Airfoillabs brengt Cessna 172 uit

Airfoillabs cessna 172Airfoillabs, een nieuwe ontwikkelaar voor X-Plane heeft vandaag een nieuwe add-on uitgebracht. Het betreft de Cessna 172. Als je een dergelijk toestel als add-on aanbiedt dien je wel wat extra’s te bieden ten opzichte van de vele mogelijkheden die je PC-vlieger hebt. Ik heb het toestel nog niet aangeschaft, maar de eerste beelden op de site van de maker zijn indrukwekkend. De hele opstartprocedure is erg doordacht in elkaar gezet op een manier die sterk doet denken aan A2A simulations die voor FSX de standaard is voor (onder andere) de algemene luchtvaart. Ook andere opties zoals het wandelgeluid bij de walk-around rond het toestel dragen bij aan de beleving. Camera- en windeffecten zijn op een manier geïmplementeerd zoals ik die nog niet veel ben tegengekomen. Het toestel is misschien in vergelijking met andere Cessna 172’s niet de goedkoopste, maar de vele extra’s die zijn ingebakken lijken de hogere prijs van $34,95 te rechtvaardigen. Je krijgt er overigens een ‘brandnieuw’ toestel voor. Sporen van veroudering heb ik niet gezien. Meer informatie op de site van airfoillabs. Voor zover ik nu kan zien, alleen nog te koop bij X-Plane.org.

Misschien een wat persoonlijke noot. Ik wordt erg blij van dit soort ontwikkelingen, want het laat zien dat X-Plane op een steeds hoger niveau meedraait en dat add-on ontwikkelaars de kracht van X-Plane steeds beter gaan benutten en zelfs op vele manieren uitbreiden.

Subscribe
Kennis van
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Matthias
3 augustus 2015 11:28

Hoi Arthur,

Ik zal haar als ik u was zeker ook toevoegen aan uw lijstje met addons 😉

Veel simplezier gewenst.

Mvg

Matthias

Arthur
3 augustus 2015 06:43

Zeker een goede aanvulling. Ik zal kijken of ik mijn systeem daar ook kan samenstellen.
Dit weekend Xplane ook weer geïnstalleerd na de upgrade naar Windows 10. Ben alleen nog op zoek naar een kwalitatief goede add-on. Wellicht dit toestal? 😉

Matthias
2 augustus 2015 20:10

Ps handige aanvulling , het Linkje wat betreft uw Systeem Wim 🙂
Een leuk idee voor reacties in de toekomst lijkt mij.

Matthias
2 augustus 2015 20:08

Hoi,

Ik heb haar een uurtje geleden ook aangeschaft, en ik sluit mij volledig bij Wim aan.
Echt een geweldige addon, en voor een nette prijs vind ik zelf, zeker met alle door Wim al genoemde extra’s.

Ik heb Airfoillabs een half uurtje geleden gemaild met 2 vragen, en tot mijn verbazing kreeg ik 10 minuten geleden al een mail terug, met onder andere het nieuws dat zij al druk bezig zijn met een grote update met, A verbeteringen, en B nog meer verassingen 🙂

Dus een echte aanrader wat mij betreft.

Mvg

Matthias

Wim van Dijk
1 augustus 2015 12:54

Hierbij een link naar mijn systeem: http://nl.hardware.info/usersystemen/23361/core-i5-3570k-@45-ghz-16gb-nv770-4gb

X-Plane kan inderdaad een goede grafische kaart gebruiken. En in tegenstelling tot games en andere software is veel grafisch geheugen een meer dan sterke aanbeveling. 4GB is daarom beslist niet overbodig.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x