HCC Haaglanden – IFR cursus & workshop Luchtdruk

banner-HCCHaaglandenA.s. zaterdag 08 maart 2014 is er weer een bijeenkomst van de FSgroep HCC Haaglanden. Die dag wordt deel 3 van de IFR cursus behandeld. Deze keer wordt er een vlucht van Hamburg naar Eindhoven gevlogen. Het wordt een volledige IFR vlucht inclusief SID, STAR en ILS landing. 

Maar tijdens de vlucht zullen we weer een aantal oefeningen uitvoeren.
Tijdens de vlucht zullen we zien op welke wijze de snelheid tijdelijk verandert kan worden terwijl VNAV actief blijft en de snelheid in de Legs-pagina ongewijzigd blijft. Maar ook gaan we de snelheid tijdens de vlucht aanpassen, terwijl VNAV actief blijft. Ook wordt behandeld hoe we tijdelijke of definitief een hoogteverandering moeten doorvoeren. Tevens gaan we bekijken hoe de heading verandering gedaan kan worden en hoe we weer terug in de LNAV mode komen. Hierbij wordt ook een holding behandeld. Voor het uitvoeren van een goede landing is het erg belangrijk dat de voorbereiding hiervoor goed wordt uitgevoerd. Hoe we dat moeten doen wordt uit gelegd.
Al met al stof genoeg en misschien te veel, maar dan schuiven we dat door naar deel 4 van de cursus.

Workshop Luchtdruk
Tevens zal deze zaterdag vooraf aan de IFR-cursus een korte workshop over luchtdruk worden gegeven. In deze workshop zullen de verschillende begrippen worden uitgelegd die worden gebruikt in de luchtvaart als we praten over luchtdruk.
Als logisch vervolg zal eveneens uitgelegd worden wat de termen ‘transition altitude’ en ‘transition level’ betekenen, en waarom deze worden gebruikt.
Zeker voor de IFR cursisten kan dit een nuttige minicursus zijn die helderheid kan geven over dit onderwerp.

Locatie: wijkberaad Leyenburg, Hoogkarspelstraat 83, Den Haag
Dag: zaterdag 8 maart 2014
Tijd: 10:30 – 16:00 uur

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x