Word Piloot.NL


Vandaag lanceert de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers de website www.wordpiloot.nl. De website biedt transparante informatie over de verschillende vliegopleidingen binnen Nederland. 

VNV-voorzitter Evert van Zwol licht toe dat toekomstige piloten hiermee de mogelijkheid krijgen kritisch te kijken en vergelijken, en een inschatting te maken van de kansen op een baan na het afstuderen van een vliegschool. “Met meer dan 1.000 werkloze Nederlandse vliegers is de situatie op de arbeidsmarkt voor piloten zeer zorgelijk. De VNV is erg begaan met deze groep jonge mensen. Voor de toekomst voorziet de VNV een onverminderd moeilijke arbeidsmarkt en dus nog steeds grote problemen voor de aspirant vliegers”, aldus Van Zwol.

Een inventarisatie door de VNV toont aan dat, ondanks dat de groep werkloze piloten blijft stijgen er nog steeds volop wordt opgeleid terwijl de Nederlandse markt op slot zit en de Europese markt zo goed als verzadigd is. Volgens de VNV-voorzitter wordt vaak verwezen naar het Verre Oosten waar nog een heleboel vliegers nodig zouden zijn. “Echter zien wij ook in de Aziatische markt een stagnatie en worden er weinig vliegers aangenomen.”

Over de door sommige scholen aangeboden regelingen voor baangarantie zegt Van Zwol: “Voor die zogenoemde baangaranties geldt in de praktijk dat hiervoor een additionele financiering afgesloten dient te worden. Daarnaast worden geen harde garanties gegeven voor een baan voor onbepaalde tijd en soms ook gaat het om een tijdelijk contract bij een maatschappij die in Europa op de zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen staat.”

De VNV is van mening dat de beroepsmogelijkheden voor veel toekomstige piloten niet helder zijn en duidelijker moeten worden overgebracht. Van Zwol besluit: “Via www.wordpiloot.nl kan iedereen zich een mening vormen en de benodigde kritische kanttekeningen plaatsen bij de te positieve toekomst die soms geschetst wordt. Tevens biedt de VNV de mogelijkheid om misstanden te melden tijdens de opleiding en een enquête in te vullen om zo de cijfers actueel en zuiver te houden.”

————-
Voor communicatie over dit persbericht kunt u contact op nemen met het secretariaat van de VNV.

(Bron)

Subscribe
Kennis van
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
M van Noort
17 oktober 2012 14:39

hierbij wil ik positief reageren op dit initiatief.
Mijn zoon is sinds 2009 afgestudeerd als piloot en heeft jammer genoeg nog geen uitzicht op een baan.
ik vind het dan ook goed om iedereen die deze stap overweegt na te laten denken over met name de financiele kant van de zaak.
Mijn zoon moet maandelijks zijn rente ad €800 ophoesten.
Nu het langer lijkt te gaan duren zijn wij als ouder bezorgd dat hij ook uitzichtloze gevoelens in zijn leven toelaat.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x