Browsing: Prepar3D

Nu volg ik het flightsim nieuws niet meer zo op de voet, maar weet nog wel dat A2A prachtige software maakt voor ons als Flightsimmers. Zo ook de J-3 Cub. Wanneer deze uit komt voor Prepar3D een absolute must have…. Lees er meer over hier.

In mijn begin tijd van Flightsim had ik mij reeds aangemeld op Simbrief, maar snapte toen geheel niet wat zij boden. Pas jaren later ben ik gebruiker geworden en heb nu zelfs mijn Navigraph account gekoppeld. Wilt je kloppende vluchtplannen laten ontwikkelen om in de FMC te laden dan is Simbrief een goede optie. Via hun internetpagina kunnen we lezen over de laatste update waardoor het vluchtplan nog beter wordt. Via Facebook kan ook.

Afgelopen week zijn er weer enkele nieuwe afbeeldingen in dit forum bericht geplaatst. Degene hierboven vond ik toch wel creatief gedaan. Momenteel werkt men nog op P3Dv4.2 niveau. Maar uiteindelijk zal het natuurlijk worden bijgewerkt naar v4.4… of hoger.

Alweer 4 maanden geleden was ik blij verrast om te horen dat Sean van het voormalige RealAir team een nieuw project had opgestart onder de naam Vertx en bezig was om de DA-62 te modelleren. Zojuist in FroogleSim zijn nieuws kwam ik erachter dat dit product gereed is en te koop voor €40. De website bouwt wat traag op maar voorziet in alle informatie van dit toestel. Ik raad zelf aan om de vele mooie screenshots te bewonderen. Vlieg je graag met een wat kleiner en modern toestel en zowel grafisch als technisch op hoog niveau? Dan zit je met…

Het is alweer even geleden dat ik een nieuw Alabeo product kenbaar heb gemaakt. Inmiddels staat de totaal teller bij simMarket op 51 producten, voor Fsx / P3D en ook voor X-Plane. De C170B is momenteel echter enkel nog te vinden via deze product pagina en te koop voor $25. Via Wikipedia leren we de details van de B versie, vooral de vleugels nabij de flaps zijn aangepast. Mocht je het toestel graag via simMarket bekijken en / of kopen dan kan dat via deze verwijzing, maar momenteel dus nog geen resultaat.

Orbx is, voor velen, een nummer 1 ontwerper. Medio 2018 is Turbulent Designs met Orbx samen gegaan en toen waren zij al bovenstaand product aan het ontwerpen. KSUN is hierdoor een waar HQ product te noemen. Overal spatten de details van het product af, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de details van de diverse voertuigen welke op de product afbeeldingen getoond worden. Orbx biedt KSUN aan voor een vriendelijke €21.

Vandaag heeft FlyTampa weer van zich laten horen. Deze keer niet met een vervolg op het in aanbouw zijnde Las Vegas, maar met uitbreidingen op eerder uitgegeven producten. Toronto is opgewaardeerd naar v1.5, en te koop via de verwijzing voor €26. Er wordt niet specifiek over P3Dv4.4 gesproken maar wél over PBR terminal glass waardoor je toch vast zit aan genoemde sim versie. Daarnaast is ook de belichting aangepast, deze wordt automatisch geactiveerd indien het mistig is. Dus ook overdag. De v1.5 uitbreiding is gratis en is een complete vervanger voor het bestaande product. Montreal gaat van v1 naar v2.…

Bovenstaande afbeelding toont simpel het gehele gebied alsmede waarvan het hoogte detail wordt verbeterd: geheel Frankrijk inclusief zijn eilanden. Deze kwaliteit wordt traditioneel aangegeven met een LOD waarde en in dit geval is deze 13. Om de 4,75 meter wordt en punt met hoogte informatie op de kaart geplaatst waardoor 5,3 Gb aan data ontstaat. NextMesh France is te koop bij simMarket voor €33.

Gisteren dacht ik even een avond-vlucht tussen 2 Noord Amerikaanse velden welke ik bezit te vliegen. Halverwege de vlucht kwam ik er pas achter dat het wel een erg lange vlucht zou worden. Blijkt dat ik in de omgeving van Oregon, Nevada en Utah geen enkel veld bezit. Orbx KSUN legt hier net boven in de staat Idaho. Iain plaatse vanmorgen zijn ‘Final Shots’ waardoor geconcludeerd kan worden dat uitgave zeer nabij is. Via getoonde afbeeldingen is naast een grote en moderne hangaar eveneens klassieke houten bebouwing getoond.

Begin dit jaar hebben wij dit ‘nieuwe’ product van Aerosoft gemist. Niet geheel nieuw want reeds in 2012 bracht Aerosoft ons Maastricht Aachen, welke later ook in het ‘Dutch Airports’ project is opgenomen. In 2018 is hier gratis een opwaardering voor P3Dv4 gebruikers van uitgegeven en dit jaar gaat Aerosoft nog een stapje verder. Wederom gratis zal het veld opnieuw worden uitgegeven, gemoderniseerd en gebruik maken van P3D zijn laatse PBR techniek. Via dit forum bericht van begin dit jaar zijn flink wat afbeeldingen te bekijken. De eerdere versie(s) zijn via simMarket te koop voor €13. En daarmee dus ook…

Aerosoft heeft met de A318-A320 serie een leuk toestel neergezet. Grafisch van hoge kwaliteit, zeker de cockpit bevalt mij goed. Daarnaast draait het erg soepel en is de interactive checklist met of zonder co-piloot een levendige optie. Via de Aerosoft updater kan normaal gesproken iedere kleine update worden toegevoegd, maar voor deze versie heeft men ervoor gekozen een geheel nieuw installatie bestand aan te bieden. Een de-installeren, downloaden en opnieuw installeren is dus een noodzaak. Via dit forum bericht valt te lezen waarom, en wat er zoal aangepast is. simMarket biedt ‘de bus’ natuurlijk aan, voor €50 per deel. Of…

Just Flight heeft pas de ontwikkeling van de Archer III gereed voor X-Plane en maakt direct hun volgende product kenbaar, de BAe 146 regio jet. Een toestel uit begin jaren 80 welke toen als stil toestel voor korte regionale vluchten op de markt werd gebracht. Opvallend is het geschikt zijn voor een landing op Londen City. Just Flight heeft reeds een product pagina beschikbaar. Hierop is meer dan genoeg informatie van het toestel te vinden, vergeet ook niet om onderaan de pagina de ‘detail’ optie uit te klappen.

1 2 3 13