Browsing: Real world

Denk je alles gezien te hebben? Dan is dit toch weer eens iets anders. Een aftelling van 10 naar 1 alhoewel een volgorde hierbij eigenlijk niet uitmaakt. Ikzelf ben altijd erg onder de indruk van een woestijn deel overvol met verouderd toestellen, toevallig hier als nr. 1 bestempeld. Aanvullende omschrijven zijn te lezen op deze internetpagina.

Duidelijk geen flightsimmers, maar laat wel heel goed zien dat ook voor de niet flightsimmers het wel een hele beleving is om eens plaats te nemen in een B737 Simulator. Zou u de landingen beter hebben gedaan 😉 Dit alles bij Prosim4U. (Denhaag-Ypenburg)

Zojuist verwees ik al naar een ontwikkelaar van servo’s welke gebruikt kunnen worden binnen onze hobby. Motion For Simulators is ook zo’n hardware ontwikkelaar en simFlight heeft nabij Hamburg hun eerste simulator hiermee opgebouwd. En deze is nu in werking, zoals op deze video te zien. Ikzelf heb inmiddels 3x te Lelystad in een dergelijke sim gevlogen en het viel mij tegen hoezeer je uit je ‘comfort zone’ wordt getrokken en opeens als een groentje achter de stuurknuppel zit. Maar… wel zeer gaaf!

Via een gedeeld bericht bij IVAO op Facebook kwam ik op bovenstaande video uit. Een zeer mooie groene en bergachtige omgeving leidende naar een wel heel bijzondere plek om te landen. Via deze internetpagina is tevens mooie aanvullende informatie van en over dit geheel te vinden. Gaan we zeker eens uitproberen deze route!

Op Facebook kom je soms via via van het één in het andere terecht. Zo kwam ik zojuist spontaan de ontwikkeling van Airport2Sim tegen. De doelstelling van dit product is om d.m.v. video’s en pdf bestanden een uitgebreide uitleg te geven over hoe piloten zich op, vanaf en naar EHAM dienen te gedragen. In dit Facebook item reageert Ben Weston op een vraag wat dit product inhoud met een uitgebreide reactie. Ik zal die ook hieronder plaatsen.

Via Luchtvaartnieuws.nl kwam ik bovenstaand overstroomt vliegveld tegen. Voorlopig even flink koffie drinken voor deze ATC medewerkers lijkt mij? Ik vroeg mij laatst nog af waar de regen valt, welke hier niet valt…

Kort geleden is in Amerika een Q400 gestolen om ermee te (stunt)vliegen en uiteindelijk treurig genoeg neer te storen. De persoon in kwestie gaf aan e.e.a. vanaf Flightsim te hebben geleerd. Onze hobby hangt tussen een spel en een simulatie in. Hoe dan ook worden toestellen en technieken zeer compleet gemodelleerd. Met bovenstaande video vanuit de DCS sim krijgen we les over hoe te bombarderen met de Spitfire. Bijgestaan door dit forum bericht.

Te Hengelo worden diverse grote toestellen gedemonteerd. Momenteel werkt men aan een heuse KLM B747 maar ook andere grote toestellen zijn aanwezig. Luchtvaarnieuws.nl verwijst hiernaar en eveneens naar een PDF waarbinnen onderdelen en hun prijs getoond worden. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om enkel even te komen kijken, maar dit gaat enkel indien een onderdeel gekocht en betaald is. Geen toerisme dus? Jammer.

Turkish Airlines heeft een nieuwe safety video uitgebracht. De hoofdrollen in deze video zijn voor de personages uit The LEGO Movie. De video toont de kijker alle gebruikelijke veiligheidsinstructies, alleen nu uitgelegd door de personage van de LEGO-film. Hoe dat eruit ziet is hieronder te bekijken. Bron: Up in the Sky 🙂

De C-130 is zeker geen klein toestel. Het militair toestel wordt gebruikt als transport toestel maar er kunnen ook vele hulpgoederen mee worden vervoerd of gedropt. Via bovenstaande video is een demo vlucht gezien opgenomen te Engeland waar nu een grote luchtvaart show / beurs gehouden wordt. Naast de al spectaculaire ‘standaard’ show bewegingen ging het deze keer ook verder. Een heuse looping wordt getoond. Zelf met de c-130 vliegen kan ook, simMarket biedt voor zowel X-Plane als Fsx / P3D diverse C-130 producten aan.

“Lelystad Airport in nevelen gehuld”, een documentairefilm van cineast Rob de Wind. Oud-politicus Jan Terlouw, die op 11 juli 2018 te Dalfsen de premiere van deze documentaire inleidde, reageerde door de filmmaker alleen maar te kunnen complimenteren. “Het is een erg mooie film, kwalitatief mooi, heel volledig, alle onderwerpen worden belicht, helder gesproken door iedereen. Een prachtfilm.” Na deze eerste filmvertoning volgde een staande ovatie in de bomvolle zaal. “Je ziet dat het kapitaal, dat geld wil verdienen door de markt uit te breiden, altijd weer lijkt te winnen. Je ziet ook dat ministeries ook niet ongevoelig zijn voor die…

Ik kan de direct video verwijzing niet 123 vinden maar via Nu.nl wordt een mooie video gedeeld van een parachute sprong uit een vliegtuig… waarna de springer ook weer land op dit zelfde reeds in het water gelande vliegtuig. Toch houdt Paul Steiner er wél een nat pak aan over. 😉

Met het Aviodrome duik je de luchtvaart geschiedenis in. Zo ook in de toekomst van 23 Juli a.s. wanneer de Convair koers zet naar Lelystad. Via deze Aviodrome pagina leren we meer van het toestel en kan later ook de vlucht worden gevolgd naar NL. Wikipedia heeft natuurlijk ook een schat aan informatie. Wat overigens gerust een donatie waard is want ze schijnen het niet gemakkelijk te hebben.

1 2 3 24