FSweekend – Flyware met FsXPand software


Tijdens het FSweekend zal Flyware ook weer aanwezig zijn.  Met nieuws over de ontwikkeling van hun software FsXPand. Er is een nieuwe versie 6.3 in de maak met de volgende aanvullingen/verbeteringen: 

In Panel Setup zul je voortaan kunnen kiezen of je met een zwarte cockpit wil starten als de accuschakelaar uit staat. De frames van de radios blijven, die stellen eigenlijk hardware voor. De radio cijfers worden wel zwart.

Het custom label zul je kunnen omschakelen in achtergrondkleur reagerend op elke waarde groter dan 0. Op die manier kan je gemakkelijk extra labels op je paneel aanbrengen om een annunciator van te maken. Dit als extra naast de waarde die leesbaar is.
Een voorbeeld kan zijn een eigen autopilot layout.

Instrumenten die erbij komen: batterij volts – amperes – vacuum

Er komen nieuwe controls bij (joystick of key commando):
master schakelaar – Avionics schakelaar – Autofeather schakelaar
Autofeather wordt ook toegevoegd aan de motoren annunciator.

Faalt een instrument in FS, dan zie je dat, het instrument wordt zwart, handig voor lesdoeleinden. Behalve de horizon, die heeft een failure vlag.
Er is overigens ook een Instructor Station in de maak.

FsXPand kan bitmaps gebruiken om de instrumenten te verbeteren qua uiterlijk. Een voorbeeld is te zien in de Kingair instrument set.
Het is niet gemakkelijk aan de juiste plaatjes te komen, We hebben nu een bedrijf gevonden dat ons de bitmaps gaat leveren, dus nu kunnen we een begin maken met het fotorealistisch maken van een aantal instrumenten. Wat we zullen doen zodra ze beschikbaar komen.

Gert Heijnis
http://flyware.nl

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x