Oplossing voor de lange laadtijd van Prepar3D V4+ (DANK IEDEREEN!).

UPDATE: Bij dezen willen wij iedereen hartelijk danken voor de velen reacties. Maikel noemde het al ”Het is mooi om te zien hoe dit onderwerp leeft bij iedereen!”  Ook ikzelf had echt niet kunnen voorzien hoeveel leuke en leerzame reacties voort zouden komen uit dit berichtje. Het lijkt mij een goed idee om een volgend onderwerp bespreekbaar te maken. Nu is mijn vraag aan u allen ”Welk onderwerp zouden jullie graag als volgend thema willen bespreken?” ik zie uw reacties graag tegemoet. M.v.g. Matthias

Ik verbaasde mij elke keer weer over de vreselijk lange laadtijd voor elke vlucht van Prepar3D V4+ (Ikzelf gebruik V4.4). Hoe meer addons geïnstalleerd hoe erger het werd. En ik heb er heel wat, met name van Orbx zoals b.v. FTX Global, OpenLC, Vector enz enz. Maar vandaag kwam ik na van alles geprobeerd te hebben wat op forums online te vinden is bij toeval tot een oplossing. Deze oplossing vond ik nergens online. Van mijn 7 a’ 9 minuten minimale laadtijd zit ik nu op max 40 seconden qua laadtijd. Prepar3D V4+ is weer plezierig geworden 😉 . Ik zou zeggen ”Probeert u het onderstaande maar eens.

1:          PREPAR3D V4.4 STARTEN.

2:         ”CTRL . ALT. DEL”   INDRUKKEN.

3:         ”TASK MANAGER” STARTEN EN AAN LATEN OP DE ACHTERGROND.

4:          GA TERUG NAAR UW NOG LOPENDE PREPAR3D V4+

UPDATE: BOVENSTAANDE KUNT U OOK DOEN ALS U AL EEN VLUCHT GEKOZEN HEBT EN DEZE AL (TRAAG) AAN HET LADEN IS.

P.s. graag verneem ik uw ervaring wat betreft deze oplossing. Werkt het ook bij u?. Zo ”ja” ….Wat is het verschil? enz.

 

Subscribe
Kennis van
37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kees
29 januari 2020 15:56

Nou dat trucje met de taakmanager maakt hier geen verschil in laadtijd.
Ga me nu richten op het programma Simstarter NG van Aerosoft.
Daar schijn je de sceneries heel selectief te kunnen laden middels verschillende profielen.
Ik kan hoogstens voor € 15 piek “op m’n bek gaan”

Leo
5 maart 2019 15:16

Waarom moet je eerst Ctrl Alt Del in drukken ?
Je kan toch direct naar de taskmanager met Ctrl Shift ESC ?

sydney
1 januari 2019 23:21

Denk dat de enige echte oplossing voor snellere laadtijden is
alles wat je niet nodig hebt aan sceneries niet te laten opstarten.
waarom naast vertrek en aankomst airport al de andere velden te laten opstarten.
programma als simstarter zijn hiervoor bedoeld.
misschien komt prepar3d ooit nog eens met een soort ingebouwde simstarter, dan zijn
lange tijdtijden verleden tijd, omdat alleen het daadwerkelijk nodige geladen wordt.

sydney
2 januari 2019 10:32
Reply to  sydney

hallo matthias er is dan denk ik toch iets in windows wat start van prepar vertraagd. heb zelf een clean versie van windows liggen die ik kloon naar lege schijf en begin vanuit daaruit opbouw prepar3d prepar3d start dan binnnen 30 sec op. , daarna orbx en scenery addons en als laatste addon airplanes. ik heb idee dat alle cleaners die op de markt zijn niet echt het werk doen wat ze beloven. ik heb taakbeheer ook wel eens open laten staan en zag dat er een soort pre-installer p3d bestand als eerste opgestart word wat verdwijnt als p3d zelf… Lees verder »

sydney
2 januari 2019 23:21
Reply to  Matthias

denk dat flighsimulator software het meeste ingewikkelde product is , wat er op de
particuliere software markt bestaat. ik vergelijk het altijd met een auto, die uit
100 merken onderdelen is samengebouwd en dan ook nog moet rijden als een Ferrari.
er is denk ik geen flight pc in nederland te vinden die volkomen identiek aan elkaar is.
weet ook niet of je met w10 of w7 werkt, want dat kan ook nog wereld van verschil maken.

