Browsing: Real world

Nog even deze video van Sporty’s Pilot Shop, een voorbeeld hoe je een Lazy Eight vliegt. Leuk om eens in Flightsim te proberen. Ik zal dit ook eens in real life vliegen. Vooral eens kijken waar nu de moeilijkheid in zit.

Beste lezers. Na 3955 geplaatste artikelen waarvan deze uit februari 2012 mijn eerste was stop ik als artikelen plaatser. Ik hoop natuurlijk dat deze met plezier en waar toepasselijk leerzaam gelezen zijn. Ik wens ieder plezier met de hobby en de toekomst hiervan toe. Gegroet, Maikel.

Beste bezoekers van deze simFlight.NL, Ikzelf heb net als Maikel besloten te stoppen als vrijwilliger voor simFlight.NL. De reden hiervoor is dat ik mij niet prettig voel bij de opgelegde nieuwe regels omtrent het plaatsen van steeds meer commercieel gerichte berichten. Ik wil vrijheid wat betreft de keuze in wat ik schrijf en plaats. Ik heb besloten bij de andere grote Nederlandse simulator website aan de slag te gaan. U kunt mij hier dus in de nabije toekomst vinden. Ik wil wel duidelijk maken dat er geen “haat en nijd” is tussen ons en de CEO van simFlight/simMarket. We hebben…

https://www.nu.nl/279857/video/amerikaans-vliegveld-vol-met-geparkeerde-toestellen.html Om welke redenen kun je vele toestellen bij elkaar geparkeerd zien staan? Ik kan bedenken: verouderde toestellen in de woestijn, een gesloten luchtruim tijdens 911 en nu dus ook de Corona situatie. Tegenwoordig kunnen er met drones zeer mooie beelden gefilmd worden, zo ook hier.

23 April start, nu op RTL5, het vervolg op deze goed bekeken serie. Toch altijd wel leuk om mee te kijken wat er zoals gebeurd in de luchtvaart. Luchtvaartnieuws.nl meldde dit nieuws en het is alleen al leuk om de positieve reactie bij hun te lezen.

Soms word ik wel eens gewezen op een prachtige video per mail door een bezoeker van de site. (Dank je Marcel!) Soms denk ik dan ”die landing wil ik ook proberen!”. Dit is zo’n prachtig voorbeeld. Deze duidelijk ervaren Britten-Norman BN-2 Islander vlieger zit met zijn vleugeltips regelmatig lager dan de bomen om hem heen hoog zijn. Knap! Wist u overigens dat dit toestel ook gebruikt wordt voor de kortste commerciële vlucht die er te boeken is? Deze vlucht vindt plaats tussen de Engelse eilanden Westray en Papa Westray, de daadwerkelijke vliegtijd duurt…………………………….80 seconden en betreft een afstand van 1.7…

Al vaker heb ik verwezen naar de Nederlandse vliegtuig ontmantelaar AELS. Ook nieuwspagina Nu.nl heeft afgelopen week aandacht aan dit bedrijf gegeven via een redelijk uitgebreide video. Diverse aspecten van het bedrijf komen aanbod, en zo heb ik ook geleerd dat er met vaste regelmaat kijkdagen voor particulieren zijn. Ideaal voor de cockpitbouwers onder ons.

De software ‘Virtual Radar Server’ heeft een update ondergaan naar versie 2.4.4. Deze software kan gekoppeld worden met een ADS-B ontvanger (zogenaamde RTL-SDR Stick – 1090 MHz), maar ook via je Flight Simulator (FSX) met de server geïnstalleerd op je FSX PC. Je ziet jezelf dan op de kaart. Meer informatie via de website. Update: * Fixed: Mobile reports were not loading. * Fixed: Network connections would keep resetting under Mono 6.0. * Added: Ground vehicles transmitting DF18 CF1 can now be tracked. * Added: User notes now available on map page. * Added: User tag now available on reports.

Iets wat wij binnen Flightsimulator al lang konden doen, is nu voor de Real Aviation beschikbaar via Garmin. Geen ouderwetse klokjes meer, maar ook een touchscreen die verschillende instrumenten weer kan geven. Het ziet er wel gelikt uit. Leuk om te zien.

Dat moet een aparte landing zijn geweest, om de basis van het voorstel landingsgestel door de binnen vloer gedrukt te krijgen. Mijn eigen idee is mogelijk als eerste op de voorwielen te landen, wat denkt U? Luchtvaartnieuws.nl weet het ook niet, en de foto waarnaar verwezen worden zijn van een aanwezig logo voorzien. Hoe dan ook een niet alledaags gebeuren. Zonde van dit nog jonge toestel.

1 2 3 28