LINDA – Vrouwelijke Flightsimmer gezocht

Oeps, vrouwendag gemist… Toch nog even onder de aandacht brengen. Alyson Johnson. Ook een flightsimmer die haar steentje bijdraagt. Niet in de klassiek manier qua instructie, maar meer gericht op de geschiedenis. En dan met name de rol die vrouwen daar in spelen. Zoals hier valt te lezen.

Maar nu even terug naar de titel: “Vrouwelijke Flightsimmer gezocht” of een enthousiaste jonge vlieger die thuis ook een cockpit heeft gebouwd.

Een journalist van de LINDA heeft mij benaderd en is bezig met een artikel over mensen die thuis een eigen flight simulator hebben staan. In het vakantieboek van LINDA. magazine willen zij namelijk 4 – 6 mensen portretteren die als hobby vluchten maken. Die dat heel professioneel aanpakken, maar geen piloot zijn van hun beroep.

“Ik wil hen graag interviewen over deze bijzondere hobby en we willen graag thuis een foto maken van de flight simulator, om zo anderen te enthousiasmeren. Nu is het probleem dat ik héél veel mensen kan vinden met deze hobby, maar ze zijn bijna allemaal 65+ én man. Ik zou het ontzettend leuk vinden als ik  ook wat jongere en het liefst vrouwelijke ‘thuis-piloten’ zouden kunnen spreken.”

Wie zou het leuk vinden in de LINDA. te vertellen over deze hobby?

 

Subscribe
Kennis van
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Geer Assink
2 april 2022 23:52

Dag Rob, Natuurlijk zijn er vrouwelijke simmers en ik hoop dat je die gevonden hebt. Ik ben simmer en voldoe aan alle voorwaarden met uitzondering van 1; ik ben een man en ken helaas geen vrouwelijke simmers. Ik heb mijn eigen 6 DOF motion platform gemaakt en samen met mijn VR-bril maakt dat de vlieg ervaring het meest realistisch vind ik. Ook F1 racen heeft mijn interesse. In 2017 en 2018 heb ik met de flightsimulator deel genomen aan het flightsim weekend te Lelystad. Ik hoop dat Frans aan het einde van dit jaar opnieuw een flightsim weekend wil en… Lees verder »

Geer Assink
14 mei 2022 09:42
Reply to  Rob-PA7RM

Sorry Rob, je bericht helemaal gemist. Ja, ik was met de simulator bij de presentatie E-Flight van de TU Delft en jij bent dus ‘die’ Rob. Ik herinner me ons gesprekje nog. Jij en ook de anderen zijn van harte welkom in Almere. Gr Geer

Gert
12 maart 2022 12:28

Dag Rob,

Probeer eens contact te krijgen met Angelique van Campen, zij heeft in het verleden ook vaak onze Shop bezocht en voor zover ik weet nog steeds actief binnen het flight simulator wereldje (X-plane) ?

Mvg,
Gert

Gert
15 maart 2022 16:48
Reply to  Rob-PA7RM

Hi Rob,

Joan van Linda heeft me inmiddels ook ge contact en ik heb haar aan een jonge enthousiaste flight simmer die altijd bij ons in de winkel komt en waar ik ook een 737 cockpit voor hebt gebouwd naar doorverwezen, dus dat komt verdr wel goed denk ik 🙂

Ja zou leuk zijn als er wat aan promotie gedaan wordt, is altijd leuk voor de hobby !

Groetjes
Gert

7
0
Would love your thoughts, please comment.x