X-Plane 10.30 in aantocht

X-Plane 10Ben Supnik heeft op zijn developersblog een doorkijkje gegeven naar één van de verbeteringen die in versie 10.30 verwacht kunnen worden. Zo is een storende bug waarbij het zicht op grote hoogte (boven circa FL 150) erg wazig begint te worden. Deze bug wordt verholpen en voor mensen die een 64-bits versie van X-Plane hebben draaien wordt ook de detaillering verbeterd.

Op onderstaande beelden die ik heb overgenomen van het blog van Ben Supnik is het verschil tussen de oude situatie en de nieuwe situaties (32-bit en 64-bit) duidelijk te zien:

35k-10.25-64-bit

versie 10.25

35k-32-bit

versie 10.30 (32-bit)

35k-64-bit

versie 10.30 (64-bit)

De extra detaillering onder 64-bit wordt gerealiseerd door in plaats van 6 DSF’s in versie 10.25 straks 12 DSF’s tegelijk ingeladen. Een DSF is ruwweg gezegd een tegel met alle scenery-informatie. De afstand waarbij detailinformatie wordt getoond is daardoor vergroot van 50 naar 100 km. Deze aanpassing is vanwege potentiële out-of-memory problemen niet mogelijk met de 32-bits versie. Gebruikers die bang zijn dat ze nog een extra kopje koffie moeten drinken voordat ze kunnen gaan vliegen in X-Plane worden gerustgesteld. De laadtijd van DSF’s is nu verdeeld over meerdere threads. Dit betekent dat onze mult-core processors tegelijkertijd meerdere DSF’s kunnen inlezen.

Een andere ontwikkeling is dat pogingen worden ondernomen om de mesh-detaillering van de planet-data binnen X-Plane te verhogen. Deze planet-data wordt getoond op grote hoogte. De beschikbare data van de mesh is namelijk veel gedetailleerder dan X-Plane momenteel toont. Deze aanpassing komt wellicht niet in versie 10.30 maar in versie 10.40. Kortom vliegen op grote hoogte wordt hierdoor naar verwachting veel mooier.

Op het German Flightsim conference zal X-Plane meer details bekend maken van de wijzigingen die in X-Plane 10.30 aangebracht zullen worden.  Deze conferentie wordt op 29 maart a.s. gehouden. We zijn benieuwd welke verassingen dit met zich mee zal brengen. Er is in eerder blogs al iets naar buiten gebracht over een vernieuwd/gedetailleerder GPS systeem en prestatieverbeteringen. Zo gauw wij beschikken over meer gegevens zullen wij hierover berichten.

Subscribe
Kennis van
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Wim
28 maart 2014 18:33

FSX de eewige final bug-staat

Fantastisch!

Harald
28 maart 2014 18:16

De eeuwige beta-staat waarin X-Plane zich bevindt…

Jammer en ook wel irritant….

4
0
Would love your thoughts, please comment.x