3 27