X-Plane 11 in aantocht

Vandaag heeft Laminar Research op de flightsimevent in RAF Cosford (Engeland) bekendgemaakt dat X-Plane 11 in november dit jaar zal verschijnen. Dat is dus de volgende maand. Zoals bovenstaande teaser laat zien, lijken er indrukwekkende verbeteringen te zijn aan de grafische mogelijkheden van de simulator. Andere wijzingen betreffen:

  • Een compleet herontworpen, intuïtief te bedienen gebruikers interface die het instellen van de simulator sterk vereenvoudigd.
  • Alle meegeleverde vliegtuigmodellen beschikken over een 3D-cockpit, waarbij de bestaande zijn herzien naar een hogere resolutie wat een betere detaillering mogelijk maakt.
  • Een nieuwe ‘effects engine’ voor lichteffecten (denk aan bliksems), geluid (nu ook omgevingsgeluiden) en explosies.
  • Realistische vlieginstrumenten, waarbij alle vliegtuigen geschikt zijn voor IFR vluchten.
  • Drukke levendige vliegvelden met pushback voertuigen en brandstofvrachtwagens die je eigen en AI vliegtuigen van brandstof kunnen voorzien
  • Nieuwe gebouwen en wegen om het Europese landschap realistischer te tonen
  • … en meer!

Kortom de eerste indruk is dat Laminar Research haar best heeft gedaan om de ‘immersion’ (belevings) factor op een hoger niveau te brengen. De nieuwe versie kost $59,95 en een pre-order kan nu al worden gekocht via de site van Laminar Research. De site is in verband met de komst van X-Plane 11 volledig herzien. De komende weken zal LR elke week een nieuwe teaser laten verschijnen waarin nieuwe elementen worden getoond.

Wie net als ik niet in de gelegenheid was om af te reizen naar Engeland zou de volgende video kunnen bekijken met een opname van de presentatie van Laminar Research.

Graag ben ik benieuwd naar jullie reacties over de volgende editie van X-Plane. Laat het ons weten in de ‘comments’ sectie hieronder.

Subscribe
Kennis van
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Arthur
11 oktober 2016 07:24

Ik vind het ook niet zo’n probleem. Het is niet zomaar een “reparatie” maar een flinke uitbreiding van de grafische engine en gebruikersomgeving. Afgezien daarvan moet je bij P3D ook de volle mep betalen en daar vind ik de veranderingen minder spectaculair dan hier bij X-plane. Voor P3D moet je ook meer betalen dan voor X-plane.

Wim van Dijk
10 oktober 2016 21:12

Gaat $59,99 kosten. Mensen die nú X-plane via x-plane.com bestellen krijgen x-plane 10 én 11. Dus alleen via x-plane.kom en alleen vanaf vorige week zaterdag. Alle anderen moeten de reguliere prijs betalen. Als ik kijk wat ze overhoop hebben gehaald is dat meer dan terecht. Mij zul je daarover niet horen klagen.

Matthias
10 oktober 2016 20:59

Hoi allemaal,

Wat ik heb begrepen kunnen mensen die de download versie van X-plane 10 hebben
gekocht bv via Steam of de X-Plane site zelf gratis updaten naar X-Plane Versie 11 🙂

Groet

Matthias

10 oktober 2016 20:20

Wel bedenkelijk. Als je kijkt wat er in de update allemaal opgepakt is dan is veel ervan een reparatie ipv een vernieuwde toevoeging. En dan uiteindelijk toch mogen betalen als we bij een . verhoging zijn aangekomen.

Doet mij denken aan een race sim waar je een maand bedrag voor betaald. Kun je de servers gebruiken en ben je altijd up-2-date.

Maar goed, 12x e10 is duurder dan af en tot e80. 🙂

Arthur
10 oktober 2016 19:56

Volle mep volgens mij. Net als P3D toch?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x