Aviodrome – Fly-In: Rescue Heroes

Noteer maar alvast in uw agenda. 20 & 21 augustus het Fly-In: Rescue Heroes evenement in het Aviodrome op het vliegveld Lelystad. Bedoeld voor de kinderen, maar voor volwassenen zal het net zo interessant zijn. En lees nog zeker even dit artikel op Up in the Sky.

Fly in
Naast al die helden en heldendaden komen er ook bijzondere vliegtuigen en helikopters dat weekend naar Aviodrome. In de komende weken houden we je op deze pagina op de hoogte over de programma-onderdelen. Maar één ding staat vast: er is een hoop te zien en te doen voor alle jonge en iets minder jonge helden van ons land.

Dit kun je in ieder geval verwachten:

  • Bewonder een echte Chinook van Defensie (komt alleen op zaterdag)
  • Bekijk en klim in de helikopter van Koningin Beatrix (Aérospatiale Alouette III)
  • Blus brandjes met de Jeugd Brandweer
  • Meet & Greet met Brandweerman Sam
  • Bekijk de brandweerwagens van Lelystad Airport
  • Bekijk een traumahelikopter van heel dichtbij
  • Spring uit het vrachtruim van de Boeing 747
  • De Gele Rijders (oldtimers van de wegenwacht) komen langs op zondag

De helikopter van Koningin Beatrix
Een van de pronkstukken van de Fly In is de Aérospatiale Alouette III. De helikopter die bij Aviodrome te zien is, de A-301, heeft een bijzondere historie. De kist heeft meerdere missies gevlogen en de kogelgaten zitten nog altijd in de romp. Deze helikopter werd daarnaast jarenlang door het Koninklijk huis, maar vooral door koningin Beatrix gebruikt. Tijdens de Fly In: Rescue Heroes mag je de helikopter van binnen en buiten bekijken. Ook nemen de vrijwilligers van het Alouette Museum Barneveld (waar de helikopter normaliter te zien is) vliegeroveralls en helmen mee, zodat je in stijl op de foto kunt gaan als je in het toestel zit. En de vrijwilligers leggen je graag uit hoe een helikopter werkt aan de hand van een RC-model van de Alouette (van 3 meter!).

Inbegrepen bij regulier entreeticket
Alle activiteiten zitten inbegrepen in een regulier entreeticket voor Aviodrome. Houders van de Museumkaart of de vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x