FSweekend – Dutch Flight Network

0

Ook Dutch Flight Network zal weer aanwezig zijn op het FSweekend. Nog maar een kleine 3 weken te gaan voor het spectakel losbarst. Lees hieronder wat het zo speciaal maakt wat DFN ons laat zien dat weekend. M.b.t. de genoemde demo hebben ze zeker mijn aandacht. Daar zal een geschreven review niet aan kunnen tippen….. Zien is toch altijd mooier dan een tekst lezen. 

 

DutchFlightNetwork(DFN)

Vliegen is prachtig en samen vliegen is nog veel mooier. Prepar3D, Flight Simulator X en Flight Simulator 9 hebben een multiplayer-optie die het mogelijk maakt om samen op internet een tocht door de lucht te maken.

Dat maakt het allemaal een stuk gezelliger, zeker als je ook nog over het freeware programma TeamSpeak beschikt en dus met elkaar kunt praten.

Wij beschikken over een host programma op onze DFN-server waardoor wij de mogelijkheid hebben om met alle FS versies tegelijk te kunnen vliegen.

Niet alleen piloten zijn welkom bij ons, maar ook mensen die de luchtverkeersleiding (ATC) willen verzorgen.

 

DFN biedt de leden in beginsel twee (avond)sessies per week. Waar we dan vliegen staat op de sessiekalender op onze website: www.dutchflightnetwork.nl

Daarnaast worden incidenteel trainingssessies georganiseerd.

Wij slaan onze vleugels uit over de gehele wereld. Er wordt zowel VFR als IFR gevlogen.

Onze voertaal voor het “gechat” is Nederlands. De voertaal voor de radiotelefonie is Engels.

DFN streeft ernaar dat de leden de feitelijke mogelijkheid hebben om daadwerkelijk mee te vliegen. Circa 15 vliegers per sessie is goed werkbaar. Het beoogde ledental wordt hierop afgestemd.

Wij bieden onze leden nuttige en leuke informatie in compacte vorm via een eigen website die toegankelijk is voor iedereen. De opzet van die website is overzichtelijk en aantrekkelijk.

DFN organiseert in beginsel geen bijeenkomsten anders dan virtuele. Een paar keer per jaar wordt hier een uitzondering op gemaakt. DFN presenteert zich dan bijvoorbeeld in het Aviodrome (FS-weekend) of door middel van een eigen bijeenkomst (DFN-dag).

Ook tijdens de jaarlijkse spottersdag en modelvliegdag ontmoeten we elkaar live.

Geld speelt binnen DFN nauwelijks een rol. Het lidmaatschap is gratis. Voor de eigen bijeenkomsten zal een kostendekkende bijdrage worden gevraagd. In beperkte mate zullen sponsors worden geworven.

 

 

Demo Dash Q8-400 shared cockpit

Er is al op meerdere wijzen geprobeerd om een goed werkend shared cockpit te maken om met 2  personen 1 vliegtuig te bedienen zoals in real life.

Daarin is Majestic met de Dash Q8-400 met de PRO en TRAINING versie heel goed in geslaagd.

De cockpit wordt gedeeld in functionaliteit  tussen de captain en first office en er kan nog een observer aan toegevoegd worden.

Alles over internet op locatie thuis of zittend naast elkaar met eigen opstelling.

Wij  demonstreren dat tijdens de Flightsim dagen in het Aviodrome op de locatie van DutchFlightNetwork waarbij, om de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen , we ook gebruik maken van de checklisten voor, tijdens en na de vlucht.

Omdat deze mogelijk goed is ingebouwd in de geleverd software is het technisch geen grote opgave om het werkend te krijgen.

We vliegen in de demo vanaf  Philadelphia International Airport (KPHL)  naar John F. Kennedy International Airport (KJFK) om daar te landen onder leiding van een ATC-er.

We hebben de simopzet zo geïnstalleerd dat we  bij een hard- of sofwarecrash van één van de systemen snel een herstart kunnen doen van 5 minuten voor de crash  en dan ook gezamenlijk kunnen doorvliegen.

Tijden van de demo’s : 11:00 13:00 15:00 uur.

Daarnaast is het altijd mogelijk bij DFN om te vliegen
met de kinderen op de diverse Flightsim opstellingen.

 

Laat een reactie achter

  Subscribe  
Kennis van
We gebruiken cookies om Google-advertenties te leveren en personaliseren en om verkeer naar onze website te analyseren. OK WEIGEREN . Ons privacybeleid.
486