Browsing: Prepar3D

Binnenkort kunnen we dit Britse eiland Alderney gelegen strak langs Frankrijk, nabij Caen, van Orbx verwachten. Het is een heruitgave van een eerder product van Earth Simulations en sommige punten konden niet worden overgenomen. Hoe dan ook een mooi en compleet veldje als ik naar de afbeeldingen kijk. Nog leuker is de prijs. Vanwege genoemde problemen is de prijs gesteld op €9. Echter zal het worden uitgegeven binnen de huidige ‘end of year sale’ waardoor er 50% korting wordt vergeven.

Na een lang ontwikkeling traject, wat niet vreemd is voor een grote kist en een basis sim welke zich ook ontwikkeld, heeft Aerosoft deze week hun A330 uitgegeven. Het toestel maakt compleet gebruik van PBR waardoor het enkel gebruikte kan worden vanaf P3D v4.5. Ook de connected flight deck optie is aanwezig waardoor U gezamenlijk dit deze kist kunt vliegen. V2 van deze techniek werkt op basis van een Aerosoft server waarmee beide piloten verbinding maken. Ook TFDi hun regen effecten voor op de ramen worden gebruikt. Dit product is verkrijgbaar via simMarket voor €60. Bestaande A32x vliegers krijgen een…

Sim West biedt via een download van 38 Gb Zuid Californië aan als een fotografische ondergrond met een detail van 1,2 meter per pixel. Binnen het gebied zijn 180 vliegvelden in verbeterde kwaliteit aanwezig. De bergen zijn, wanneer toepasselijk, voorzien van besneeuwde toppen. simMarket biedt het product deze maand met 25% korting aan voor €21.

Al eerder zocht ik bij simMarket naar de Ezdok software maar kon die nooit vinden. Nu met v3 is deze wel beschikbaar, en kost bij simMarket €37. Met deze software kunnen wij op diverse manieren virtuele camera’s plaatsen op zelf te bepalen posities. Ook het gedrag van deze camera is instelbaar. In het begin van bovenstaande video laat men mooi zien om omhoog voor het z.g.n.d. ‘clipping’ effect gevonden te hebben. Dit effect gebeurd indien de camera zeer dicht bij het toestel is waardoor dit niet meer wordt afgetekend.

Zojuist ontving ik een email met daarin de aankondiging van de 1.3 versie voor Mk-Studios hun Lissabon product voor P3Dv4. Hierin is vooral PBR de grootte verandering. Tevens is dit product tijdelijk met 50% korting te koop waardoor er maar €11,50 overblijft. Bestaande gebruikers moeten de huidige versie de-installeren voordat deze nieuwe versie geïnstalleerd gaat worden. – New installer and scenery registration system based on addon xml, – Ground textures updated to PBR, – Building textures updated to PBR and improved, – SODE VDGS implemented (requires SODE VDGS pack), – New precipitation effect, – Lights/effects now based on native P3DV4…

Alweer bijna een weekje geleden heeft Aerosoft Genève uitgegeven voor P3Dv4 piloten. De afbeeldingen bij simMarket zien er zeer scherp uit, maar lijken mij eerlijk gezegd wel ‘geholpen’ te zijn. Het is een vernieuwde uitgave van het eerdere product, de eerste reviewer geeft aan dat het zeer goed in de omgeving opgaat. Maar dat het wel wat zwaar van zijn pc is. (Er staat enkel niet bij waaruit die pc bestaat.) Geneva is te koop voor €24.

Een gecombineerde uitgave van ontwikkelaars JustSim en Digital Design. Het Duitse Stuttgart is via simMarket te koop voor P3Dv4. Het product kost een vriendelijke €20. Zoals bij de product omschrijving te lezen worden alle moderne technieken ondersteund en vliegen er zelfs vogeltjes rond. 😉

Gisteren is bovenstaande video beschikbaar gekomen en via de email wordt gemeld dat uitgave nog maar enkele dagen van ons vandaan is. Wie weet kunnen we dus aankomend weekend één van de meest extreme banen ter wereld uitproberen. Hierbij nog een verwijzing naar het forum.

Nadat begin Juli East Midlands voor X-Plane is uitgegeven volgt vandaag de P3D versie. EGNX legt geheel centraal in Engeland en kan zo een mooie uitval basis zijn voor vluchten aldaar. Voor €20 is deze P3D versie te koop.

Gisteren uitgegeven. 3 in Duitsland gelegen velden in het product RheinLand: Dusseldorf, Cologne / Bonn en Moenchengladbach. Te koop voor nog geen €30 via simMarket.

Immersive Audio is een uitgever welke zich richt op  het verbeteren van de geluidkwaliteit van toestellen. Momenteel hebben zij 6 producten welke allen met 20% korting bij simMarket te koop zijn. De uitbreiding voor PMDG hun B737 Ngx is reeds in stapjes naar versie 3 gebracht en afgelopen week wederom verder naar versie 4. Het nieuwe installatie bestand kan gewoon over versie 3 heen geïnstalleerd worden, deze eerst de-installeren mag natuurlijk ook. De verandering zal ik hieronder plaatsen. In oktober zullen hun volgende producten eveneens een opwaardering krijgen: 737NG CFM HD, MJC8 Q400, iFly 737NG en Boeing Stearman PT-17 HD.

Een mooi deel van onze hobby vindt ik de mogelijkheid voor ontwikkelaars om een gericht product geheel uit te diepen. De ene doet dit met een vliegtuig zoals A2A, PMDG, Aerosoft of Leonardo. SimWorksStudios het zich op de ontwikkeling van vliegdekschepen gericht. Na deel 1 van Nimitz klasse hebben zij nu ook deel 2 uitgegeven. Hierbinnen vallen de volgende schepen: Carl Vinson, Theodore Roosevelt en de Abraham Lincoln. Bovenstaande video geeft goed weer wat er zoal mogelijk is. Deel 1 is reeds te vinden bij simMarket, deel 2 nu nog bij SWS zelf. Te koop voor €45.

Het eerste wat mij opviel bij een bezoek aan de internet pagina van DrubWare was een bericht uit 2015 dat de software na Fsx ook geschikt gemaakt was voor Fsx-Se. Gisteren kreeg ik een email binnen met een vervolg hierop, de software is nu ook geschikt voor P3D. Voor aankoop kan er ook een demo versie worden uitgeprobeerd.

1 2 3 16