Uw mening

We kennen allemaal het verschijnsel “illegaal downloaden” wel, Regelmatig komen nog geen twee dagen na uitgave al illegale copy’s van addons online  op sites zoals “the Piratebay”, eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel eens een film gedownload, Maar een addon, Dit dan nu weer niet, Velen anderen wel waarvan sommigen aangeven een addon illegaal te downloaden om eerst te kijken of deze bevalt alvorens wel/niet aan te schaffen, hoe kijken jullie hier tegenaan? Ikzelf kan wat betreft uitproberen nog wel enig begrip opbrengen, maar toch…….😳

Dank jullie wel voor jullie duidelijke reacties, mooi om te zien hoe iedereen erover denkt! 🙂

 

13
Laat een reactie achter

10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Kennis van

De verleiding is groot, heb weleens iets geprobeerd om later echt officieel te kopen. Mee gekapt, echt is beter en je helpt de ontwikkelaars ermee.

Zou wel graag iets willen zien in de trant van landingsfees net zoals in het echt om een vliegveld dat je bezoekt te betalen, want als je daarna er nooit of weinig meer komt zit je ermee. Dus een soort betaalconstructie per landing, maar dat zal wel een virtuele droom zijn.

De verleiding is groot, heb weleens iets geprobeerd om later echt officieel te kopen. Mee gekapt, echt is beter en je helpt de ontwikkelaars ermee.

Zou wel graag iets willen zien in de trant van landingsfees net zoals in het echt om een vliegveld dat je bezoekt te betalen, want als je daarna er nooit of weinig meer komt zit je ermee. Dus een soort betaalconstructie per landing, maar dat zal wel een droom zijn.

Ook mijn mening past binnen de eerdere. Ik ben niet altijd een heilig boontje geweest. De ontwikkelaars maken nu eenmaal mooi spul en als het je hobby is wil je graag. Mens-eigen, het is nooit genoeg qua hoeveelheid. En zeker als jongere is de portemonnee niet zo vol cq de euros worden verdeeld over vele diverse zaken. Gelukkig zit ik nu in ander vaarwater qua de sim hobby en het geld, dus heb nu geen recht van spreken meer. Wat misschien wel een idee is, eventueel voor de toekomst: indien men een groot duur product maakt om hiervan ook kleinere… Lees verder »

Wim

Illegaal downloaden ben ik jaren geleden echt mee gestopt. Ontwikkelaars werken er hard voor en hebben recht er een prijs voor te betalen. Is het product voor mij niet interessant of te duur dan koop ik het gewoon niet.

KC Beets

De ontwikkelaars moeten ook beter hun best doen om de producten die ze maken beter te beschermen. Als je ziet hoe gemakkelijk sommige addons en scenery te kraken zijn, belachelijk. PMDG is een van de weinige die de beveiliging goed op orde heeft. Het heeft ook te maken hoe graag je een addon wilt hebben, hetzelfde geval met muziek, als je het echt goed vindt koop je de cd of vinyl en anders download je het. Als voorbeeld geef ik Qualitywings, van hun weet je dat ze goede kwaliteit leveren en dan ben je bereid om gelijk je beurs open… Lees verder »

Hoi Kevin, Met alle respect voor jouw mening; ik ben het niet eens met je stelling, dat de ontwikkelaars hun producten beter zouden moeten beschermen. Ten eerste omdat de tijd en het geld die daarin gaat zitten, beter aan het product zelf zou kunnen worden besteed en het addon dan zelfs misschien wel goedkoper kan worden. Ten tweede omdat het ónze verantwoordelijkheid is, om niet iets te doen waarvan je wéét, dat het niet eerlijk is. Dus wij moeten beter ons best doen om niet iets te pikken, ook al kán het. Probeer je maar eens te bedenken, hoeveel geld… Lees verder »