Browsing: Evenement

Vers van de Gamescom beurs in Keulen. Een aardige setup voor een nog betere beleving in het flightsim gevoel. Een virtual reality bril komt ook steeds meer dichterbij, echter zo’n 180 graden scherm met maar 2 projectoren geeft toch ook een zeer realistisch beeld c.q. gevoel van het vliegen. Prijzen zijn bij mij nog niet bekend, maar u kunt hier alvast meer info opdoen. Zeer benieuwd of deze setup ook straks te bewonderen is op het FSweekend.

Zoals al eerder vermeld is het team van MSFS ook aanwezig op de Gamescom in Keulen. Met het nieuws van de Local Legend 6, de Junkers F13, maar ook met City Update 1. 5 Duitse steden die net even iets gedetailleerder weergegeven zijn in MSFS. Vrij te downloaden via de Marketplace. En met nog wat meer nieuws, welke u hier zelf kunt lezen.

Noteer maar alvast in uw agenda. 20 & 21 augustus het Fly-In: Rescue Heroes evenement in het Aviodrome op het vliegveld Lelystad. Bedoeld voor de kinderen, maar voor volwassenen zal het net zo interessant zijn. En lees nog zeker even dit artikel op Up in the Sky. Fly in Naast al die helden en heldendaden komen er ook bijzondere vliegtuigen en helikopters dat weekend naar Aviodrome. In de komende weken houden we je op deze pagina op de hoogte over de programma-onderdelen. Maar één ding staat vast: er is een hoop te zien en te doen voor alle jonge en…

Zie deze YouTube video maar als een soort van review. Over de Boeing 767-400ER van Flight Factor voor in X-Plane. Deze flightsim versie wordt (mede)gevlogen door een real life Boeing vlieger. Dus zijn commentaar zal toch serieus genomen worden. We’ll be flying from Barbados (TBPB) to San Juan (TJSJ) where San Juan CERAP are hosting a VATSIM event and I’ll give you my thoughts and impression of this aircraft.

Aanstaande zaterdag 9 & zondag 10 juli, morgen dus, gaan de poorten van de Marinehaven in Den Helder weer open voor het publiek tijdens de Marinedagen. HCC!flightsimulator is aanwezig op deze dagen in de grote evenemententent. Bezoekers mogen hier zelf online een vliegtuig besturen en een mooi rondje vliegen. Want in iedereen schuilt een piloot. Bij het goed uitvoeren van de opdracht wordt een brevet uitgereikt. Er zal worden gevlogen met FSX, X-Plane en MSFS2020. Vrijwilligers van de Interessegroep HCC!flightsimulator geven graag uitleg over het vliegen met een flightsimulator. Daarnaast worden historische luchtmacht- en marinevliegtuigen getoond. Vanzelfsprekend is er op de Marinedagen…

Ook in 2022 wordt weer het virtuele wereld aerobatic wedstrijd gehouden. Gewoon thuis achter je PC. Het speelt zich af in Polen. De scenery kan je downloaden via de website. Het is even zoeken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik zie nog geen Nederlanders in de lijst staan. mogelijk ook niet zo bekend, vandaar maar even deze newspost. Meer info hier. Durft u het aan, dan vernemen wij dit graag. De Nederlandse vlag zien we er dan wel tussen staan.

Vers van de pers en het mag nu officieel bekend worden gemaakt. Het hing al in de lucht, maar 5 & 6 november 2022, dus dit jaar, mogen we weer genieten van ons internationale FSweekend. Gehouden in het Aviodrome op vliegveld Lelystad (EHLE). Ideaal voor onze buitenlandse bezoekers om zo dit event te bezoeken. Straks meer info via de website van FSweekend. Vele clubs zijn al benaderd en we proberen hier via simFlight.NL ook nog wat extra aandacht aan te geven.

Zijn jongensdroom komt uiteindelijk toch echt uit! Welke vader wil dat nou niet: vliegen in een groot verkeersvliegtuig? Zelf starten, sturen en landen in een Boeing 737-800 (vader krijgt uiteraard wel wat hulp van onze co-piloot die aan de rechterkant naast hem zit in de cockpit.) Vader mag ook (maximaal) twee passagiers in de cockpit meenemen. Ook voor hen wordt het ongetwijfeld een bijzondere ervaring. Hoe vaak maak je het nou nog mee dat je in de cockpit mag komen? De cadeaubon is een heel jaar geldig. Als vader op zondag 19 juni niet kan komen vliegen, dan heeft hij dus nog een heel jaar…

1 2 3 68