TrueEarth Great Britain South voor X-Plane 11 review (deel 1)

First of all i would like to say ”THANKS!” for this review copy to Ed Correia from Orbx, Thanks mate!

Als er een bepaalde addon is voor X-Plane V11 die er echt uitspringt vanaf de eerste dag van release is het wel Orbx hun ”TrueEarth GB South voor X-Plane 11 ”, De afgelopen maanden voor de release zat ik mijzelf telkens weer te verlekkeren op alle preview shots en info welke naar buiten kwamen, En toen was het eindelijk zover, De scenery kwam uit.
Ik wist gewoon dat dit een nieuwe mijlpaal zou zijn voor X-Plane 11, Eindelijk een scenery om de vingers, oke!, Vleugels bij af te likken.
Ik schreef direct een mail aan Orbx of ze een review copy beschikbaar wilden stellen aan mij, En tot mijn grote verbazing kreeg ik al na 5 minuten een reactie terug van Ed Correia van Orbx, ”TrueEarth GB South voor X-Plane 11” was aan mijn Orbx account toegevoegd.

Tijd voor de review:

1: INSTALLATIE

Eigenlijk kan ik wat dit betreft heel kort zijn, De download en installatie gebeuren geheel automatisch via Orbx hun geweldige en bovenal simpele ”FTX Central 3”, Het enige wat u dient te doen is deze gratis tool te installeren en een account bij Orbx aan te maken mocht u dit nog nooit eerder gedaan hebben, De tool vind u overigens hier.

Mocht u al een account hebben, en ”FTX Central 3”’ al hebben geïnstalleerd hoeft u alleen maar via de bovenste link deze addon aan te schaffen voor 33.95 EUR, Deze kunt u dan automatisch downloaden / installeren via deze tool.

 

2: HANDLEIDING

Deze wordt automatisch mee geïnstalleerd en opent u via uw ”FTX Central 3” Deze button vind u onder het ”control Panel” knopje,  Deze duidelijke handleiding bestaat uit twaalf pagina’s die alle informatie bevatten wat u verwacht:

Orbx TrueEarth Great Britain South for X-Plane 11 User Guide
Contents:

Thank you! …………………………………………………………………………………………………………………………………. 3
Product Features ……………………………………………………………………………………………………………………….. 4
Product requirements ……………………………………………………………………………………………………………….. 5
Quick Installation Guide …………………………………………………………………………………………………………….. 5
Scenery Coverage Area ………………………………………………………………………………………………………………. 7
The TE Great Britain South Control Panel …………………………………………………………………………………… 8
Compatibility Notes …………………………………………………………………………………………………………………… 8
Product Technical Support …………………………………………………………………………………………………………. 9
Please do NOT email support requests …………………………………………………………………………………… 9
Use the forum search function ……………………………………………………………………………………………….. 9
What to include in your support requests ………………………………………………………………………………. 9
FTX Community Forums …………………………………………………………………………………………………………… 10
Thanks for reading! ………………………………………………………………………………………………………………….. 10
The Orbx TE Great Britain South Team …………………………………………………………………………………….. 11
Lead Developer …………………………………………………………………………………………………………………….. 11
Additional Developers …………………………………………………………………………………………………………… 11
Specialist Roles……………………………………………………………………………………………………………………… 11
Beta Testing Team ………………………………………………………………………………………………………………… 11
Further Acknowledgements ………………………………………………………………………………………………….. 11
End User License Agreement (EULA) ………………………………………………………………………………………… 12

Wat ik vooral erg waardeer is dat ze heel duidelijk maken dat deze addon niet heel Engeland omvat, Het gaat zoals de naam al doet vermoeden om het Zuidelijke deel, Het midden en het noordelijke deel van Engeland wordt nog aan gewerkt en zijn dus nog niet verkrijgbaar, Belangrijk is om te weten dat deze los dienen aangeschaft te worden in de toekomst, en is bekend dat deze beiden delen in dezelfde prijsklasse zullen liggen.

 

3: Eerste indruk

We beginnen op London Stansted Airport vroeg in de ochtend, We doen een ”overlandje” voor TUIfly met hun Boeing 737-800

De gashendels naar voren, En snel zijn we los

   

Wat een uitzicht, Na 20 minuten onderweg te zien zien we steeds meer detail van Engeland, Wat is dit echt zeg!

 

Ik kon het niet laten en net als als in het echt een zogenoemde ”Dirty Stall” gedaan, op onderstaande screenshots zie je niet alleen de prachtige textures van deze Scenery, Maar ook de prachtige X-Plane V11.30 effecten.

Maar goed, Terug naar de scenery, Want hier gaat het nu over, Op mij maakt deze scenery werkelijk een verpletterende indruk, Ik heb nog nooit zo’n gedetailleerde scenery gezien, Natuurlijk verschillen smaken van gebruikers, maar als ik alle forums bekijk lijkt het erop alsof we opeens allemaal dezelfde smaak hebben en diep onder de indruk zijn van wat Orbx gepresteerd heeft met hun nieuwe  ”TrueEarth” techniek waarbij scherpe foto achtergronden centraal staan en zoveel mogelijk huizen, gebouwen, objecten, wegen, rivieren enz op precies de juiste plek staan, Natuurlijk zullen ze heus niet allemaal weergegeven zijn op de juiste plek, of zelfs ontbreken, Maar wat komen ze dicht in de buurt!

