Carenado Saab S340

0


Wat is dat toch met Carenado? Ze ontwikkelen addons alsof het niets is, geweldig! Hier zijn de nieuwste previews shots te bekijken van hun aankomende Saab S340, meer weten over deze kist?

Deze Saab S340 info komt van Wikipedia:

De Saab SF-340 is een klein commutervliegtuig dat sterk op de Embraer-120 lijkt. Het toestel werd in samenwerking met Fairchild ontwikkeld. Doordat Fairchild connecties met NASA had, werd er een zeer moderne vleugel ontwikkeld voor dit vliegtuig. Hierdoor heeft de SF-340 een relatief hoge snelheid en vliegbereik. Nadat het vliegtuig in 1983 haar eerste vlucht had gemaakt, werd al na zes maanden begonnen met de serieproductie. Toen Fairchild zich in 1985, nadat er 40 toestellen geproduceerd waren, terugtrok uit de vliegtuigbouw, nam Saab zelf de productie van de tot dan door Fairchild geproduceerde vleugels en staartvlakken ter hand. Tijdens de bouw werd weinig veranderd totdat Saab in 1988 de SF-340B introduceerde. Dit vliegtuig had sterkere en zuinigere motoren die het vliegtuig betere prestaties gaven. Uit de SF-340 werd de grotere SF-2000 ontwikkeld. De laatste SF-340 werd in 1998 geproduceerd en de laatste SF-2000 in 1999, waarna Saab zich terugtrok uit de civiele vliegtuigbouw. Saab produceert tegenwoordig alleen nog militaire toestellen.

Laat een reactie achter

Schrijf de eerste reactie!

avatar
  Subscribe  
Kennis van