Browsing: Hardware

Wat een knaller van een monitor! Prachtig om in de begeleidende review video zowel auto- als flightsim beelden voorbij te zien komen. Ikzelf speel op een resolutie van 2560×1080 wat ook al breeder is dan standaard, maar bovenstaande monitor draait op maar liefst 5120×1440 beeldpunten. In de video wordt goed aangegeven dat dit model meer op de zakelijke markt gericht is. Maar dat er reeds eerder een soort gelijke monitor is uitgegeven welke beter voor gamers geschikt kan zijn, en dat er in de toekomst een hoogwaardige game monitor zal worden uitgegeven. Bovenstaande monitor kost €1000. De oudere iets goedkoper,…

Een mooi hardware item c.q. beschrijving over de visuals bij een wat complexere hardware opbouw van een cockpit. In dit geval bij een B737. Vaak wordt er gewerkt met beamers, maar de optie voor een grotere TV scherm zie je ook steeds vaker. In dit artikel wordt uitgelegd waarom. Hoe ziet uw cockpit eruit ?

Beschikbaar vanaf 25 April 2019 voor €220 via o.a. Aerosoft. Zo, na diverse artikelen over de ontwikkeling van dit product nu eerst maar de harde laatste feiten. Overige zijn eveneens bij Aerosoft te lezen, o.a. zal er rode achtergrond belichting aanwezig zijn. Passend bij bijvoorbeeld enkele A2A toestellen tijdens een avond vlucht aangezien zij deze kleur ook gebruiken in de cockpit.

Intel staat op het punt om een aantal nieuwe processoren uit te geven. Van hoog naar laag zijn worden de product namen: i9 9900KF, i7 9700KF, i5 9600KF en i5 9400F. Groot verschil is dat er binnenin deze processoren géén grafische kaart geproduceerd wordt. Geen probleem voor ons, want die is voor ons toch te zwak. Voordeel van de nieuwe processoren is dat de prijs enkele tientjes lager ligt dan de tegenhangers. Meer via Hardware.info.

Kent U bovenstaande joystick nog? Dan kan ik raden dat wij in dezelfde leeftijd categorie van 40+ zitten! 🙂 Ter ere van een 20 jarige jubileum wordt bovenstaande jaren 80 Commodore 64 joystick opnieuw uitgegeven, als USB model. Hardware.info kan ons hier meer over vertellen.

Ook TRC Simulators, ook wel bekend onder de naam “SimKits”, doet mee met de Black Friday Hype. Leuke kortingen en een vernieuwde website maken het wel interessant om de website een bezoekje te brengen. Klik daarvoor hier. Met de onderdelen van SimKits kunt u uw eigen cockpit maken.

Op 24 mei van dit jaar hadden we er al eens een newsitem van gemaakt. De Flightsimulator-Cockpitbouw van Fred Smid. Gericht op de B737, maar nu zijn er ook daadwerkelijk cockpits voor de ‘kleinere vliegtuigen’. Hierboven een voorbeeld. Alles is in overleg mogelijk. Ook tijdens het FSweekend waren er al een paar voorbeelden te zien. Het idee van een soort IKEA project, komt zo maar in mij boven…… Er zitten wel wat listige mogelijkheden in 😉 En ingezoomd:

Hardware.info schrijft en toont allerlei hardware. Natuurlijk pc onderdelen, mobiele telefoons en ook televisie’s. Racestuurtjes zijn ook aanbod gekomen maar een review over vluchtsimulator hardware is iets wat we niet snel tegenkomen. Nu wel met een review van een complete Thrustmaster set. De video hierboven te bekijken, of via Hardware.info zelf. Leuk is ook om hier reacties van overige te lezen.

Eerder stelde ik met maandelijkse regelmaat een 2e hands nieuwsitem op. Doordat er niet al te veel aangeboden werd is dit gestopt. Op verzoek echter een nieuw item, en misschien is dat wel handig voor in de toekomst? Wilt U dus iets aanbieden aan onze website bezoekers, stuur dan een berichtje en wij maken een newsitem aan. (Ed, succes met de verkoop.) Namens Ed, is deze tekoop: € 50,- Misschien wel op te halen tijdens het FSweekend 😉

20 oktober is de officiële release van de nieuwe gaming headset van Thrustmaster! Deze is al via een pre-order te bestellen via de Flightsim Webshop. Voor een aanbiedingsprijs van € 99,-. Zeer mooi bedrag voor zo’n hardware item waar je als flightsimmer net even weer wat rustiger je vluchten kunt maken, zonder al die achtergrond geluiden. De T.Flight U.S. Air Force Edition. Thrustmaster, toonaangevend sinds 1990 in accessoires voor flightsimulaties, presenteert nu de T.Flight U.S. Air Force Edition gaming-headset. Deze nieuwe headset is het resultaat van vele jaren ervaring en is ontworpen als eerbetoon aan alle piloten van de…

1 2 3 32