HCC!Flightsimulator FSgroep Almere 17/05 (2)

banner-HCCFSAanstaande zaterdag, 17 mei 2014 is er weer een bijeenkomst van de HCC!Flightsimulatorgroep Almere. Op 17 mei zal de Flightsimulator Groep Haaglanden een demonstratie geven van het vliegen met de Lockheed Constellation. Deze is toen ook gegeven vorig jaar tijdens het FSweekend. Dus toen gemist, nu nog in de herkansing.
Overigens kunt u de nieuwsbrief voor de maand mei hier downloaden. Iets kleiner dan normaal, maar toch nog met voldoende info. 

Met betrekking tot de lezing a.s. zaterdag:

Hoewel in eerste instantie ontworpen voor de transcontinentale vluchten, was het een van de eerste vliegtuigen die het intercontinentale vliegverkeer op gang zou brengen en de deur opende voor het reguliere luchtverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten. De KLM was een van de eerste gebruikers en vloog met dit vliegtuig de hele wereld over, van en naar het toenmalige Nederlands Indië, de Verenigde Staten, de Antillen, Afrika en Brazilië.

Tijdens de demonstratie zal met name worden ingegaan op het werk van de flight-engineer.

Bij dit vliegtuig is niets geautomatiseerd en alle instellingen moeten handmatig worden gedaan. Het vliegtuig beschikt slechts over een rudimentaire autopilot. Voor de navigatie wordt het VOR-systeem gebruikt. Naast de gegevens uit de bijbehorende handleiding wordt ook gebruik gemaakt van gegevens uit het originele vliegtuig – en flight-engineers handboek.
Na een presentatie over het vliegtuig en bediening zal het één en ander in praktijk worden gebracht aan de hand van een vlucht van Schiphol naar Parijs le Bourget, waarbij we ook nog een verrassing in petto hebben.
Hierbij nodigen we u gaarne aan boord uit om deze vlucht met ons te maken!”

Met vriendelijke groet, Piet Lubout.

Locatie: Wijkcentrum ‘De Wieken’, Wipmolenweg 54, 1333 GS, Almere Buiten.
Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x