Intel Core i9 9900KS de ultieme processor voor Flightsimmen

Iets waar flightsimmer altijd over kunnen praten, welke processor is nu het ‘beste’ voor ons als Flightsimmer. Deze video geeft hier geen antwoord op, maar wel weer interessant genoeg. Welke processor heeft u ? En i.c.m. de videokaart. Zelf ben ik nodig toe aan een upgrade. Maar keuzes – keuzes…. Waar stap je in, de nieuwe PC moet toch weer een tijdje mee…..

8
Laat een reactie achter

3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Kennis van
Bram

Hoi Rubster,
Dat is interessante informatie, dat P3D vooral core 0 gebruikt.
Heb je dit gegeven uit een betrouwbare bron, denk je, oftewel: hoe zeker is dat?
Vriendelijke groet,
Bram Stikkel

Matthias

Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Ik lees dit namelijk nergens terug. Mis ik iets?

Wim van Dijk

Ik zit te denken aan AMD Ryzen 3800x. Heeft iemand hier ervaringen mee bij het gebruik van vlieg simulatoren als x-plane en dcs?

Rubster

Voor p3d moet de core processoren super snel zijn. Hoe meer cores hoe meer er verdeeld wordt en hoe lager de kloksnelheid per core. Ik heb die fout een beetje gemaakt. Hoewel p3d nu echt goed draait.
Xplane draait meer op de GPU en op mijn 1080 ti echt dramatisch of ik nou alles laag of hoog zet.
Wachten op de specs van FS2020 aangezien dat de stap voorwaarts is in de toekomst.

Rob-PA7RM

Wat bedoel je met die fout een beetje gemaakt. ? Begrijp ik dan, niet teveel cores in een processor ?

Rubster

Voor mijn computer heb ik gekozen voor een i7-7820X CPU @ 3.60GHz (16 CPUs), ~3.6GHz, maar ik kon ook minder cores met een hogere snelheid kiezen. Voor andere games is dit super CPU, maar aangezien P3D nog steeds niet heel erg goed is in de verdeling per core was het beter geweest om eentje te nemen met minder core’s maar hogere kloksneldheid.

Rob-PA7RM

Aha… Duidelijk. Ik lees ook net dit: “De 9900K had al een single-core boost naar 5 GHz, maar bij de 9900KS kunnen Γ‘lle cores tegelijkertijd op 5 GHz werken. Dat heeft uiteraard zijn impact op het verbruik: op papier stijgt het tdp van 95 naar 127 watt.”
https://nl.hardware.info/artikel/9681/intel-core-i9-9900ks-review-alle-cores-op-5-ghz

Rubster

Voor p3d is core 0 het belangrijkst dus dan zou je met zo’n single boost kunnen werken. Maar als je alle cores stabiel hebt op 5ghz en ook nog kan overclocken dan ben je wel voorbereid op de toekomst.