Browsing: X-Plane

Ook bij X-Plane blijven ze werken om hun simulator nog steeds beter te maken. De beta liefhebbers kunnen zo stap voor stap al die verbeteringen uittesten. Eigenlijk zijn we met zijn allen testers van hun software. U kunt nu de volgende versie als beta weer uitproberen.

Via Facebook zijn de laatste afbeeldingen van dit Just Flight toestel voor X-Plane 11 geplaatst. Ze zijn echter ook toegevoegd aan de product pagina op hun eigen website. Begeleidend schrijven dat het toestel nog deze maand verwacht mag worden.

In mijn begin tijd van Flightsim had ik mij reeds aangemeld op Simbrief, maar snapte toen geheel niet wat zij boden. Pas jaren later ben ik gebruiker geworden en heb nu zelfs mijn Navigraph account gekoppeld. Wilt je kloppende vluchtplannen laten ontwikkelen om in de FMC te laden dan is Simbrief een goede optie. Via hun internetpagina kunnen we lezen over de laatste update waardoor het vluchtplan nog beter wordt. Via Facebook kan ook.

Via email kreeg ik de aankondiging dat Just Flight hun X-Plane vloot heeft opgewaardeerd om gebruik te maken van X-Plane 11.30 zijn mogelijkheden. Er worden 6 punten genoemd die ik hieronder zal delen. Maar er zitten meer verbeteringen in de nieuwe installatiebestanden verwerkt. Geheel opnieuw downloaden en installeren is dus noodzakelijk. simMarket biedt 7 toestellen aan. Een kijkje bij Just Flight zelf kan ook geen kwaad, vanaf een aanschaf van €60 wordt er 20% korting vergeven.

Eerder heeft Gaya Genoa uitgegeven voor P3D gevolgd door een X-Plane uitgave. Aerosoft biedt beide producten aan via simMarket voor €26 maar de P3D uitgave is momenteel met korting te koop voor €20. Inmiddels werken zij aan hun volgende product Courchevel. Een heel speciaal veld in de Franse Alpen. Het is zeer kort, en is onder een hoek van maar liefst 18,5% gelegen. Verder zeer indrukwekkende info wordt mooi gegeven via Wikipedia. De eerst afbeeldingen zijn via Facebook te bekijken.

Na eerdere P3Dv3 alsmede een latere P3Dv4 uitgave kunnen nu ook onze X-Plane 11 vliegers genieten van Lisbon. Zowel het veld als (een gedeelte van) de stad zijn beschkbaar in dit product. Het veld is zo goed als mogelijk op de huidige status nagebouwd. De diverse uitvoeringen zijn via simMarket te koop voor €23. (X-Plane versie iets goedkoper.)

Net als hieronder voor JustSim geld ook voor Orbx dat zij hun producten veelal voor P3D en X-Plane uitgeven. Zo ook voor Fairoaks. Deze X-Plane 11 versie is voor $25 te koop bij Orbx. Al typende vraag ik mij af of er voor X-Plane ook een Ftx Central is net als voor P3D? Wel zijn er Orbx libraries nodig welke gratis verkrijgbaar zijn.

Dit lijkt mij een zeer leuke plug-in voor X-Plane. Zie nu ook het real life vliegtuig verkeer in je X-Plane zelf. Meer info daarover kan je hier lezen. Iemand hier al ervaring mee ?

Via simMarket biedt Just Flight totaal Piper Arrow producten aan, om binnen P3D of X-Plane te gebruiken. Momenteel zitten hier 2 X-Plane producten bij, maar binnenkort zal ook de PA-28-181 Archer III worden toegevoegd. Deze is nu echter ook al direct verkrijgbaar bij Just Flight zelf voor €35. Er worden 10 kleuren schema’s aangeboden welke voorzien zijn van PBR techniek, omgeving reflecties en van HD kwaliteit. Het kleine toestel is natuurlijk leuk om VFR mee te vliegen maar het is geheel IFR geschikt. De overige mogelijkheden zijn te lezen op de product pagina.

Eind December heeft JustSim vliegveld Malta uitgegeven om binnen P3Dv4 te gebruiken. Deze is voor €21 via simMarket te koop en via dezelfde verwijzing vinden we overigens direct Prealsoft hun Malta HD City uitgave, welke momenteel met 25% korting te koop is. Tijdens mijn verwijzing naar het P3D noemde ik Malta een Italiaans eiland, maar ik ben gecorrigeerd en het is een republiek. Ook volgens Wikipedia. Om 2-the-point te komen: Facebook heeft via dit bericht 7 afbeeldingen getoond van dit nieuwe X-Plane 11 product.

De Fsx t/m P3D versie van dit veld is al langer beschikbaar bij Orbx. Vanmiddag kregen we via dit forum bericht de aankondiging dat er nu ook aan een X-Plane 11 versie van dit product gewerkt wordt. Natuurlijk bijgestaan met een passend omschrijving van het veld alsmede een flink aantal afbeeldingen. Zowel van veraf zoals bovenstaand, maar ook mooie gedetailleerde van dichtbij.

1 2 3 25