Inmiddels na een half uurtje wat rond gevlogen te hebben, en een sprong in de tijd te maken zetten we de daling in op London Luton Airport, Ik heb hier een klein kistje gehuurd om jullie mee te nemen voor een VFR vluchtje om nog meer te kunnen genieten van het landschap als we een stuk lager op zicht vliegen, Maar goed, eerst maar eens de wielen op het asfalt zetten, Het weer is inmiddels compleet omgeslagen en we zijn in het hard van een flinke storm terecht gekomen, Het VFR vluchtje zullen we verzetten naar morgen en een Hotel pakken op of nabij het vliegveld 😉

Een paar bevriende spotters mailden mij de onderstaande foto’s om met jullie te delen 😉

Goedemorgen allemaal! Ik zit inmiddels in het gehuurde kistje, Het weer is prachtig ”Clear Skies” dus we kunnen!,  Eerst even de kist verplaatsen voordat we starten.

                                                      En natuurlijk mag een ”Selfie” niet ontbreken!

                                 We vliegen van London Luton Airport naar London City Airport, Oke lets go!

                                                                            Links en Rechts vrij

Onderstaande foto’s laten ook duidelijk de realistische hoogte verschillen zien van het landschap

 

Even weer de tijd vooruit gezet, Overal waar je vliegt in het donker, Of dit nu Londen zelf is of een piepklein dorpje, De verlichting is prachtig!

Wat mij wel opviel is dat veel grote gebouwen geen verlichting hebben (Zie onderstaande foto), Maar na Orbx hierover een mail gestuurd te hebben kreeg als antwoord dat hieraan gewerkt wordt, En dit niet alleen, Er komt nog meer moois in te toekomst doormiddel van een service pack, Ik ben benieuwd!

Over detail gesproken! Zelfs de beroemde ‘Emirates Air Line” kabelbaan over de beroemde Thames rivier is te zien, en hij loopt echt! (Zie de cabines van de kabelbaan boven de cockpit en onder het toestel)

                                                                    Wat een detail weer!

                     Net zoals in het echt zie je de bekende toestellen van ”Austrian Arrows” en Air A!ps”

Oke, Vergissen is menselijk, Maar of deze US Airways Captain en F.O. hun baan nog hebben lijkt mij sterk!, Maar wees gerust, Ik verwacht dat dit aan mijn ”World Traffic 3” ligt, Hier kom ik aankomende week op terug tijdens het tweede deel van deze review, Dan neem ik jullie mee met de beroemde Red Arrows!,  Ga ik veel dieper in op de technische details, Bezoeken we veel verschillende steden en dorpen en sluit ik dat deel af met alle ”Good and Bads” van deze indrukwekkende addon,

Hopelijk hebben jullie genoten van dit eerste deel,

M.v.g.

Matthias

 

 

 

 

 

Subscribe
Kennis van
14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maikel-pe1123
22 november 2018 17:41

Betreffende het geheugen. Je kunt het beste je banken per 2 van het moederbord geheel vullen. Dit ivm maximale aanspreekbare snelheid. Dus of 1 soort gelijke module bij kopen, als je er nu 1 gebruikt. Of geheel verdubbelen.

vdhjeroen
19 november 2018 18:28

Mooie foto’s. Ziet er indrukwekkend uit. Dit is een mooie addon voor de mensen die vaak over de UK vliegen. In uw volgende deel ben ik wel benieuwd welke impact deze addon heeft op het RAM-geheugen.

Ik hou me op dit moment vooral tevreden met Ortho4XP die toch ook wel wat moois op mijn scherm kan toveren.

vdhjeroen
20 november 2018 18:34
Reply to  Matthias

Ok, interessant. Ik heb ‘slechts’ 16GB geheugen en ik kamp wel eens met de ‘out of memory’ fout.

vdhjeroen
21 november 2018 19:47
Reply to  Matthias

Mijn PC bestaat verder uit i7 4790k, GTX970, SSD.

Het geheel draait wel vlot bij de recentste games.

Arthur
21 november 2018 20:56
Reply to  vdhjeroen

Ik zou dan zeker geen nieuw geheugen aanschaffen! Je gaat dan investeren in DDR3 geheugen en die wordt op de volgende generatie processoren en mainboards niet meer ondersteund. Het geheugen kan je dan niet meer gebruiken want dan heb je DDR4 geheugen nodig. Overigens vind ik 64 mb erg overdreven gezien de huidige investering die het vergt op dit moment. Geheugen is nog steeds erg duur. Voor mij was dat ook een reden om 16 Gig te kopen. Je hebt een mooi gebalanceerd systeem, wellicht uitbreiden met een 2de SSD waar je de sim zelf op installeert. I7 4790 kun… Lees verder »

Arthur
22 november 2018 13:00
Reply to  Matthias

Hi Matthias, ik heb in een andere pc ook de genoemde processor. Ik ben er dus 100% zeker van dat hij DDR3 geheugen heeft. Dit was de laatste processor icm Z97 Chipset die gebruikt maakte van dit type geheugen.

Groeten,

Arthur

Marco
19 november 2018 13:20

We kunnen er kort over zijn, dit is/wordt gewoon de sim van de toekomst. ORBX laat met deze addon zien wat er allemaal mogelijk is met X-Plane. Vergelijk daarnaast ook even de haarscherpe textures met hoe dit er in FSX/P3D uitziet en je weet voldoende! Alleen erg jammer dat True Earth Netherlands voor XP op ‘hold’ staat 🙁

P.S. ik mis een beetje de screenshots van het product zelf, ik zie nu de nadruk met name op de toestellen liggen. Is het mogelijk om hier in het volgende deel wat diieper op in te gaan?

Arthur
18 november 2018 23:07

Leuk gedaan! Thanks.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x