Browsing: Real World

Onlangs heb ik deze film ook bekeken. En Austin van X-Plane zelfs nog iets beter naar de take-off vanaf het vliegdek schip. Is het u opgevallen. Mij zeker niet. Ik zat al middenin de film met cola en popcorn.

Na het geweldige FSweekend kunt u ook nog bijpraten met de Flightsim piloten van FSClub Friesland. Op zaterdag 19 november is er een open dag. Adres: Tolvepaed 2, Haskerdijken. FSClub-Friesland – Open FSClub dag 2022 De indeling is als volgt: 09:30 – Entree Leden 10:00 – Opening door R. Hoep T. de Jong toont YouTube filmpjes R. Hoep toont live ATC met vliegtuigen en radarbeelden en geeft DAC-Online informatie F. Stoelwinder en D. Nicolai verzorgen de Vliegopdrachten Leden tonen hun SIM skills 11:00 – Ontvangst bezoekers 11:00 – Informatie vanaf startende Simmer t/m eigen Cockpitbouw 15:00 – Afscheid bezoekers 16:00…

Blijft leuk om deze video van Chris Palmer te zien, samen met een deel van het team van VirtualFly. Zeker omdat zij de flighttraining cockpit G1000 geleverd hebben en ook nog geΓ―nstalleerd. Uiteraard gaan ze dan ook een zeer mooie route in het echt vliegen. Hoe mooi is dat. VirtualFly was overigens ook aanwezig op het FSweekend. Daarover later meer. En Oscar is in het echt ook een zeer aardige vent, met realistische tips over het opbouwen van een simulator.

Toch iets wat je totaal niet zou verwachten, een AT802 cockpit van Flightdeck Solutions. De Air Tractor AT-802 is een Amerikaans landbouwvliegtuig dat ook kan worden aangepast in brandbestrijdings- of bewapende versies. Kennelijk is hier toch wel vraag naar. En er wordt nog meer gewerkt aan andere cockpit’s. Zeer benieuwd.

Gisteren 30 jaar geleden werd de Amsterdamse wijk Bijlmermeer getroffen door de ergste vliegramp die Nederland ooit heeft gekend. Na deze ramp bleven vele vragen onbeantwoord, via deze website kunt u zelf op zoek gaan naar de antwoorden. Er is ook nog een mooie documentaire gemaakt. En een 5-delige dramaserie was er afgelopen weken te zien via de KRO-NCRV.

Dit is wel leuk nieuws. Het team van FSElite zal ook aanwezig zijn op het internationale FSweekend op 5 & 6 november 2022 in het Aviodrome te Lelystad (EHLE). Zoals hier te lezen valt. FSElite is ook een website die dagelijks flightsim items onder de aandacht brengt. En altijd leuk om ook zo je collega newseditors te ontmoeten.

Het blijft toch gaaf om een General Aviation Pilot met een PPL op zak, die ook een IR aantekening heeft en dat dan ook in de praktijk uitvoert. Met een Cessna 172, G1000 cockpit, vliegt van Teuge naar Rotterdam. Leerzaam om te horen hoe de RT gaat en er gebruikt wordt gemaakt van de G1000. Wederom een leuke YouTube video van Missed Approach Mark. Heeft u al op de knop abonneren gedrukt. ik wel πŸ˜‰ Nu nog eens in de praktijk doen via VATSIM en/of IVAO.

1 2 3 42