Browsing: FS Nieuws

Ik lees hier en daar dat er een update aanstaande is voor deze software “Volanta” naar versie 1.2. Zelf gebruik ik deze software niet, dus zou me nog even moeten inlezen wat deze software nu aan voordeel oplevert. Hier valt er nog meer over te leren c.q. te bekijken.

Toch wel met enige humor wordt deze boodschap gebracht door Navigraph. Zorg altijd dat je charts up to date zijn. Dat is eigenlijk de grote boodschap. Vandaag zijn ook weer de nieuwe NAVdata updates uitgekomen. En Navigraph zit nu ook op Discord.

De jaarlijkse Flightsim Community Survey 2021 is weer online geplaatst door Navigraph. Via deze link kunt u ook hier aan meedoen. U mening telt zeker mee ! Deze enquête is door de grote flightsim developers samengesteld en hierdoor krijgen zij een beeld of ze op de goede weg zijn en welke trends er zoal spelen binnen de Flightsimmers. Deze enquête is geheel anoniem en er zal geen persoonlijke gegevens opgeslagen worden. Deze enquête kan tot maandag 6 december worden ingevuld. Some time after the 17th of December the results will be presented on https://blog.navigraph.com, but also by the partners participating…

Jeremy van de Flightsimwebshop heeft Black Friday omgedoopt naar Black Flyday. Hij heeft leuke aanbieding in zijn virtuele winkel. We hebben dit jaar weer wat gave aanbiedingen voor je tijdens Black Flyday! Wat dacht je van kortingen tot 60% op geselecteerde flight simulation controllers, 50% korting op DVD-versies van verschillende flight simulators, of de Thrustmaster Warthog voor € 399,00 (adviesprijs € 499,00). Dit jaar loopt onze actieperiode 22-11 t/m 29-11 om het aantal bestellingen te kunnen spreiden over meerdere dagen. De aanbiedingsperiode per product kan verschillen. Houd rekening met langere levertijden tijdens deze drukste dagen van het jaar! Overigens geldt…

Het lijkt wel in deze scenery dat het meer om de binnenkant van de scenery gaat dan om het vliegveld zelf. Een behoorlijk hoog sim gehalte. Maar wel weer met veel details. Waar Drzewiecki Design toch wel om bekend staat. Weer een mooi stukje kwaliteit afgeleverd. dus vergeet zeker niet om even naar binnen te lopen in deze scenery. Het Poolse vliegveld “Zielona Góra” EPZG. Het betreft ook het kleinste commerciële vliegveld. En laat u niet door de wijs brengen door het slechtere weer op komst. Bekijk de screenshots maar eens. SCENERY FEATURES High-quality model of EPZG Zielona Góra Airport,…

Toch nog even de aandacht op deze software OpusFSI en OpusMSFS. OpusMSFS zit nu op versie v1.10.04 OpusFSI heeft net de beta uitgebracht v6.19.0 Zoals hier te lezen valt in deze forumtopic. Zelf geen ervaring met deze software. De flightsimmers die ik spreek zijn er wel tevreden over. Via de genoemde website is er veel over te lezen wat deze software zoal kan in combinatie met de flightsimulator. Deze sowieso al interessant: * GPS output for navigation packages such as SkyDemon®. * ButtKicker® Gamer 2 interface for added vibrational feedback.

Een behoorlijk lange forum post over de ontwikkeling van de B737 van PMDG voor in MSFS. Met een aantal vergelijking preview screenshots. Zoals u hier zelf kunt lezen c.q. bekijken. (inloggen verplicht om de plaatjes te zien). SimHanger heeft er ook een YouTube over gemaakt:

Flightsim nieuws van FS2Crew. De lang verwachte grote – super grote – update is uit. Voor de Pushback Express en VR support voor de FBW A32X. Zoals hier valt te lezen met een download link. Afgelopen donderdag nog een cockpit/sim event bijgewoond in Delft en daar gevlogen met VR. Daar zitten nog hele ontwikkelingen in. Hopelijk meer op het FSweekend.

Ook op 18 november komt de “Game of the Year Edition” uit voor in MSFS. Een extra uitbreiding als dank voor de positieve feedback die het team kreeg bij het uitbrengen van MSFS en hun vele update’s. Gezegd moet worden dat het team hier nog steeds goed aan werkt. Zo te lezen een zeer mooie uitbreiding. Lees er zelf hier meer over. Betreft ook een knip oog naar Windows 11.

18 november kunnen we ook mee doen met deze race. Reno Air Race in MSFS. Wel weer met een prijskaartje, verkrijgbaar via Marketplace. Maar zo te lezen wel inclusief diverse vliegtuigen en zou ook nog met multiplayer mogelijk zijn. Zo wordt MSFS een mooie mix tussen serieus vliegen en gamen. Lees er meer over hier.

Afgelopen donderdag weer de 4 wekelijkse update vanuit Navigraph. Ook dit team is druk bezig met hoe zij hun product nog meer kunnen verbeteren. Dit alles met het team door een workshop. Zoals hier boven te zien is. Het serieuze gedeelte kunt u hier bekijken en lezen. Uiteraard is het een en ander uitgewerkt en kunt u via hun blog nog nalezen.

We hadden al een paar preview screenshots laten zien van deze nieuwe scenery van Aerosoft. Het Duitse vliegveld Kassel-Calden (EDVK). Voor in X-Plane. Met een uitdagende runway. The airport has a CAT IIIb system on the main approach direction 27 and a CAT I system on the secondary direction 09. Landing with an airliner is particularly challenging on runway 09 due to the inclined runway. En in X-Plane is dit geheel mogelijk om het zo toe te passen in de scenery. In de video is dit wat lastig te zien. Ben wel benieuwd naar de reviews. Ook deze scenery via…

1 2 3 941