Browsing: Prepar3D

Just Flight heeft een pagina waarop ze de huidige 6 in ontwikkeling zijnde projecten aan ons voorstellen. Eén van deze projecten is de 747 classic. Zoals hierboven te zien zaten de vroegere toestellen letterlijk overvol met analoge metertjes voor van alles en nog wat. Zoveel dat er een 3e positie in de cockpit aanwezig was om hierop te letten. Dit deed mij denken aan A2A hun Captain of the Ship serie waarin wij als simmer via simMarket reeds soort gelijk kunnen ervaren voor de L-049 en de B377. Just Flight biedt bij simMarket reeds 181 producten aan dus genoeg om…

Leonardo heeft bovenstaande verbluffende afbeelding geplaatst welke hier groter is te bewonderen. Het betreft het uiterlijk van de MD cockpit met P3Dv4.4 PBR belichting. Dit wordt iets voor een aankomende update. Eerst mogen we mogelijk komende week b352 verwachten waarin kleinere zaken zijn verbeterd. Dit en overige is via dit Facebook bericht te lezen. Belangrijk is om te weten dat Fsx t/m P3Dv4.3 hierna geen update meer zullen ontvangen. Net zoals PMDG werkt Leonardo enkel nog aan de meeste moderne sim versie. Gelukkig is opwaarderen van de Fsx naar de P3D enkel tegen meerprijs. simMarket biedt dit uitgebreide toestel aan.

Nog maar net is het gecombineerd ontwikkelde Portland KPDX-hd uitgegeven of we krijgen de aankondiging dat er aan, wederom een gecombineerde project, Quito SEQM gewerkt wordt. De eerste 2 afbeeldingen worden op Facebook getoond. Dit veld heeft een landingsbaan op bijna 8000 ft hoogte, waardoor menig toestel te kort vermogen heeft om zwaar beladen op te stijgen voor lange vluchten. Volgens mij dienen piloten zelfs standaard hun O2 masker te dragen. Aerosoft heeft in 2016 de oude versie van dit veld en de omleggende stad uitgegeven. Te koop via simMarket voor €19. Ikzelf ben benieuwd naar Flightbeam hun versie, gezien…

Zojuist ontving ik via email het bericht dat Ilumium Simulation hun laatste product Slovenia X heeft uitgegeven. Men omschrijft Slovenië als een klein land met heuvels en het zuiden en bergen in het noorden. Binnen dit product vallen maar liefst 40 vliegvelden / veldjes welke de gepaste aandacht gekregen hebben.

Een gecombineerde ontwikkeling van een groot Noord Amerikaanse veld, Portland Int. Enkel geschikt om binnen P3Dv4 te gebruiken, juist zodat de meest moderne technieken ondersteunt kunnen worden zoals dynamische belichting. Ik lees ook dat een naast gelegen winkelcentrum gemodelleerd is alsmede naast gelegen industrie. Flightbeam heeft hun nieuwste Manager toegevoegd waarmee het product te beheren is. Momenteel bieden Flightbeam alsmede iBlueYonder Portland HD aan. simMarket heeft reeds 5 andere top Flightbeam producten dus zal snel volgen. Portland Int. is gelegen binnen het Orbx (voorheen Ftx) PNW gebiedt en aan de andere zijde van het water de Columbia biedt Orbx Pearson Field…

Na een klein jaar ontwikkeling heeft het team van Jetstream Designs Parijs Orly LFPO gereed om binnen P3Dv4 te gebruiken. Dit veld is met recht een grote stap voor de ontwikkelaar omdat het hun grootste veld tot nog toe is. De kwaliteit blijft hoog, vele kleine toevoegingen naast de basis structuren kleden het allemaal prachtig aan. En ik vermeld het vaker, maar door op vele punten kleuren terug te zien leeft alles. Sinds vandaag beschikbaar voor €24 bij simMarket.

Met Orbx zal ik mij waarschijnlijk nog wel een aantal keren gaan vergissen of het aangekondigde product nu voor P3D of voor X-Plane is. In dit geval praten we over P3Dv4.4. Daarnaast zal ook het laten vallen van de Ftx benaming voor landschapsondergronden nog even moeten inzinken bij mij. Via dit forum bericht kunnen we een aantal laatste afbeeldingen van GB South bewonderen. En enkele uren later worden er via dit bericht nog enkele aan toegevoegd.

De laatste dagen is de vulkaan op Sicilië flink actief. Iets zuidelijker vinden we het eiland Malta. JustSim heeft het internationale vliegveld LMML uitgegeven voor P3D. X-Plane gebruikers moeten nog iets langer geduld hebben. Het veld is beschikbaar via simMarket voor een vriendelijke €21,-.

De laatste tijd komen er voor over de gehele wereld projecten uit. Denk aan Californië, Zuid Afrika, Faro-eilanden en met bovenstaand Singapore. ImagineSim zet een mooi kleurrijk product neer en zeker het glazen hoofdgebouw trekt hierin de aandacht. Ikzelf vindt de nachtverlichting er ook mooi uitzien. Te koop voor 26 pond via ImagineSim zelf. Hier zijn natuurlijk nog overige afbeeldingen te bewonderen.

Bovenstaand is toch gewoon een mooi plaatje? Een gedetailleerde kustlijn, nabij gelegen dorp en bijpassend landschap. Deze nieuwste serie VFR producten verhoogt toch zeker naar die van de omgeving waarboven gevlogen wordt. Dit product is een kleine 7GB aan data en kost €30 bij simMarket. Totaal inmiddels 93 producten inclusief vliegveld en ‘mesh’ paketten.

Vandaag maken wij kennis met een nieuwe landschap product en deze keer van uitgever / ontwikkelaar Just Flight. Het zal na uitgave gebruikt kunnen worden vanaf Fsx tot en met P3Dv4. In eerste instantie wordt gewerkt aan Engeland en dit zal in 4 losse delen worden uitgegeven. Precieze informatie is te vinden op deze Just Flight product pagina.

Volgens mij leven we momenteel in een ware top tijd qua vlucht simulatie. Diverse platformen en ontwikkelaars welke verdeeld hierover hun producten uitgeven. Deze producten komen de laatste tijd ook nog eens met hoge regelmaat voorbij. Of het nu vliegvelden, vliegtuigen of hele landschappen betreffen. Milviz heeft de klassieke PA-30 twin uitgegeven om binnen Fsx of P3D te gebruiken. Voorzien van een weerradar en ondersteuning van diverse GPS uitbreidingen is aanwezig. Nu reeds beschikbaar bij Milviz voor $40.

1 2 3 12