Browsing: simFlight Network

Ook nu weer namens het kleine team van simFlight.NL wil ik u alvast de beste wensen voor 2013 wensen. Nog maar met een paar uur te gaan en we zitten weer in het nieuwe jaar. Vol met onze goede voornemens en wensen en ideeën. Altijd weer spannend wat 2013 ons gaat brengen en waar we dan straks weer op terug kijken. Ik wens u het allerbeste toe en zeker nog veel plezier in deze prachtige hobby. Vele vlieguren toegewenst. Uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar u plannen voor in 2013 ?

Tijdens het huidige flightsim weekend te Zwitserland zijn de winnaars van de hier genoemde competitie bekend gemaakt. Zoekt U nog een mooi stukje software in één van de genoemde categorieën dan weet U vrijwel zeker dat het geen miskoop kan zijn. Stuk voor stuk mooie uitbreidingen zoals de A2A P-51 of de PMDG B737. Bekijk hier alle diverse winnaars.

Hierbij de uitslag van de enquette die ik 10 dagen geleden had geplaatst op simFlight.NL. Met de vraag “Welke Flightsimulator gebruikt u het meest.” In totaal hebben er 166 mensen gestemd. Daar ben ik zeer blij mee. Doe ik dit werk toch niet voor niets. Bedankt !! De uitslag vindt u bij ‘Meer lezen…’. Ook op de duitse simFlight website is dezelfde vraag geplaatst. Daar waren 2.221 stemmers !, maar de uitslag is in percentages nagenoeg gelijk. Nogmaals voor alle stemmers, bedankt voor uw bijdrage !!

Zo, even de kop eraf bijten met een eerste post van mij. Nadat ik Rob al vele ideeen toestuurde zodat hij ze kon posten zal ik ze nu zelf zo nu en dan aanmaken. Hopelijk naar jullie tevredenheid? Schrijf foutjes voor lief s.v.p. 🙂 Gegroet, Maikel.

Tot mijn grote verdriet vernam ik net het bericht dat eergisteren Sascha W. Felix in Hamburg overleden is. Sascha was de naam achter het software programma FS Commander. Flight Planning Software. Hier in het forum van FS Commander kunt u het trieste nieuws lezen. Wij wensen de familie en vrienden van Sascha veel sterkte toe.

Ik wens alle flightsimmers en bezoekers van simFlight.NL een gezond en gelukkig 2012 toe ! Van vlieger tot cockpit bouwer, veel plezier in deze leuke hobby. Of dat nu nog steeds in Fs2004 is, of in FSX, misschien zelfs al in X-Plane, vele vlieguren toegewenst. Ook zullen we straks weten hoe Microsoft Flight er uit zal gaan zien. En wat zijn uw voornemens voor het jaar 2012 ? Heel spannend of gewoon doorgaan en we zien het wel…… ? Graag zie ik u plannen voor 2012 hieronder geplaatst……

Voor de X-Plane liefhebbers is er de PBY-5A Catalina uitgekomen. Dit veelzijdige vliegtuig werd ook veel gebruikt gedurende de 2e wereldoorlog. Te koop via simMarket voor € 23,03. Ook meer info via de website van de developers, Hydroz.net. Zelf houd ik het nieuws van X-Plane niet zo bij. Bent u wel een X-Plane liefhebber en heeft u interesse om de lezers van simFlight.NL hiervan op te hoogte te houden, wordt dan newseditor bij simFlight.NL. Mail mij op rob@simflight.com.

Voor alle simFlight.NL bezoekers wens ik jullie alvast prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling toe. Deze dagen zo voor de jaarwisseling kunnen we mooi met vrienden en familie door brengen. En eens terugkijken wat we zoal gedaan hebben in dit jaar 2011 en wat we graag nog willen gaan doen in 2012. Hier plannen genoeg. En al met al ook weer spannend wat Microsoft Flight voor ons gaat betekenen. Of X-Plane, FlightGear, AeroFlyFS…. Veel plezier in deze gevarieerde hobby en vele vlieguren toegewenst !

Ik ben weer terug van een week vakantie, o.a. de outdoor beurs in Friedrichshafen. De spullen opruimen, emails bijwerken en eens kijken wat er zoal deze week in het flightsim wereldje heeft afgespeeld. Heeft u nog leuk nieuws, u kunt mij mailen via Rob-PA7RM.

In navolging van Aerosoft heeft nu ook simFlight een Member Map utility toegevoegd aan zijn Forum. simFlight wordt door al zijn vele websites c.q. Forum internationaal goed vertegenwoordigd. Derhalve konden we niet achter blijven. Het blijft toch altijd leuk om te zien waar vele flightsimmers zitten. Zelfs op eilanden zijn ze al waargenomen. Hier vindt u de simFlight Member Map.

Met de komst van Microsoft Flight in het verschiet, krijgen velen een soort van ‘flashback’ hoe het allemaal begon. Of met welke versie begon u besmet te raken met Flightsimulator. Owen Hewitt heeft een klein voorzetje gemaakt. De genoemde links zijn het interessants. Lees zijn blog hier. En de website van Jos Grupping wil ik zeker niet vergeten.

Twitter, onderhand wel een bekend fenomeen. Ook als newseditor van simFlight maak ik er veel gebruik van. Vele software developers hebben een twitter account en zo ben je dan snel op de hoogte van de nieuwe items en/of ontwikkelingen. Owen Hewitt heeft een klein overzicht gemaakt, welke interessant zijn om te volgen. Welke kent u nog ?

1 2 3 4