Browsing: Hardware

Ik vond de ‘butt kicker’ al vreemd (vibrator welke onder een stoel gemonteerd wordt om trillingen over te brengen), maar het kan nog vreemder. Deze Realteus ForceFeel stoel zitting is uitgerust met diverse zones waarbinnen vibratie wordt opgewekt. Zowel race- maar ook flightsim spellen zoals DCS en X-Plane en Fsx / P3D worden ondersteund. Binnenkort te koop voor €162.

Wauw! Dit ziet er er mooi en modern uit. Jammer genoeg ben ik nogal zuinig ingesteld want dit product zal niet voor een vrienden prijsje op de markt komen lijkt mij. Alles van groot tot klein ziet er degelijk uit en er wordt gebruik gemaakt van een Usb-c connector. (Zal voor de snelheid niet nodig zijn.) Wie is al aan het sparen voor dit moois?

Onlangs nog heeft onze sponsor simMarket een eigen bewegende vluchtsimulator geopend te Noord Duitsland. Via onze Facebook pagina heeft Ningbo ons geattendeerd op hun hardware welke deze toepassing mogelijk maakt. AC servo’s. Een techniek welke d.m.v. precieze elektronische sturingen precieze mechanische bewegingen mogelijk maakt. Een techniek welke ik de laatste maanden dus vaker voorbij zie komen. Op YouTube staan een 4 tal video’s en er is ook een website beschikbaar.

Ik was dit stukje hardware eerlijk gezegd alweer vergeten maar via PcFlight worden we erg mooi op de hoogte gehouden. Zelfs foto’s vanuit de fabriek met een test opstelling. Kort gezegd is de verwachting dat men in December de eerste 200 units beginnen te produceren waardoor pas in 2019 de eerste items verkocht kunnen worden. Een kijkje op de Honeycomb internetpagina geeft een inzicht in de ideeën van wat men zoal wil opbouwen.

Als enige tijd wordt er op de hardware internetpagina’s gesproken over een aanstaande nieuwe Nvidia GPU welke gebruikt zal worden op de modernste grafische kaarten. Onlangs is tijdens een live evenement officieel dit nieuwe product aangekondigd en benaamd als de RTX 20xx serie. Zoals al langer zullen de product namen (van snel naar langzaam) worden toegevoegd met de Ti aanduiding en de 80, 70, 60 etc. nummer aanduiding. Zo zal de RTX 2080Ti de snelste consumenten grafische kaart worden. Het gehele van A tot Z kan gelezen worden bij Hardware.info, gewoon in het Nederlands.

De meeste flightsimmers zullen dit stukje techniek al wel eens eerder voorbij zien komen. De “Thrustmaster Pendular Rudder” hardware. Lees maar eens verder wat ze er zoal over schrijven: Revolutionaire rudder pedals: Het design van de Thrustmaster Pendular Rudder (TPR) pedalen is revolutionair en goed doordacht. Door gebruik te maken van de speciaal door Thrustmaster en luchtvaart professionals ontwikkelde Pendul_R-technologie met  ophangmechanisme ervaar je perfect vloeiende bewegingen van de roer pedalen. De TPR, die met zijn volledig metalen constructie maar liefst 7 kg weegt, maakt gebruikt van dezelfde ultra nauwkeurige sensoren als de high-end HOTAS Warthog joystick. Deze magnetische sensoren…

Het was even stil bij de cockpit bouwers, maar Flight Illusion komt toch op speciaal verzoek uit met een paar nieuwe instrumenten. zoals de Fuel Gauges. Afgeleid van onderstaand verzoek, voor de Piper Tomahawk. Just build: Engine cluster for a Piper Tomahawk! Custom build but soon available in our webshop as new item:

De software ‘Virtual Radar Server’ heeft een update ondergaan naar versie 2.4.2. Een wat kleinere update. Deze software kan gekoppeld worden met een ADS-B ontvanger (zogenaamde RTL-SDR Stick – 1090 MHz), maar ook via je Flight Simulator (FSX) met de server geïnstalleerd op je FSX PC. Je ziet jezelf dan op de kaart. Meer informatie via de website. Heeft iemand hier al eens mee gespeeld ? Versie 2.4.1 New versions of the server, web admin plugin and database editor plugin have been released. Added support for Leaflet as a free keyless alternative to Google Maps. Fixed MLAT sort (thanks to MHH for fix). Fixed setting…

Ooit de wens gehad om zelf thuis te kunnen vliegen? In uw eigen cockpit? Flightsimulator-Cockpitbouw biedt u de kans om uw wens te verwezenlijken. Zowel de Boeing 737 als de Cessna en de Piper worden door mij, Fred Smid, nagebouwd. Tot op heden heb ik nog geen voorbeelden van cockpitunits van een Cessna of Piper, maar de tekeningen zitten in mijn hoofd. Eventuele aanpassingen wat betreft beschikbare ruimte is geen probleem. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. Bekijk daarvoor en ook voor allerlei ideeën c.q. cockpits die ik al heb gebouwd daartoe op mijn website.

Dit is nog eens leuk! Luchtvaartnieuws.nl wijst ons allen op de onderdelen welke AELS uit Enschede aanbied welke van onlangs gedemonteerde toestellen zijn gehaald. Onderdelen van motoren maar ook stoelen uit diverse klasse. Leuk voor uw privé bioscoop? Via deze verwijzing opent U direct het juist PDF bestand.

1 2 3 31