Afscheid

Met een beetje weemoed schrijf ik dit laatste bericht voor simFlight.nl. De vijf kinderen die wij mogen hebben worden elk jaar weer een beetje ouder en de tijd dat wij ze om zeven uur ‘s avonds naar bed konden brengen ligt alweer achter ons. Het gevolg is dat er steeds minder tijd overbleef voor het schrijven van nieuwsberichten of voor een korte vlucht met X-Plane. Uiteindelijk heb ik dan het besluit genomen om de werkzaamheden voor simFlight.nl af te bouwen, zodat ik wat meer tijd overheb voor het vliegen. Ik heb het schrijven voor simFlight de afgelopen jaren graag gedaan en heb gemerkt dat de meeste berichten werden gewaardeerd bij de lezers. Dank voor de vele goede reacties die ik regelmatig mocht ontvangen. Voor een vrijwilliger zijn een eenvoudig dank u wel van grote waarde! In het bijzonder wil ik Maikel en Rob danken voor de ondersteuning in de afgelopen jaren. 

Gelukkig houden de ontwikkelingen voor het flightsimmen niet op, integendeel in 2017 lijken een aantal zaken in een stroomversnelling te komen. Laminar Research is druk bezig met X-Plane 11 en Dovetail komt met een nieuw ‘FSX’.

Inmiddels is de derde beta van X-Plane 11 alweer beschikbaar. Zo rond februari/maart 2017 verwacht ik de eerste officiële release voor X-Plane 11. De verbeterde grafische engine, de gebruikersinterface, de flightschool, de automatische herkenning van flightcontrols, de verbeterde GPS/FMC enz. enz. hebben ervoor gezorgd dat X-Plane op dit moment op veel punten de toon zet onder de flightsimulators. Kritiek wordt ook gehoord, vooral de simulatie van het weer en de weergave van wolken zijn nog ondermaats. De betaversie toont daarnaast nog diverse ruwe kanten die nog bijgeschaaft moeten worden.

Austin Meyer heeft in twee berichten op zijn wijze een uitleg gegeven over de aanpassingen in de engine modellering van turboprops en jets. Het geeft wel een goede indruk op welke wijze Laminar Research de natuurwetten en technische eigenschappen zo goed mogelijk wil nabootsen.

Ook op het gebied van add-ons zijn er diverse ontwikkelingen. SkyMAXX Pro die van versie 3 naar versie 4 is gegaan heeft een stevige concurrent gekregen in xEnviro. Beti-X heeft een nieuw vliegveld uitgebracht. Bella Coola (CYBD) is prachtig om te zien.

Vliegtuig add-ons lijken even een pas op de plaats te maken. Nu X-Plane 11 eraan komt is iedereen druk bezig om de bestaande vliegtuigen bij te werken naar versie 11. De bijgewerkte versies zullen pas na het definitief worden van X-Plane 11 beschikbaar komen. Airfoillabs is onlangs wel met versie 1.72 gekomen van de Cessna 172, terwijl bij SSG versie 1.51 van de Boeing 747 beschikbaar is.

Als laatste wens ik iedereen een voorspoedig 2017 met veel nieuwe vlieg(simulatie)avonturen.

 

Subscribe
Kennis van
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Danny
4 januari 2017 18:08

Bedankt! seatbelt on!

Maikel
1 januari 2017 13:31

Hietbij, nogmaals mijn dank voor je gerichte artikelen op xplane. Dit heeft het nivo zeker omhooggehaalt op de site. Lastig voor Rob en mij om bij te houden.

Je redenen zijn duidelijk en goed gekozen.

Geniet van je aankomende xp11 tijden. Ook die zien er perfect uit qua toekomst.

Maikel.

Arthur
31 december 2016 18:29

Hi Wim,

Hartelijk dank voor al die berichten die je de afgelopen jaren hier hebt geplaatst.

We zullen je missen!

Hartelijke groet,

Arthur

Matthias
31 december 2016 14:08

Hoi Wim,

Ik heb altijd met heel veel plezier en intresse velen items van jou gelezen,
Reuze bedankt voor alles wat je vooral ook voor X-Plane hebt betekend op Simflight.nl
Jij bent en blijft in mijn ogen de “X-Plane man” ????????.

Nogmaals bedankt, vlieg ze, en voor jou en je gezin alvast een goed en gezond 2017 gewenst!

Ps ook bedankt voor je gezin dat ze jou de ruimte gaven om je zo in te kunnen zetten, ze zijn top!????

Met respect en een vriendelijke groet

Matthias

Cees
31 december 2016 14:03

Beste Wim,
Dank je wel voor de vele informatie die ik van jou hand heb kunnen lezen,jammer dat je op houd met de artikelen schrijven op deze site.
Een goede vlucht in jullie( jou) bestaan.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x