Browsing: Hardware

Op 24 mei van dit jaar hadden we er al eens een newsitem van gemaakt. De Flightsimulator-Cockpitbouw van Fred Smid. Gericht op de B737, maar nu zijn er ook daadwerkelijk cockpits voor de ‘kleinere vliegtuigen’. Hierboven een voorbeeld. Alles is in overleg mogelijk. Ook tijdens het FSweekend waren er al een paar voorbeelden te zien. Het idee van een soort IKEA project, komt zo maar in mij boven…… Er zitten wel wat listige mogelijkheden in 😉 En ingezoomd:

Hardware.info schrijft en toont allerlei hardware. Natuurlijk pc onderdelen, mobiele telefoons en ook televisie’s. Racestuurtjes zijn ook aanbod gekomen maar een review over vluchtsimulator hardware is iets wat we niet snel tegenkomen. Nu wel met een review van een complete Thrustmaster set. De video hierboven te bekijken, of via Hardware.info zelf. Leuk is ook om hier reacties van overige te lezen.

Eerder stelde ik met maandelijkse regelmaat een 2e hands nieuwsitem op. Doordat er niet al te veel aangeboden werd is dit gestopt. Op verzoek echter een nieuw item, en misschien is dat wel handig voor in de toekomst? Wilt U dus iets aanbieden aan onze website bezoekers, stuur dan een berichtje en wij maken een newsitem aan. (Ed, succes met de verkoop.) Namens Ed, is deze tekoop: € 50,- Misschien wel op te halen tijdens het FSweekend 😉

20 oktober is de officiële release van de nieuwe gaming headset van Thrustmaster! Deze is al via een pre-order te bestellen via de Flightsim Webshop. Voor een aanbiedingsprijs van € 99,-. Zeer mooi bedrag voor zo’n hardware item waar je als flightsimmer net even weer wat rustiger je vluchten kunt maken, zonder al die achtergrond geluiden. De T.Flight U.S. Air Force Edition. Thrustmaster, toonaangevend sinds 1990 in accessoires voor flightsimulaties, presenteert nu de T.Flight U.S. Air Force Edition gaming-headset. Deze nieuwe headset is het resultaat van vele jaren ervaring en is ontworpen als eerbetoon aan alle piloten van de…

Ik vond de ‘butt kicker’ al vreemd (vibrator welke onder een stoel gemonteerd wordt om trillingen over te brengen), maar het kan nog vreemder. Deze Realteus ForceFeel stoel zitting is uitgerust met diverse zones waarbinnen vibratie wordt opgewekt. Zowel race- maar ook flightsim spellen zoals DCS en X-Plane en Fsx / P3D worden ondersteund. Binnenkort te koop voor €162.

Wauw! Dit ziet er er mooi en modern uit. Jammer genoeg ben ik nogal zuinig ingesteld want dit product zal niet voor een vrienden prijsje op de markt komen lijkt mij. Alles van groot tot klein ziet er degelijk uit en er wordt gebruik gemaakt van een Usb-c connector. (Zal voor de snelheid niet nodig zijn.) Wie is al aan het sparen voor dit moois?

Onlangs nog heeft onze sponsor simMarket een eigen bewegende vluchtsimulator geopend te Noord Duitsland. Via onze Facebook pagina heeft Ningbo ons geattendeerd op hun hardware welke deze toepassing mogelijk maakt. AC servo’s. Een techniek welke d.m.v. precieze elektronische sturingen precieze mechanische bewegingen mogelijk maakt. Een techniek welke ik de laatste maanden dus vaker voorbij zie komen. Op YouTube staan een 4 tal video’s en er is ook een website beschikbaar.

Ik was dit stukje hardware eerlijk gezegd alweer vergeten maar via PcFlight worden we erg mooi op de hoogte gehouden. Zelfs foto’s vanuit de fabriek met een test opstelling. Kort gezegd is de verwachting dat men in December de eerste 200 units beginnen te produceren waardoor pas in 2019 de eerste items verkocht kunnen worden. Een kijkje op de Honeycomb internetpagina geeft een inzicht in de ideeën van wat men zoal wil opbouwen.

Als enige tijd wordt er op de hardware internetpagina’s gesproken over een aanstaande nieuwe Nvidia GPU welke gebruikt zal worden op de modernste grafische kaarten. Onlangs is tijdens een live evenement officieel dit nieuwe product aangekondigd en benaamd als de RTX 20xx serie. Zoals al langer zullen de product namen (van snel naar langzaam) worden toegevoegd met de Ti aanduiding en de 80, 70, 60 etc. nummer aanduiding. Zo zal de RTX 2080Ti de snelste consumenten grafische kaart worden. Het gehele van A tot Z kan gelezen worden bij Hardware.info, gewoon in het Nederlands.

De meeste flightsimmers zullen dit stukje techniek al wel eens eerder voorbij zien komen. De “Thrustmaster Pendular Rudder” hardware. Lees maar eens verder wat ze er zoal over schrijven: Revolutionaire rudder pedals: Het design van de Thrustmaster Pendular Rudder (TPR) pedalen is revolutionair en goed doordacht. Door gebruik te maken van de speciaal door Thrustmaster en luchtvaart professionals ontwikkelde Pendul_R-technologie met  ophangmechanisme ervaar je perfect vloeiende bewegingen van de roer pedalen. De TPR, die met zijn volledig metalen constructie maar liefst 7 kg weegt, maakt gebruikt van dezelfde ultra nauwkeurige sensoren als de high-end HOTAS Warthog joystick. Deze magnetische sensoren…

Het was even stil bij de cockpit bouwers, maar Flight Illusion komt toch op speciaal verzoek uit met een paar nieuwe instrumenten. zoals de Fuel Gauges. Afgeleid van onderstaand verzoek, voor de Piper Tomahawk. Just build: Engine cluster for a Piper Tomahawk! Custom build but soon available in our webshop as new item:

De software ‘Virtual Radar Server’ heeft een update ondergaan naar versie 2.4.2. Een wat kleinere update. Deze software kan gekoppeld worden met een ADS-B ontvanger (zogenaamde RTL-SDR Stick – 1090 MHz), maar ook via je Flight Simulator (FSX) met de server geïnstalleerd op je FSX PC. Je ziet jezelf dan op de kaart. Meer informatie via de website. Heeft iemand hier al eens mee gespeeld ? Versie 2.4.1 New versions of the server, web admin plugin and database editor plugin have been released. Added support for Leaflet as a free keyless alternative to Google Maps. Fixed MLAT sort (thanks to MHH for fix). Fixed setting…

1 2 3 31