X-Plane in de klas

projectavond vliegtuigenVorige week heb ik relatief weinig gepost voor X-Plane, maar dat had een reden: Vorige week had de school van mijn kinderen een projectweek over uitvindingen. Bij mijn dochter ging het over vliegtuigen. Ik had via mijn dochter laten weten dat als de juffrouw dat leuk vond ik de de klas wel eens wilde laten zien hoe het vliegen in het ‘echt’ gaat aan de hand van een vliegsimulator. Afgelopen donderdag ben ik met computer, yoke, rudderpedalen etc. etc. naar school gereden. Daar heb ik ‘s middags een gastles verzorgd. Wij zijn van vliegveld Eindhoven opgestegen en naar vliegveld Schiphol gevlogen met de standaard Boeing 747 van X-Plane in KLM kleuren. De KLM livery was afkomstig van X-Plane.org. De klas was co-piloot en las de checklist voor, terwijl ik de procedures uitvoerde. Uiteindelijk volgde na bijna een uur een veilige landing op de polderbaan van Schiphol. Na afloop van de les kregen de kinderen van mij een certificaat. ‘s Avonds was er een projectavond en liet ik de replay zien van de landing op de polderbaan. Over belangstelling had de klas niet te klagen. De reacties waren erg positief. Het was heel leuk om kinderen zo bij onze hobby te betrekken.

Subscribe
Kennis van
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Wim
30 april 2014 18:27

Dank voor de reacties. Kinderen alleen maar laten kijken en luisteren dat wordt niets. Een groot deel van de voorbereiding betrof het uitdenken en uitwerken van het idee om de klas mee te laten doen.

Arthur
29 april 2014 22:31

leuk gedaan zeg. Misschien wel een idee om dat ook eens bij mijn kids te doen. Goed idee om de klas zo te betrekken mbv die checklists. Zo hou je de aandacht vast.

Matthias
29 april 2014 10:56

Hoi Wim,

Wat een leuk idee zeg!
Fijn om te lezen dat er nog ouders zijn die daadwerkelijk op een leuke manier hun steentje bijdragen op de school van hun kinderen 🙂

Ga zo door, en bedankt voor al uw X plane nieuws.

Mvg

Matthias

28 april 2014 21:31

Gaaf om te lezen, wie weet kan ik je over een x-aantal jaren navolgen Wim! 🙂 Hopelijk heb je ook nog wat reclame voor simFlight.nl gemaakt? hihi.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x