Browsing: Hardware

Iets moois voor onze hardware cockpit bouwers. Vooral voor de 3D printers onder ons, of misschien kent u wel iemand in uw vriendenkring. Een website met wat voorbeelden voor wat G1000 hardware items. Het zou ook de bestanden bevatten om het zo in de 3D printer te kunnen inlezen….. Geen ervaring hiermee, maar ik wilde dit toch even delen. Kijk daarvoor hier. Al wel ervaring hiermee, ik zie graag uw resultaat.

De Thrustmaster “TCA Sidestick Airbus Edition” is nu ook te bestellen via simMarket. De prijs lijkt me geheel mee te vallen, zeker gezien de mogelijkheden en de juiste uitstraling. De sidestick kan zowel links als rechts gevlogen worden door de knoppen te verwisselen. Bekijk de screenshots maar eens goed. Met magnetische sensors zou het soepel moeten vliegen. De throttle quadrant zou pas in september op de flightsim markt komen. Dus daar nog even geduld voor. Product information “Thrustmaster – TCA Sidestick Airbus Edition” Get ready for takeoff with the first Thrustmaster joystick to combine magnetic technology with flight controls…

Een klein informatief item via de website van Flightdeck737 over het plaatsen van een Stick Shaker. Een ‘stick shaker’ is een mechanisch apparaat dat aangesloten is aan de achterzijde van de yokekolom of buis en dat de piloot waarschuwt voor een nakende ‘stall’. Dit door te beginnen ratelen en de yoke te laten vibreren. Lees er meer over hier.

Thrustmaster komt inderdaad met nieuwe hardware uit voor de Airbus liefhebbers. “We’re flying high with the launch of our new TCA (Thrustmaster Civil Aviation) product range, officially licensed by Airbus. Our very first civil aviation-related gaming accessories ever to virtually step into the shoes of an airline captain.” Zie hier de nieuwe Yoke en Throttle.

Thrustmaster heeft dit plaatje op hun Twitter account staan. Wat valt hier in op ? 2 platforms links en rechts. Daar kan natuurlijk de bestaande hardware op staan, maar een Throttle en en Yoke voor een Airbus zou ook een optie kunnen zijn. Morgen de 18e, rond 11:00 uur weten we meer.

TRC Simulators, ook nog wel bekend onder de naam Simkits, komt met een verkleinde cockpit uit. Echt bedoeld als trainer en om bekend te geraken met de mogelijkheden van een G1000 digitale cockpit. Er is echter ook nog een Basic six setup voor diegene die graag nog op ronde klokjes wilt kijken met ook nog een deel G1000 scherm. Meer info over deze setup en de prijs, klik dan hier. En misschien kunt u nog wat inspiratie c.q. ideeën opdoen.

Het bestaan van Live Streams om mee te kijken via een webcam naar diverse vliegvelden was mij wel bekend. Dit fenomeen echter niet. Een scenery van Flightsimulator, waarin je de real life vliegtuigen ziet landen. Audio wordt ook mee gestreamd. Bij de informatie van de video wordt ook uitgelegd welk hardware hij hiervoor gebruikt. Al met al een leuk project.

Voor de Honeycomb Bravo Throttle Quadrant komt er een mooie uitbreiding. Zelf is deze Throttle Quadrant nog niet uit, maar er is al wel een keus voor een uitbreiding. Vooral voor de liefhebbers van een Airbus, de hendels voor de A319 – A380. New Product Announcement! We’re very excited to announce the Throttle Pack for Airbus™ A319 – A380 for the Bravo Throttle Quadrant. The Throttle Pack will feature both two and four engine configuration with A/T disconnect as well as a speed brake and flap lever. The flap lever has a functional lock release function. The thrust reversers are…

Dit is wel iets voor een echte liefhebber. Een nagemaakte cockpit van een F-104 met originele instrumenten. (95 %) Mooi om een simulator van te bouwen. De vraagprijs is € 11.000,- (geen grapje) De cockpit moet om te vervoeren in stukken gedemonteerd worden. Voor meer info: fr.assink@kpnmail.nl Eigenlijk is marktplaats of een forum hier de aangewezen plek voor om iets te verkopen. Nu is dit wel een speciaal item. Ben wel benieuwd wie hier ooit een bod op zou doen. Waar verkoopt u uw flightsim hardware en hoe zouden wij dit toch onder de aandacht kunnen brengen… een terugkerend vast…

1 2 3 35