ProSim4u – Vervolgcursus Radiotelefonie

Namens ProSim4u het volgende Newsitem:

Op 9 april begint de aangekondigde vervolgcursus op de basis cursus ‘Overwin je Radiotelefobie’. Voor degene die graag wat meer verdieping, oefening en inzicht willen in hoe RT goed en effectief gebruikt kan worden in de praktijk is dit de ideale vervolgcursus. In drie online sessies van ongeveer 2.5 uur zullen wij de focus leggen op het uitbreiden van de RT skills door een combinatie van korte en bondige theorie met veel praktische oefening. Jullie zullen worden uitgedaagd om de opgedane kennis toe te passen in nieuwe scenario’s en waar nodig over te schakelen op non-standard RT.

Verder heeft ProSim4u in de afgelopen tijd een online programma ontwikkeld waarmee we gezamenlijk kunnen vliegen in één virtuele omgeving door middel van een eenvoudige besturing waar we gebruik van zullen maken.

De cursus zal als volgt zijn ingedeeld:

  1. Herhaling van de standaard radiotelefonie met een focus op klaringen/instructies, conditionele klaringen en vliegplannen
  2. Focus op meteo en de implicaties voor VFR/IFR verkeer. Uitbreiding van RT voor special VFR en, Y/Z vliegplannen. Extra drukke oefening met opvolgen van korte, bondige vector instructies in approach gebied.
  3. Focus op non-standard RT met betrekking tot emergencies (MAYDAY/PANPAN) en andere bijzondere situatie. Een echte test voor kort en bondig communiceren onder moeilijke omstandigheden.

Cursus data:

Dinsdagavonden 9, 16 en 23 april (19:30 – 22:00) De cursusprijs is € 100,= Gratis gebruik van ATC-clientsoftware incl. toegang tot de on-line ATC-server, elektronische leeromgeving en de ProSim4u Teamspeak server.

De cursusgroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

Graag horen en zien wij jullie allemaal online voor deze nieuwe uitdaging.

Aanmelding d.m.v. een aanmeldingsmailtje en betaling van het cursusgeld op rekening:
NL02 INGB 0005155534 t.n.v. ProSim4u – vliegsimulaties.

Met vriendelijke groeten,
Peter Visser
ProSim4u – vliegsimulaties

 

Meer info hier

Laat een reactie achter

  Subscribe  
Kennis van