FSweekend 2017 – Floorplan

0

Nog minder dan 2 weken, dan is het weer FSweekend. Uiteraard kunt u ook weer de bekende Floorplan downloaden. Min of meer wel weer een bekende opstelling. Wel zo vertrouwd. Let wel even op de extra lezingen die gegeven worden. Waarbij X-Plane toch ook wel mijn aandacht gaat krijgen. 

Lezingen

• Flightgear

1. Presentaties in de filmzaal
Dit jaar zal FlightGear haar 20-jarige jubileum vieren door o.a. een drietal presentaties in de Filmzaal van het Aviodrome te presenteren. Tijdens ieder van deze 30 minuten durende presentaties zullen we een ander aspect van FlightGear belichten. Het schema van de presentaties is als volgt:

Zaterdag:
12:00 A helicopter flight through time: Door middel van een spectaculaire helikoptervlucht door de Grand Canyon zullen we een aantal markante momenten in de geschiedenis van FlightGear in kaart brengen.
14:00 Launch time! De Space Shuttle is één van de meest unieke voertuigen ooit ontwikkeld! Startend als een raket, in een baan om de aarde als een ruimteschip en landend als een zweefvliegtuig is de Shuttle het enige herbuikbare bemande ruimtevoertuig wat tot dusverre ontwikkeld is. FlightGear is momenteel het enige simulatieplatform wat in staat is om alle aspecten van de Shuttle na te bootsen. In deze demo zullen we laten zien wat nodig is om een succesvolle lancering na te bootsen. Tip: Neem oordopjes mee, want FlightGear is in staat op het originele motor geluid te simuleren!
16:00 Highlights of the World: In deze demo gaan we met een business jet een verzameling van onze favoriete plekken op aarde verkennen en toelichten hoe we deze locaties in FlightGear konden modelleren.

Zondag: 

12:00 A helicopter flight through time: Door middel van een spectaculaire helikoptervlucht door de Grand Canyon zullen we een aantal markante momenten in de geschiedenis van FlightGear in kaart brengen.
14:00 Launch time! De Space Shuttle is één van de meest unieke voertuigen ooit ontwikkeld! Startend als een raket, in een baan om de aarde als een ruimteschip en landend als een zweefvliegtuig is de Shuttle het enige herbuikbare bemande ruimtevoertuig wat tot dusverre ontwikkeld is. FlightGear is momenteel het enige simulatieplatform wat in staat is om alle aspecten van de Shuttle na te bootsen. In deze demo zullen we laten zien wat nodig is om een succesvolle lancering na te bootsen. Tip: Neem oordopjes mee, want FlightGear is in staat op het originele motor geluid te simuleren!
16:00 Highlights of the World: In deze demo gaan we met een business jet een verzameling van onze favoriete plekken op aarde verkennen en toelichten hoe we deze locaties in FlightGear konden modelleren.

 

• Uncertifiedpilot

Zaterdag en zondag om 13:00 in de Filmzaal

in deze lezing verwelkomen Tim Post (32 jaar) en Joost Bijlsma (22 jaar) nieuwsgierige bezoekers op het FSweekend. Zij geloven dat in ieder van ons een avontuurlijke piloot schuilt. Met inspirerende videofragmenten, spannende vliegverhalen en praktische handreikingen nemen zij jong en oud graag mee op reis door de wonderlijke wereld van hedendaagse vluchtsimulatie.

Overweegt u piloot te worden? Of bent u nieuwsgierig naar wat ons juist aantrekt tot de romantiek van vluchtsimulatie? Dan mag u deze boeiende lezing echt niet missen.

• X-Plane

Door Philipp Ringler,   zaterdag en zondag 15:00  in de Briefingroom in het oude Schiphol gebouw.

X-Plane 11 werd voor het eerst getoond in een live demonstratie op FSWeekend 2016 en werd vier weken later in een publieke beta uitgebracht.  De release in Maart 2017 is werd uitgebreid geprezen door de pers en de gebruikers. Sindsdien is het team van ontwikkelaars en ontwerpers hard aan het werk geweest om de X-Plane 11 voortdurend te verbeteren en de beste moderne vluchtsimulator te maken. Met een vooruitstrevende rendering engine met physically based materials en verlichting en X-Plane’s bekende vluchtmodel, geheel nieuwe vliegtuigen en tal van toevoegingen aan het landschap.

X-Plane 11 is geschikt voor de serieuze vluchtsimmer, terwijl de nieuwe, gebruiksvriendelijke interface beginners in staat stelt om veel eenvoudiger in te stappen dan voorheen. Met verschillende gratis updates is het team nu bezig om X-Plane 11 in een volledig meeslepende VR-ervaring te brengen. Op FSWeekend 2017 kunt u X-Plane 11 in de virtuele realiteit beleven met de Oculus hardware op de Aerosoft stand, en tijdens een presentatie kennismaken met de huidige stand van zaken.

De presentatie zal de inhoud van de gratis update van 11.10 bevatten, die nieuwe opvallende landschappen, het nieuwe G1000 flightdeck voor standaard vliegtuigen en tal van verbeteringen aan de graphical engine bevat. We zullen ook kijken naar de komende gratis 11.20 update, die X-Plane in virtuele realiteit brengt. We kijken niet alleen naar de visuals, maar ook naar de verschillende controllers die u kunt gebruiken om uw handen in VR te brengen en op een nieuwe manier met de virtuele cockpit te communiceren. We willen echter nog niet dat u al uw cockpit hardware weggooit, dus we zullen ook de combinatie van VR hardware met klassieke joysticks/yokes dekken.  Probeer het zelf op de Aerosoft stand!

Laat een reactie achter

  Subscribe  
Kennis van
We gebruiken cookies om Google-advertenties te leveren en personaliseren en om verkeer naar onze website te analyseren. OK WEIGEREN . Ons privacybeleid.
474