Browsing: Hardware

Ondanks mijn begrip waarvoor, ben ik geen fan van de eindeloze stroom van software updates waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd. De nieuwe driver van Nvidia wil ik jullie echter niet onthouden gezien de toevoeging van de mogelijkheid van een frame rate limiet. Iets waarvoor we lange tijd of externe software nodig hadden, of een grafische kaart van bijvoorbeeld AMD. Tweakers.net meld nu echter de nieuwe mogelijkheid, bijgestaan door een afbeelding van waar deze te vinden is.

Voor mij een nieuwe speler in de flightsim hardware wereld. Fulcrum. Ik moet zeggen de screenshots zien er goed uit. Het komt zeer degelijk over. Dit jaar onder de kerstboom gaan we nog niet redden. Er wordt nog gewacht op een onderdeeltje. Wel een website om in de gaten te houden. To be continued.

Alweer 10 jaar geleden kwam deze hoogwaardige controller uit. Om dit te vieren geeft Thrustmaster eind Februari bovenstaande F-16 grip unit voor de HOTAS uit. Vanaf midden Januari is hij reeds al pre-order beschikbaar. Vele details zijn via deze product pagina te vinden.

Iets waar flightsimmer altijd over kunnen praten, welke processor is nu het ‘beste’ voor ons als Flightsimmer. Deze video geeft hier geen antwoord op, maar wel weer interessant genoeg. Welke processor heeft u ? En i.c.m. de videokaart. Zelf ben ik nodig toe aan een upgrade. Maar keuzes – keuzes…. Waar stap je in, de nieuwe PC moet toch weer een tijdje mee…..

Aankomend weekend vindt in museum Aviodrome weer het Flightsim Weekend plaats. FlightsimWebshop zal dit jaar alleen op zaterdag aanwezig zijn, maar zoals je van ons gewend bent wel met leuke acties en aanbiedingen. Een overzicht van een deel van de aanbiedingen vind je in deze nieuwsbrief. Deze aanbiedingen zijn alleen geldig bij onze stand. En misschien neemt Jeremy wel beschuit met muisjes mee…. 😉 Meer informatie over flightsim weekend is te vinden via https://www.fsweekend.com/, tickets zijn verkrijgbaar via de website van Aviodrome. Flight Velocity 10% korting op Flight Velocity cockpit panels. De betaalbare oplossing voor je…

Zelf ben ik ook in de ‘process’ voor een 737 sim. Er is (te veel) info te vinden op internet. Vele websites en veel ervaring is er uiteraard te lezen hierover. Ook zo kwam ik weer op deze website. Blij dat over een paar dagen FSweekend er is. Met mede lotgenoten hierover bijpraten. 🙂 Heeft u nog tips ? Forums ? (liefst Nederlandstalig).

Dit is toch wel heel gaaf om zo in je Flightsim setup te mogen vliegen. Er hangt ook wel een aardig prijskaartje aan, maar ja… zelf vliegen is nog duurder en je hoeft er voor niet het huis te verlaten, zelfs ‘s avonds kan je nog heerlijke vluchten maken met je vrienden online. Ook dit jaar zal Gforcefactory weer aanwezig zijn op het FSweekend. En zie ik nu ook nog een ButtKicker Simulation Kit liggen ? Toch eens uitproberen tijdens het FSweekend. What a feeling…. 😉 Bekijk hier nog maar eens wat video’s:

FSweekend – nog 4 dagen – de perfecte gelegenheid om voor de winter je eigen cockpit setup te upgrade naar weer iets mooiers en/of nieuwer. Zoals de nieuwe Honeycomb Yoke. Honeycomb neemt 50 Yokes mee met 10 % korting. Waarbij de prijs dan op € 225,- uit komt.

Cockpit bouwers van de Benelux en uiteraard Duitsland, u bent nog van harte welkom om uw project te laten zien tijdens het FSweekend. Hoeft ook niet uw hele cockpit, een eigen ontwerp, idee, printplaatje etc… U mag het allemaal laten zien op het FSweekend. Er is nog wat vrije ruimte. Lees ook dit, in het engels: “Hi all, Are here some builders that will demonstrate their builds, parts and components, and give explanation to the visitors about cockpit building, At the FSweekend I Have space for you, and participation with a boot it is free for clubs like this. If…

Ook nieuw binnen gekomen, of althans te bestellen via de Luchtvaart Hobbyshop in Aalsmeer. De nieuwe Throttle Quadrant van Cockpit for You. Via hun website is hier meer info over te lezen. Vooral over de verschillende uitvoeringen c.q. specificaties. Je mag er wel een aardige studie van maken. Zelf ben ik ook net bezig om een B737 setup op te zetten. Blij dat over een paar dagen het FSweekend er aankomt. Kunnen we meer info op doen. Voorlopig even deze newspost. Elke info is welkom 😉

Al een paar keer heb ik verwezen naar monitoren met extreme breedbeeld verhouding. Nu heeft Hardware.info deze ook getest op diverse soorten spellen en hier tevens diverse afbeeldingen van getoond. Wel genoemd, maar niet getest met een flightsim jammer genoeg. Wie heeft er €1200,- over voor een dergelijk product?

Sismo Soluciones zal ook weer aanwezig zijn op het FSweekend Event. Met super nieuws en vooral met een verrassing voor de Boeing 737 Flightsimmers. Sismo Soluciones is al 10 jaar actief in de Flightsim community. Zeker al bekend onder de cockpitbouwers. Zij komen nu ook met hardware items voor de 737 Max en uiteraard ook nog voor de 737 NG. En laten we vooral ook nog niet de standaard cockpit items vergeten. En neem vooral uw credit card mee. Er zullen ongetwijfeld wel weer wat aanbiedingen zijn. Absoluut een reden om het FSweekend te bezoeken.

Ikzelf maak ook gebruik van een extra brede monitor en dit bevalt mij uitstekend. Zowel in flight sim als race simulatoren. Bovenstaand type extra breedbeeld monitoren komt steeds vaker aan bod en de kwaliteit gaat ook in grote stappen omhoog. Hardware.info deelt flink wat technische informatie van deze nieuwe monitor. Daarnaast vind ik het ook altijd wel verhelderend om reacties van andere bezoekers door te lezen, deze staan geheel onderaan het Hardware.info artikel.

1 2 3 34