Browsing: X-Plane

Sommige vriendelijk geprijsde software kan zomaar je meest geliefde worden. Mogelijk ook dit pakket waarmee X-Plane gebruikers zelf kunnen bepalen hoe de basis vliegvelden eruit komen te zien. Geheel nieuw en onaangeraakt, of redelijk in gesleten en vol met rubber? Aan ons de keuze, voor €12 te koop via simMarket.

Reeds 4 maal eerder schreef ik over Imaginesim en Austin. Na de eerste uitgave van April is er nu alweer een v2 uitgave. Volgens mij had men beter 30 dagen kunnen wachten met de eerste uitgave, dit is verwarrend. Hoe dan ook worden nu de nieuwste X-Plane technieken ondersteund zoals SAM docking met Safegate parkeer ondersteuning. PBR is voor X-Plane minder speciaal dan voor P3Dv4 maar hoe dan ook een mooie techniek. Te koop bij Imaginesim zelf voor £23.

Ook bij X-Plane blijven ze werken om hun simulator nog steeds beter te maken. De beta liefhebbers kunnen zo stap voor stap al die verbeteringen uittesten. Eigenlijk zijn we met zijn allen testers van hun software. U kunt nu de volgende versie als beta weer uitproberen.

Via Facebook zijn de laatste afbeeldingen van dit Just Flight toestel voor X-Plane 11 geplaatst. Ze zijn echter ook toegevoegd aan de product pagina op hun eigen website. Begeleidend schrijven dat het toestel nog deze maand verwacht mag worden.

In mijn begin tijd van Flightsim had ik mij reeds aangemeld op Simbrief, maar snapte toen geheel niet wat zij boden. Pas jaren later ben ik gebruiker geworden en heb nu zelfs mijn Navigraph account gekoppeld. Wilt je kloppende vluchtplannen laten ontwikkelen om in de FMC te laden dan is Simbrief een goede optie. Via hun internetpagina kunnen we lezen over de laatste update waardoor het vluchtplan nog beter wordt. Via Facebook kan ook.

Via email kreeg ik de aankondiging dat Just Flight hun X-Plane vloot heeft opgewaardeerd om gebruik te maken van X-Plane 11.30 zijn mogelijkheden. Er worden 6 punten genoemd die ik hieronder zal delen. Maar er zitten meer verbeteringen in de nieuwe installatiebestanden verwerkt. Geheel opnieuw downloaden en installeren is dus noodzakelijk. simMarket biedt 7 toestellen aan. Een kijkje bij Just Flight zelf kan ook geen kwaad, vanaf een aanschaf van €60 wordt er 20% korting vergeven.

Eerder heeft Gaya Genoa uitgegeven voor P3D gevolgd door een X-Plane uitgave. Aerosoft biedt beide producten aan via simMarket voor €26 maar de P3D uitgave is momenteel met korting te koop voor €20. Inmiddels werken zij aan hun volgende product Courchevel. Een heel speciaal veld in de Franse Alpen. Het is zeer kort, en is onder een hoek van maar liefst 18,5% gelegen. Verder zeer indrukwekkende info wordt mooi gegeven via Wikipedia. De eerst afbeeldingen zijn via Facebook te bekijken.

Na eerdere P3Dv3 alsmede een latere P3Dv4 uitgave kunnen nu ook onze X-Plane 11 vliegers genieten van Lisbon. Zowel het veld als (een gedeelte van) de stad zijn beschkbaar in dit product. Het veld is zo goed als mogelijk op de huidige status nagebouwd. De diverse uitvoeringen zijn via simMarket te koop voor €23. (X-Plane versie iets goedkoper.)

Net als hieronder voor JustSim geld ook voor Orbx dat zij hun producten veelal voor P3D en X-Plane uitgeven. Zo ook voor Fairoaks. Deze X-Plane 11 versie is voor $25 te koop bij Orbx. Al typende vraag ik mij af of er voor X-Plane ook een Ftx Central is net als voor P3D? Wel zijn er Orbx libraries nodig welke gratis verkrijgbaar zijn.

1 2 3 25