Review MWP Projects RealLights voor X-PLANE V11.30

Afgelopen week werd ik toch wel nieuwsgierig naar een addon die de straatverlichting van X-Plane 11.30 sterk zou verbeteren. Ik heb het over ‘‘Real Lights” van MWP Projects. Erg sceptisch was ik eerlijk gezegd, dit omdat X-Plane V11.30 van zichzelf al de beste verlichting heeft voor een sim in mijn ogen. En toen werd mij opeens een review copy aangeboden door de mensen achter MWP Projects. Natuurlijk kon ik geen ”nee” zeggen aangezien het idee mij toch wel weer aansprak. Een review over verlichting, hoe maak ik dit en waar moet ik letten qua verschillen met de originele verlichting van X-Plane? Deze vragen bleven maar opkomen. Tot nu. Ik ga in op de volgende punten heb ik besloten.

1: De installatie / manual

2: De eerste indruk qua verschillen.

3: Is het werkelijk een wereldwijd verschil?

4: De impact op de frame-rates

5: Mijn eindoordeel

TIP: Ik raad u aan op de foto’s te klikken zodat u goed de verschillen kan zien.

 

1: De Installatie / Manual

Hier kan ik kort en krachtig over zijn. Er is geen installatie nodig. Na aanschaf ontvangt u een mail met download linkje en serial. U download de file die zo’n 2.5 mb groot is en pakt deze uit met b.v. WinRar. Hierna ziet u een map met de naam ”MWP-RealLights-V1.01” (Huidige versie). Binnen deze map ziet u twee bestanden, een manual en een Application file. U klikt op laatstgenoemde, voert uw serial in en vervolgens kiest u de X-Plane V11.30 map. Nu bent u helemaal klaar voor gebruik. Het menu is simpel, u kunt kiezen uit de volgende opties:

”On / Off”

”Low / Medium /High / Extreme”

Wat mij gelijk opviel is het gemakkelijke gebruik van deze addon. Daarnaast is nog wel het grootste voordeel dat u deze addon kunt aanpassen zo vaak u wilt terwijl u gewoon met uw vlucht bezig bent. Kortom de vlucht resetten, of zelfs X-Plane opnieuw starten is dus niet nodig om uw verlichting aan te passen.

De manual is terecht lekker simpel maar krachtig. Zo klein zelfs dat ik hem hieronder geplaatst heb:

1. Run our Launcher 

2. Enter your serial key 

3. Select X-Plane.exe in Launcher in choosing path menu 

4. Run X-Plane 11 and do not start flight, just stay in main menu 

5. Press ​ON​ button, enjoy  _______________________________________________________________ 

Below ​ON​ button is a slider with setting of distance of lights  from cars. You can control it during the flight.    You can turn on and off the plugin during the flight, after  first installation in the main sim menu.    You can close the launcher after the final installation and  setup.    To make full uninstall press ​OFF​ and ​restore backup​ buttons.

Kortom…..Heel gebruikers vriendelijk!

 

2: De eerste indruk qua verschillen.

Deze zijn er wel degelijk, en hoe! Wat mij ten eerste opvalt is dat het verschil zelfs op de grond te zien is, zie onderstaande twee foto’s.

Duidelijk zijn de sterkere ”Glow” te zien, en zijn er nu ook in de verte de rode lichten te zien van de windmolens.

Dit had ikzelf ”helemaal niet verwacht”. Niet alleen is de verlichting sterker, maar ook is de zichtbare afstand vergroot.

Eenmaal in de lucht ziet men zelfs op het platte land een groot verschil, zie onderstaande foto’s

Veel wegen die niet zichtbaar zijn komen nu opeens tevoorschijn.

 

En hoe zit het b.v. boven hartje Londen? Kijk en ontdek

En weer is op de grond ook het verschil duidelijk zichtbaar. Niet alleen de straatverlichting, maar ook de gebouwen hebben een sterkere ”glow”.

Tijd om Londen van bovenaf te bekijken

Hoe zou de andere kant eruit zien?

Ook nu weer zijn de wegen duidelijk zichtbaar over een langere afstand

Het verschil is niet alleen maar midden in de nacht zichtbaar

3: Is het werkelijk een wereldwijd verschil?

Hier kan ik heel duidelijk over zijn ”JA! ” Ik heb mij echt verwonderd over het verschil.

Ook de bewegende verlichting zoals auto’s, treinen, andere vliegtuigen enz zijn er zelfs in meegenomen.

Natuurlijk zijn er ook aardig wat gratis addons te vinden die de verlichting verbeteren, ikzelf heb ze allemaal wel zo’n beetje uitgeprobeerd uit interesse, maar deze addon steekt er toch duidelijk bovenuit, hoe klein deze ook is qua ruimte op uw harddrive.

VR: Ook met het gebruik van een VR bril (In mijn geval de Oculus Rift CV1) is alles wat ik hierboven beschrijf van toepassing. X-Plane was al gaaf met haar prachtige nachtverlichting, maar nu is het weer een stuk realistischer geworden, en dit voor een nette prijs vind ikzelf.

 

4: De impact op de frame-rates

Elke keer vind ik het weer genieten als ik aan u kan vertellen ”Er is totaal geen impact qua frame-rates”. En ook nu kan ik met een BIG smile tot deze conclusie komen.

 

5: Mijn eindoordeel

Ik geef deze addon een dikke 8 waarbij ik alle bovengenoemde onderdelen meegewogen heb. waarom geen 9 of zelfs een 10? Dit omdat er gewoon niet zoveel hoeft te gebeuren om de verlichting beter te maken behalve wat codes te veranderen. Waarom wel een 8 dan? Omdat deze addon echt een groot verschil maakt en bovenal het nu voor iedereen haalbaar is om X-Plane V11.30 een mooie ”make-over” te geven zonder veel gedoe, en dit is zeker elke punt waard vind ik. Zou ik deze addon u aanraden? Ja, voor 15 USD vind ik deze addon zeker de moeite waard.

Hier te koop dus voor 15 USD

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

  Subscribe  
Kennis van