nvidia 337.50

nvidia-logoNvidia heeft een nieuwe driver gelanceerd de 337.50. Het gaat hier om een Beta driver en niet om een WHQL-driver. Deze driver zou voor grote prestatiewinsten moeten zorgen op DX11 kaarten. Uiteindelijk gaat het erom of het in onze simulators van pas komt. Speuren op internet levert de indruk dat de drivers bij Prepar3D goed uitpakken (wel veel wisselende reacties), maar voor X-Plane geen verbetering brengen. Dat laatste is ook niet echt te verwachten met deze driver, omdat X-Plane in tegenstelling tot Prepar3D is gebaseerd op OpenGL en niet op DirectX11. Voor hen die hoopten dat de driverbug voor X-Plane in deze release is opgelost moet ik helaas teleurstellen. Diverse mensen hebben gemeld dat de problemen er nog steeds zijn bij HDR-rendering in combinatie met atmospheric scattering. Voor FSX lukt het mij niet om gegevens te vinden over mogelijke prestatiewinsten. Mijn vermoeden is dat het beperkt zal zijn, omdat FSX is gebaseerd op DX9. Overigens heb ik geen benchmark-cijfers gezien over de prestatieverbeteringen, dus ik moet wel een behoorlijke slag om de arm houden wat betreft de claims in Prepar3D.

Installeren van nieuwe drivers altijd op eigen risico en dit geldt nog meer bij Beta-drivers.

Subscribe
Kennis van
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x