Browsing: Hardware

Inmiddels zit Bob al op aflevering 32 van zijn Cessna 172 cockpitbouw. Min of meer wel grappig om te zien dat er toch telkens wel weer wat verbeterd wordt. Heel herkenbaar. Al met al laat hij mooi zien hoe hij het een en ander opbouwt. Inspirerend. Het bouwen en uitwerken is al een hobby op zich.

Een promo video van de overhead panel voor de B737 van Sismo. Mooi hoor. Staat wel op mijn lijstje πŸ˜‰ Wordt nog even door sparen. Meet the FWD Overhead in Alpha line with a close look at the details which make us stand out from the competition. Key features: Scale 1:1 Aluminum Frame and Cover. Grey RAL7011 Module fully assembled and mounted, ready to be used. Plug & Fly Replica Injection Plastic Knobs (Only Alpha): High quality Toggle Switches with Locking Lever (Replica). There are not other Overheads in the market with those switches (Only Alpha): Magnetic Rotaries Engine Start…

De software “MobiFlight” heeft een update naar versie 9.4.0. Samen met de hardware van een Arduino en een hoop schakelaars, display’s is het mogelijk om zo een eigen hardware cockpit te bouwen. Er zijn al veel YouTube video’s over verschenen. Een klein beetje programmeer kennis c.q. logisch nadenken komt het al tot mooie resultaten. Meer info via de website van MobiFlight.

Mogelijk wel een interessant artikel. Straks met de update 10 van MSFS, zou de performance van MSFS op hogere resolutie kunnen verbeteren. Met de kreten: “DLSS 2.0 and FSR 1.0 support”. Zoals hier o.a. valt te lezen via PC Gamer. En via de website van wccftech. Toch nog maar even deze Q&A terug kijken:

Normaal plaatsen we geen advertenties van Flightsimulator items. Echter dit is wel zo uniek en gezien de hardware best wel iets bijzonders. Een Flight Simulator Piper Astec, voorzien van 2 engines. Aangeboden via marktplaats. Zal ongetwijfeld een hele geschiedenis hebben. Flightsimulator van de Piper Astec met 2 motoren. Deze analoge/digitale simulator is uitgevoerd met IC’s en geen computer. Navigatie is voor de navigatie instrumenten uitgevoerd met synchro’s en resolvers. Tevens voorzien van hydraulische motion feedback op de rudders en de yokes, zodat het stuurt zoals in het echte vliegtuig. Incl. hydraulische pomp en voedingskast. Werkt op krachtstroom, doch max. 3…

Mark vraagt zich af of en wanneer VR ook mogelijk zal zijn voor de Xbox X series. Ik denk dat deze markt nog behoorlijk in ontwikkeling is. En wanneer is het de ‘juiste’ tijd om er in te stappen. Zelf ben ik daar nog niet over uit. Vliegt u al met een VR bril en zo ja, welke en wat zijn de ervaringen. Eerlijk gezegd moet ik eerst eens serieus naar een andere veel snellere PC gaan kijken. Tips ? Nog even deze ter aanvulling:

1 2 3 43