X-Plane nieuws

TS_HelsinkiEven in het kort een aantal nieuwsfeiten rond X-Plane van de afgelopen week.

X-Plane 10.45 nadert zijn voltooiing. Er is nu een release candidate voor de nieuwe tussenversie van de vliegsimulator. De belangrijkste aanpassingen betreffen:

  • Toevoeging van nieuwe vliegvelden (nu 2.432 vliegvelden met 3D objecten)
  • Nieuwe nav data
  • Diverse kleine en grotere bugfixes

Van Truscenery is na lange tijd weer een teken van leven gegeven. Zij werken aan nieuwe scenery add-ons in Finland, zoals de internationale luchthaven van Helsinki, maar ook aan een gedetailleerd landschap in een groot gebied rondom de hoofdstad van Finland. Van deze add-on (Helsinki Metropolitan VFR Scenery) is een demo te downloaden. De demo betreft een beperkt gebied in de buurt van Heslinki. Meer foto’s zijn hier te vinden.

Aerosoft werkt ook weer aan een nieuwe luchthaven voor X-Plane. De eerste beelden zien er veelbelovend uit. Het betreft het Pullman-Moscow Regional Airport. Op het forum van Aerosoft zijn een aantal afbeeldingen geplaatst.

Simcoders heeft werkt aan een verdere uitbreiding van REP. Het is nu ook mogelijk om maatregelen te nemen tegen al te heftige winterse omstandigheden (zie verder deze blog). Daarnaast heeft simcoders aangekondigd te werken aan een REP-editie voor de Carenado Beech Bonanza V-35.

Een van de testers van PMDG heeft een video geplaatst over de DC-6 die onder andere voor X-Plane 10 wordt ontwikkeld:

http://youtu.be/Q0qOndg0ro8

De bijbehorende forumpost geeft verder nog wat achtergrondinformatie over de vlucht die Kyle Rodgers met de DC6 heeft gemaakt. Hopelijk gaat dit toestel het virtuele luchtruim ergens dit jaar onveilig maken.

Carenado heeft de toestellen voor X-Plane een update gegeven naar versie 3.2. Per toestel zijn diverse verbeteringen aangebracht.

lrbs_1

Dai-Media heeft een update gepubliceerd voor Baneasa Aurel Vlaicu International (LRBS), de tweede luchthaven van Boekarest.

Subscribe
Kennis van
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beheerder
6 februari 2016 16:35

Dank je wel Wim, voor deze updates. !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x