C-130 familie toestel maakt looping

4

De C-130 is zeker geen klein toestel. Het militair toestel wordt gebruikt als transport toestel maar er kunnen ook vele hulpgoederen mee worden vervoerd of gedropt. Via bovenstaande video is een demo vlucht gezien opgenomen te Engeland waar nu een grote luchtvaart show / beurs gehouden wordt. Naast de al spectaculaire ‘standaard’ show bewegingen ging het deze keer ook verder. Een heuse looping wordt getoond.
Zelf met de c-130 vliegen kan ook, simMarket biedt voor zowel X-Plane als Fsx / P3D diverse C-130 producten aan.

4
Laat een reactie achter

1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Kennis van
Bram

Lijkt mij wel een beetje een demo “Hoe overschrijd ik de door de vliegtuigbouwer aangegeven grenzen…” Overbelasting hoeft niet altijd meteen tot uiting te komen… Maar goed, ik ben maar een leek.

Hoi Bram, Ze weten vaak hoever ze kunnen gaan, daarnaast kunnen heftige weersomstandigheden zelfs meer stress op een toestel brengen dan als een looping, dat bij modernere toestellen zoals dit nieuwe model Hercules veelal composiet wordt gebruikt ipv metaal scheelt zo’n beetje alles, denk maar aan het fenomeen “metaal moeheid”, dit betekende uiteindelijk zelfs het einde van het eerste passagiers straalvliegtuig (de DH Comet).

Bram

Okay, dat van die composiet materialen en die heftige weersomstandigheden wist ik niet. Bedankt voor de uitleg, Matthias !

Graag gedaan! Ps hier is er extra info te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=Lq1jZC9FUTw