Browsing: FS Nieuws

Deadstick Bush Flight Simulator is toch wel iets wat we in de gaten mogen houden. Mogelijk meer als entertainment, dan “As real as it’s gets”, maar er zit zeker potentie in. Lees dit lange bericht maar eens op hun website. Lijkt er op dat het meer gericht is op alle voorbereidingen, dan op het vliegen zelf. Straks met een missie van A naar B vliegen.

In de Facebook groep van JustSim worden nog een aantal screenshots gedeeld van hun nieuwe software: Santorini Airport (LGSR). Voor zowel X-Plane als ook Prepar3D. Binnenkort ook via simMarket. Waarbij JustSim nu een aantal zeer leuke aanbiedingen heeft. Waarbij Hamburg ook binnen een week wordt verwacht.

Een mooie actie die alleen vandaag geldig is, GRATIS. Speciaal bedoeld voor de A320 Ultimate vliegers van Flight Factor (X-Plane). Hiermee kan je de verlichting in de cockpit naar je eigen smaak instellen. Voor wat het waard is, maar wel weer leuk om daar je eigen touch aan te geven. En gezien de prijs van deze A320 mag dit ook wel.

De nieuwe Duitstalige Flightsim Magazine is weer uit. Als abonnee op de deurmat, maar ook verkrijgbaar als PDF via simMarket. De April/Mei uitgave. Met weer vele reviews en besprekingen van allerlei software items. Ook een item over Aerofly FS2. Ook een artikel over X-Europe 4 van simHeaven, waar we onlangs nog een news item over gemaakt hebben. In de hardware hoek een item over “Hybrid Cockpit”. Zodra gelezen kom ik daar nog op terug. Al met al weer een leuk tijdschrift waar we deze dagen iets meer tijd voor hebben om deze rustig door te lezen.

Eagle Dynamics is de ontwikkelaar van DCS World. Naast externe ontwikkelaars ontwikkelen ze zelf ook addons (modules genaamd) en werken ze hardstikke hard om deze sim up to date te houden en vele extra’s toe te voegen. Wekelijks komen er patches/updates uit die elke keer weer in de gigabytes lopen qua grootte. ik kan alleen maar zeggen RESPECT! Aan deze patches werken natuurlijk ook de externe ontwikkelaars mee waardoor ook hun modules up te date blijven. Vandaag is patch 2.5.6.45915 uitgekomen en is te downloaden via uw ”DCS World automatische updater”. Vergeet u overigens ook niet gebruik te maken van…

Er zijn steeds meer artikelen in de uitverkoop i.v.m. het Corona virus de laatste tijd. Ikzelf kreeg een mail dat ze vanuit Simmarket willen dat we meer mailtjes hierover plaatsen. In mijn ogen doen we dit al regelmatig en blijf op oude voet doorgaan. Wel ga ik vanaf nu op eigen initiatief selectiever zijn in welke artikelen ik u toon. Dit omdat ik vind dat er ook veel artikelen in de uitverkoop zijn die (sorry) niet van noemenswaardige kwaliteit zijn en ik de kwaliteit van onze site wil waarborgen. Daarnaast wil ik absoluut geen soort van ”Tel Sell” site worden…

Onze eigen Koninklijke Marine vloog er tientallen jaren mee. Ik heb het over de geweldig mooi klinkende en uitziende Lockheed P-3C ”Orion”. Nu is deze prachtige kist in een nieuwe (gratis) versie uitgekomen incl veel nieuwe liveries waaronder die van onze eigen Koninklijke Marine. Hier vind u de download en hieronder kunt u wat Nederlandse P3C trots herbeleven. Wist u overigens al dat de Orion voortgekomen is uit het Lockheed L-188 Electra passagiers/vrachttoestel? De overeenkomsten zijn overduidelijk te zien. Ach ja, Die goede oude tijd!. OPROEP! Bent u een van de bemanningsleden dat op de Orion of Westland Lynx helikopter…

VSKYLABS is een van mijn favoriete ontwikkelaars geworden in de afgelopen maanden. Hun kleine (soms eenpersoons) helikoptertjes en ultralight toestellen zijn van geweldige kwaliteit en dan heb ik het nog niet eens over hun laatst uitgegeven ”Robinson R66 Turbine Project”. Deze is werkelijk van top kwaliteit op alle fronten en is trouwens nu in de uitverkoop. U betaald nu maar 29 USD. Ze een ABSOLUTE aanrader!

De nieuwe hardware ontwikkelaar Honeycomb begin ik steeds interessanter te vinden. De redenen hiervoor zijn ”A” hun zeer nette prijs van de al uitgekomen Yoke (hier te koop op Simmarket) en ”B” hun prachtige Throttle Quadrant” welke nog in ontwikkeling is. De laatste preview foto’s vind u hieronder. Ik weet al waar mijn vakantiegeld heengaat als er nog niet gereisd kan worden tegen die tijd.

Voor de liefhebbers van de aankomende module ”SUPERCARRIER” voor DCS World 2.5+ heeft Eagle Dynamics zojuist hun DCS Supercarrier Operations Guide (29 Mar Draft) vrijgegeven. Met deze prachtige handleiding van maar liefst 38 pagina’s kunt u zich alvast voorbereiden op de vliegdek operaties, en bent u klaar voor het moment dat deze module uitkomt op 15 April. Vooral de handsignalen van de deck crew zullen velen van ons bloed, zweet en tranen gaan kosten, en ”JA” hierbij reken ik ook mijzelf 😉

Simmarket heeft weer heel aanbiedingen voor u. Kortingen van 35% tot en met wel 50% op heel veel add-ons. Daarnaast vind u daartussen ook veel (Op dit moment) gratis add-ons die normaal wel 25-35 Euro kosten waaronder verschillende vliegvelden van ontwikkelaar JUSTSIM. U vind ze allemaal hier.

1 2 3 927