”LANCASTER SKIES” Official Trailer (2019)

0

We kennen allemaal wel de aangrijpende film Memphis Belle wel. Deze film uit 1990 gaat over de bemanning van de beroemde Boeing B-17 Flying Fortress ”Memphis Belle” van de US Army Air Force tijdens de tweede wereld oorlog. Ze vlogen boven bezet Europa en later met name boven Duitsland zelf. De Amerikanen vlogen overdag hun vluchten, en in de nacht vlogen de Engelsen met o.a. hun Lancasters naar vaak dezelfde doelen. Met name het vreselijke bombardement op de middelgrote stad Dresden is hier een groot voorbeeld van. Mocht u de film ”Memphis Belle” mooi gevonden hebben, dan kan ik u vast wel blij maken als ik u vertel dat er ook een film binnenkort uitkomt die over een Engelse Lancaster bemanning gaat tijdens de gevreesde nachtvluchten. Deze film heet ”LANCASTER SKIES” en komt waarschijnlijk uit eind deze lente, begin zomer. Hierboven alvast de prachtige trailer van deze film.

P.s. Een bijzonder feit is dat eigenlijk niet de ”Memphis Belle” de eerste kist met originele bemanning was die de ”Tour of Duty” van 25 missies overleefde. Nee dit was een B-17 genaamd ”Hell’s Angels”. Maar omdat deze naam van de desbetreffende B-17 teveel de oorlog leek te verheerlijken werd vanuit de hoogste top besloten deze eer aan de ”Memphis Belle” te geven die dus eigenlijk de tweede was. De grootste reden hiervoor was dat de kist met deze eer (de Memphis Belle dus) na haar 25e missie met haar bemanning nog alleen maar ingezet werd voor propaganda vluchten binnen de VS om geld op te halen om de oorlog te bekostigen. Er zijn zelfs geruchten dat een derde kist zelfs drie maanden voor de ”Memphis Belle” de eerste was, maar deze vloog in de ”Pacific” en betrof een B-24 Liberator genaamd ”Hot Stuff”. Deze laatstgenoemde verongelukte helaas op een later moment in de oorlog.

Laat een reactie achter

  Subscribe  
Kennis van