Prosim4u – Airbus A320

Het was even stil geweest omtrent Prosim4u, maar met de nieuwe nieuwsbrief snap ik dat ook wel. De mogelijkheid om nu ook in een A320 simulator te kunnen vliegen, een verbetering voor de B737 cockpit en ook een soort van continue abonnement ziet de aankomende herfst c.q. winter er weer wat zonniger uit.

Beste luchtvaart-enthousiast

Het is alweer een tijd geleden dat je van ons een update hebt ontvangen en daarom vonden we het de hoogste tijd voor een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen bij ProSim4u-vliegsimulaties.

Wat is er nieuw

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om onze simulatoren te verbeteren. Zo hebben we een groot aantal upgrades uitgevoerd op onze Boeing 737 simulator. We hebben nu 3 nieuwe hoog-resolutie beamers geïnstalleerd zodat de beelden nog realistischer zijn. We hebben een nieuwe computer aangeschaft waarop de nieuwere systeemsoftware van ProSim Aviation Research veel beter draait. Tevens hebben we uit Italië een nieuwe throttle quadrant ontvangen waardoor de auto throttle en trim vrijwel hetzelfde reageren als in het echte vliegtuig. De beroepspiloten zullen ook de control loading op de control column en vooral ook op de rudder pedals waarderen. Het vliegen op 1 motor is hierdoor zeer realistisch geworden. Bovendien zijn beide controls interconnected. Kortom, onze Boeing 737 sim vliegt steeds meer zoals een gecertificeerde simulator.

Airbus A320

Voor de Airbus liefhebbers hebben we nu ook – in samenwerking met ProSim AR – de beschikking over een static A320 simulator (locatie Delft). Deze opstelling is van een zeer hoge kwaliteit. Ook voor de Boeing piloten is het interessant om eens een uur te vliegen om te ervaren wat de grote verschillen zijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten!

Onze briefing room is inmiddels uitgerust met een smartboard. Hiermee worden briefings interactief en kun je bijvoorbeeld video’s, foto’s of pdf’s delen met je medepiloten.

Hoe blijf ik current?

Het is niemand ontgaan, de luchtvaartindustrie bevindt zich in een ongekende crisis. Veel beroepspiloten zijn ontslagen of bevinden zich in een kwetsbare positie ten opzichte van hun baan. Als je niet meer vliegt is het moeilijk om je skills bij te houden. De hoge kosten van een gecertificeerde simulator zijn vaak een belemmering om regelmatig te kunnen trainen. Daarom hebben we bij ProSim4u-vliegsimulaties een jaarabonnement met maandelijkse betaling geïntroduceerd. Je kan daarmee elke maand één uur komen trainen voor slechts 60 euro per maand! (normale prijs is 120 Euro per uur). We hopen hiermee veel piloten de mogelijkheid te geven om klaar te zijn wanneer de markt straks weer aantrekt.

GA-piloten

We hebben bij ProSim4u-vliegsimulaties niet alleen beroepspiloten, maar ook veel enthousiaste sportvliegers uit de general aviation. Uiteraard vlieg je het liefst in een écht vliegtuig, maar de herfst en winter zijn niet de meest ideale seizoenen om lekker (VFR/IFR) te vliegen. Ook voor een general aviation piloot is het belangrijk om je skills bij te houden! Denk aan crosswind landingen en instrumentvliegen. Boek dus regelmatig een uur op onze B58 (twin) of C172 (single) simulator om up to date te blijven met de procedures. Zo kom je in het nieuwe seizoen niet voor verrassingen te staan!

We zullen binnenkort een halfjaars-abonnement aanbieden zodat ook de GA-piloot kan profiteren van een lager tarief voor de wintermaanden.

Waarom kiezen voor ProSim4u?

Onze vaste klanten weten al waarom ze bij ProSim4u-vliegsimulatuies komen trainen maar voor onze nieuw klanten willen we de volgende punten toch nog maar eens benadrukken:

 • Control loading (Boeing 737) op rudder en elevator
  realistische N-1 training
 • ProSim-AR systeem software
  wordt gebruikt in gecertificeerde simulatoren
 • Visual systeem
  3 beamers, 220 graden zichthoek
 • Continue ontwikkeling en verbetering van onze simulatoren
  al sinds 2006 kennisopbouw
 • Ruime planning tussen sessies
  geen stress, relaxte atmosfeer, deskundigheid
 • Modern uitgeruste briefing room
  free WIFI, Smart board, printer, video/audio opname mogelijkheden
 • Gratis catering
  koffie, thee en frisdrank

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen om weer eens één van onze simulatoren te boeken. We kijken ernaar uit om u je binnenkort te mogen verwelkomen.

Kijk op onze website prosim4u.nl voor alle informatie en de actuele tarieven voor de verschillende simulatoren en nieuwe abonnementen.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x