Browsing: Evenement

FlightSimExpo 2021 is al weer even voorbij. Trever Olsen, cockpitbouwer, heeft een kleine compilatie gemaakt. Bekijk deze hierboven. Ik zal nog eens proberen wat meer video’s te laten zien hier over dit event. Met een beetje geluk hebben wij in het voorjaar 2022 ook zo’n soort evenement “FSweekend”

18 november kunnen we ook mee doen met deze race. Reno Air Race in MSFS. Wel weer met een prijskaartje, verkrijgbaar via Marketplace. Maar zo te lezen wel inclusief diverse vliegtuigen en zou ook nog met multiplayer mogelijk zijn. Zo wordt MSFS een mooie mix tussen serieus vliegen en gamen. Lees er meer over hier.

Helaas, het zat er wel aan te komen. Geen FSweekend dit jaar 2021. Echter er zijn wel plannen voor een FSweekend in 2022. En om dan niet te lang moeten wachten. Uiteindelijk ging het vorig jaar ook al niet door, zou een datum in het voorjaar ook heel goed kunnen. Er wordt gedacht aan het weekend van 19 & 20 maart 2022. Mooi in het begin van het jaar, beetje na de winter en net nog voor de zomer. Wat zou u er van vinden, doen of niet….

Wel een zeer toepasselijke NEWSletter van simMarket. Fly over California. Met ook de vermelding van San Diego. waar de FSExpo 2021 wordt gehouden van 24-26 september 2021. Maar ook weer met een paar zeker zeer mooie overige scenery’s. De FSExpo kan ook online gevolgd worden $15,-.

Flight Illusion zal op 11 september 2021 aanwezig zijn op AirFair Teuge, het evenement voor vliegtuigliefhebbers in de General Aviation. Naast een overzicht van de verschillende producten die verkocht worden zal een werkend exemplaar van een Cessna flightsim aanwezig zijn. Actieve piloot of vliegscholen zullen snel overtuigd worden van de pedagogische waarde van dergelijke simulatoren. Flight Illusion zal ook het nieuwe gamma controlers voorstellen met gashendels voor verschillende types vliegtuigen. Alle producten zijn compatibel met FSX, Prepar3D, X-Plane en uiteraard ook de nieuwe Microsoft FS2020. Voor meer informatie over Flight Illusion kan je terecht op www.fligtillusion.com.

Over minder dan 2 weken organiseert Microsoft een presentatie i.v.m. de gamescom beurs. Een presentatie met nieuws over Xbox games. Mogelijk ook over de nieuwe MSFS, geschikt voor op de Xbox. Lees er meer over hier. De uitzending vindt plaats op 24 augustus en start om 19:00 uur ‘s avonds Nederlandse tijd.

Alles onder voorbehoud van Corona, maar zaterdag 11 september 2021 wordt de AirFair 2021 weer gehouden op het vliegveld Teuge. De AirFair Teuge is een markt/evenement van vliegtuigliefhebbers in de General Aviation, voor vliegtuigliefhebbers. Je vindt er verschillende te koop aangeboden sportvliegtuigen, onderhoudsbedrijven, verenigingen en nog veel meer bedrijven omtrent de General Aviation. Meer info zal er steeds meer hier plaatsvinden via de website.

Goed nieuws voor het Aviodrome en voor diegene die ook graag weer eens een bezoek aan dit fantastische museum een bezoek willen brengen. Als oud vrijwilliger heb ik er nog steeds een zwak voor. Leuk om Lars en Piet weer te zien in deze video. Met ook een verwijzing naar de website van Up in the Sky.

Je kan thuis alleen vliegen achter je beeldscherm, in jezelf mompelend over je eigen prestaties, maar met meerdere (multiplayer) is wel net zo gezellig. Ook via Discord kan je samen vliegen en ook onderling bijpraten, zonder gelijk ‘officieel’ met de verkeersleiding. Ik heb sinds kort ook Discord in gebruik, toch maar eens deze video bekijken wat er zoal meer mogelijk is.

Past natuurlijk geheel bij de World Update 4 van MSFS. Een aantal ‘discovery’ flights boven Frankrijk en de BeNeLux. Waarbij de 3e vlucht natuurlijk voor ons het leukst is. Toch wel even 2 uur vliegen over een afstand van 374 Nm. Behoorlijk tempo, dus goed opletten. Voor een aantal dagen nog in de aanbieding. Eigenlijk hadden daar wel Nederlandse liveries in mogen zitten voor de DA40NG. Features: 5 Discovery Flights in the form of Bush Trip missions. A complete and exhaustive tour of France, Belgium, Luxembourg, Netherlands and Paris area, with over 100 points of interest strictly documented with photos available in the…

De nieuwe NEWSletter van simMarket staat in het teken van Wild Life & Bush Adventures. Zelfs al in MSFS kan dit al. Misschien juist daar wel. Bekijk hier een overzicht van de vele software titels die nu al beschikbaar zijn. En ontdek een andere manier van vliegen.

1 2 3 66