UHD Mesh voor X-Plane

uhdv1_logo2_bigAndras Fabian kan maar niet genoeg krijgen van het verfijnen van de mesh van X-Plane. Hij is verantwoordelijk voor de mesh in X-Plane. Daarnaast heeft hij via zijn eigen site AlpilotX al een aantal versie van de HD Mesh uitgebracht die door het fijnere rasterwerk een betere detaillering mogelijk maakte. Nu is er UHD Mesh waarbij het rasterwerk nog verder is verfijnd. Met name de regio’s met flinke bergen worden nu nog realistischer weergegeven. Wel geldt een belangrijke waarschuwing. De UHD Mesh vergt zo veel van de computer dat deze alleen geschikt is voor de modernste PC’s die beschikken over minimaal 16GB geheugen en een recente krachtige grafische kaart.

Ondanks dat ik UHD Mesh prachtig vind houd ik het zelf bij de ‘gewone’ HD Mesh die al een flinke sprong is ten opzichte van X-Plane zelf. De data vreet namelijk opslagcapaciteit en hoewel ik met een i3570K op 4,5 Ghz, 16Gb geheugen en een GTX770 met 4GB geheugen best een aardig systeem heb, merk ik dat ik bij gedetailleerde gebieden toch al snel in de buurt komt van minimale fps. Overigens zijn bergen meestal niet zo erg bewoond, waardoor andere fps-vretende zaken als huizen, wegen, auto’s grotendeels afwezig zijn, misschien dat het toch kan… Wie weet als ik een paar uur over heb om de downloads te doen heb ik wel interesse voor de regio rond British Columbia. Dit is een prachtig gebied om met een net zo schitterende DHC-2 Beaver te verkennen.

Subscribe
Kennis van
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Matthias
23 juli 2015 12:32

Dank voor de Tip! 🙂

Gedownload en geinstalleerd vanmorgen, een echte aanrader voor degene die over Hdd ruimte en snelheid beschikken in hun pc.
Zo niet zou ik u aanraden om het bij de ”gewone” HD Mesh V3 te houden, deze is ook geweldig! 🙂

Wim, bedankt nogmaals voor uw tip 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x