Browsing: Uncategorized

Door het mooie weer en de vakantiedagen heb ik mijn huidige PcPilot al bijna uit, terwijl pas over een maand de volgende te verwachten is. Een mooie oplossing is Fs Pilot Magazine als pdf te downloaden voor maar €3,85 vanaf simMarket. U bent dan mooi op de hoogte van nieuwe software als: Alabeo Staggerwing, Eurofighter Typhoon, Carenado TBM850, A.S. (29 Palsm) Skiatos, Orbx Eu Schotland, Ftx Global.

Hierbij een vraag aan U, de bezoeker van simFlight. Is er iets wat U mist op simFlight waaraan U graag (meer) aandacht aan gegeven wilt hebben? Denk dan vooral aan een bepaalde sim of misschien bepaalde hardware. Zaken als terug kerende evenementen zou ook nog kunnen. In het kort: mist U iets op simFlight, laat het ons weten door op ‘reageren’ te klikken. Een persoonlijke email kan ook via de knop ‘zend ons uw nieuws’.

Eind juli dit jaar kondigde Microsoft nog aan dat het supportteam van MS Flight was opgeheven waaruit ieders conclusie werd getrokken dat niet lang daarna de stekker werd getrokken aangaande dit projekt. Vele van ons veronderstelde dat MS Flight zijn einde snel naderde na de introductie in februari. Gisteren echter,  kondigde Jennifer Paige, Community Manager voor Microsoft Studios, in een bericht aan Avsim aan dat een nieuwe update van MS Flight voorhande is. Lees meer hierover op Avsim via deze link.

Een interessant topic over interpretatie van charts/plates op het forum van X-Plane. Voor iedere serieuze simmer onder ons is het een must dat men goed en correct overweg kan met de charts aan boord van het toestel. Dit topic buigt zich over de interpretatie van deze charts en verwijst via een link naar de AIP van Nieuw Zeeland. Wel prettig dat ze in eigen bewoording toelichting geven op hetgeen wat men in de AIP aantreft. Overigens treft u in het AIP van ieder land dit hoofdstuk aan. Een stukje extra kennis dat het vliegen weer wat realistischer en aangenamer maakt. Leuk…

Al een tijdje gebruik en volg ik een forum topic welke een aantal basis geluiden van de pmdg ngx aanpast. Vooral de rammelende geluiden tijdens de groundroll vindt ik een flinke toevoeging aan de ervaring geven. Er wordt al lang aan gewerkt alsmede een koppeling aan de fs2crew 1.4 software maar voor de duidelijkheid heb ik een iets ouder topic gelinkt. (klik) Ik zou het leuk vinden om uw ervaringen te lezen?

SkyDemon heeft een betaversie vrijgegeven van de komende 2.4 versie van SkyDemon Plan/Mobile. De meest belangrijke toevoeging is die van AIP plates en informatie van heel europa. Lees meer en download de betaversie op SkyDemon’s website.

httpv://http://youtube.com/watch?v=1NRen4QvCuU&feature=player_embedded Gelezen op het Zweefvliegforum, met een verwijzing naar bovenstaand YouTube video. De eerste solo van Maud. Let even op de check’s die ze hardop doet. De grijns op haar gezicht en later na de landing het besef dat zij het geheel zelfstandig heeft gedaan. Zo voelt een solo vlucht voor het eerst !! En combineer dat met dit artikel. Mooie basis om te beginnen.

Het tijdschrift “Thermiek” uitgegeven door de KNVvL is vandaag online verschenen. Nummer 4 van 2010. Het laatste nummer voor dit jaar. Bent u lid van de KNVvL, afdeling Zweefvliegen, dan krijgt u dit blaadje ook in uw brievenbus. Ik denk dat het voor sommige flightsimmers ook leuk is om zo’n blaadje eens vanaf de computer te kunnen lezen en eens te kijken hoe het in het zweefvliegwereldje toegaat. Hierbij de link. (directe link naar PDF)

Gelezen op “Tweakers.net”: Microsoft heeft Directx 11 op de Gamefest 2008 Developer Conference officieel aangekondigd. Net als voorganger Directx 10 zal de api uitsluitend op Vista en diens opvolgers draaien. Directx 11 zal ontwikkelaars nieuwe gereedschappen in handen geven om shaders op de gpu in te zetten voor het uitvoeren van parallelle berekeningen, zo meldt Gamasutra. Ook moet de api beter in staat zijn om met multi-threaded code te werken, waardoor multicore-processors beter benut kunnen worden. Verder ondersteunt Directx 11 tessellation, een grafische techniek waarbij een bepaalde vorm eindeloos kan worden herhaald. En zo gaat de ontwikkeling maar door.