sydney
4 januari 2019 12:24
Reply to  Matthias

Werk nog steeds met W7 omdat ik nog niemand heb kunnen vinden die het voor elkaar heeft gekregen om alle updates en andere monitor programma’s van microsoft uit te schakelen zonder dat ze op een of ander moment weer door microsoft op de achtergrond worden ingeschakeld. je kunt alleen dingen uitstellen, maar volledig eigen controle is er niet meer ook de nieuwe updates geven alleen maar meer problemen dan ze oplossen. leuke voor office omgeving maar niet voor mij. misschien dat ik W10 in toekomst met Xplane ga gebruiken, omdat xplane eigenlijk los werkt buiten het windows besturing system, en… Lees verder »

Arthur
4 januari 2019 18:14
Reply to  sydney

Als ik af ga op mijn eigen ervaring door de pc’s die ik voor verschillende flightsimmers heb gebouwd, heb ik niet zoveel verschil gemerkt tussen W7 en W10. Ik heb W10 vanaf z’n ontstaan geïnstalleerd op deze pc’s. Ik zou nu zeker geen W7 meer adviseren omdat de driver ontwikkelaars zich meer focussen op W10

Maikel-pe1123
3 januari 2019 10:21
Reply to  sydney

Normaal zijn de Orbx producten ongeveer de eerste welke ik installeer als ik opnieuw met p3d begin. Nu overweeg ik daar, even, mee te wachten om te leren mbt dit onderwerp van opstarten.

Ik vindt het gedoe met fps en lange laadtijden zeker niet moeten kunnen in onze moderne tijd. Maar aan de andere kant is het nooit anders geweest, mijn eerste spellen laadde ik vanaf bandjes. (!)

sydney
3 januari 2019 12:56
Reply to  Maikel-pe1123

Orbx producten zijn de meeste stabiele producten in flightsim, maar ook degene die het meest
in de default files van P3D veranderen. dus denk ik dat P3D en ORBX de meest voor de hand
liggende start is. bij clean install prepar met of zonder ORBX zou is opstarttijd praktisch identiek
moeten zijn. zo niet dan zou ik toch overwegen om ook windows opniew te installeren.

4 januari 2019 13:03
Reply to  Matthias

Zx-81. Met 16kb geheugen uitbreiding. Nog een stap meer terug dan jij deed vriend.

1 januari 2019 11:51

Leuk weer eens zo’n onderwerp, én de reacties. Om te beginnen doet het mij goed om te lezen dat meerdere gebruikers p3d ook flink vol hebben en ook lange laad tijd ervaren. Hopelijk iets voor p3dv5? Ik heb, voor het eerst, mijn laad tijden getest zonder en met de affinity aanpassing. Met een kleine verbetering tot gevolg. Zonder aanpassing duurde naar het menu laden 48s en naar het spel 2m22s. Met aanpassing naar het menu 43s en naar het spel 2m16s. Natuurlijk afhankelijk van instellingen, laad ik deze noemen 75% vanaf het maximale. Ikzelf heb eens aangegeven dat bij mij… Lees verder »

Maikel-pe1123
9 januari 2019 16:26
Reply to  Maikel-pe1123

Na uitzetten velden maar geen Orbx: 32s. tot menu. 1m30s tot spel.
Na ook uitzetten Orbx: 38 tot menu. 50 sec. (!)

37
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x