Viper Jet Aircraft in ontwikkeling voor X-Plane

viperjet3Altijd al gedroomd van een privé-jet. Eéntje die jezelf in elkaar kunt schroeven. Dan is de Viper Jet wellicht een goede optie. Is de aanschafprijs van rond de $ 350.000 (inclusief opties) toch een beetje te gortig dan kun je binnenkort in X-Plane voor een paar tientjes aan de slag. Je hoeft hem overigens dan niet zelf te bouwen, daar is aerobask momenteel druk mee bezig.

Aerobask staat binnen X-Plane bekend als een eigenzinnige ‘vliegtuigbouwer’. De toestellen ogen zonder uitzondering steriel en glad. Kenners herkennen in één oogopslag de vormgeving door Aerobask. De keuze voor de toestellen is vaak al even eigenzinnig. Een Cessna of Beech zal je bij hem niet snel tegenkomen, maar bijvoorbeeld wel de Epic, Pipistrel, Lancair e.d. en nu dus de Viper Jet.

De Viper is een 2 persoons jet dat er uitziet als een gevechtsvliegtuig, maar verder geen vlieg kwaad zal doen. Met een kruissnelheid van 375 mph (603 km/h) gaat het toestel met gezwinde spoed door het luchtruim. De klimsnelheid is zo mogelijk nog indrukwekkender: 12.000 voet per minuut, dat is omgerekend 219,6 km/h. In plaats van een privéjet lijkt dit meer een privéraket.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x