AvioSim – Webshop voor Cockpitbouwers

AvioSim heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan hun vernieuwde webshop. Gericht op cockpit bouwers. De samenwerking met Open Cockpits is helaas beëindigd, maar AvioSim heeft een nieuwe partner kunnen vinden. Die ook zeer mooie cockpit producten maakt. Klik op ‘Verder lezen…’ voor het achtergrond verhaal en hun nieuwe partner.

 

 
Heropening Aviosim Webshop met nieuwe partners

Hallo enthousiaste mede-flightsimmers!

Zoals iedereen ongetwijfeld weet heeft de Aviodrome momenteel haar deuren gesloten in verband met het niet kunnen nakomen van haar betalingsverplichtingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het belangrijkste project van Aviosim, het beheer en onderhoud van de NLR flight simulator en de SARP II radarsimulator, stil is komen te liggen.

Het bestuur van Aviosim blijft vinger aan de pols houden voor wat betreft de Aviodrome en heeft goede hoop op een positieve afwikkeling van één en ander.

Omdat Aviosim ook in de toekomst de flightsimulator wenst te kunnen onderhouden, bij voorkeur in de Aviodrome, zijn we de afgelopen periode na het FS weekend druk bezig geweest met het zoeken van nieuwe partners met wie wij konden samenwerken. Zoals jullie wellicht al wisten waren tot voor kort de producten van het Spaanse Opencockpits bij ons met een leuke korting te koop. Vlak na het FS weekend hebben wij deze verkopen moeten opschorten, mede omdat ook een derde partij en tevens leverancier van Opencockpits voorwaarden gingen stellen. Opencockpits kwam hierop met nieuwe voorwaarden die onder andere inhielden dat wij hun producten niet meer tegen oude prijzen mochten verkopen maar de reguliere handelswaarde moesten hanteren. Omdat wij ten eerste hier weinig zelf aan konden overhouden voor de stichting en omdat we daarmee voor ons gevoel het vertrouwen zouden beschamen van onze klanten hebben we besloten onze betrekkingen met Opencockpits te beëindigen.

Omdat wij enerzijds de inkomsten voor de stichting goed kunnen gebruiken en anderzijds de flightsim wereld producten willen blijven aanbieden tegen aantrekkelijkere prijzen dan die de gevestigde orde vragen voor hun producten zijn wij in contact getreden met twee grote bedrijven.

Vandaag hebben wij onze webshop, op basis van nieuwe software en met onder andere integratie van iDeal, gelanceerd en daarmee gelijk bekend gemaakt dat onze nieuwe partner Sismo Soluciones (www.737ngsim.com of www.sismo-soluciones.com) is. Zij leveren dezelfde materialen als Opencockpits dit deed maar in verschillende prijsklassen. Zij gaan in de meeste gevallen van plug en play modules uit van drie lijnen (Goldline, Silverline en Blueline) waarbij de prijzen afhankelijk zijn van de verschillende lijnen. Een product uit de Goldline is bijvoorbeeld geavanceerder dan hetzelfde product uit de Blueline. Dat maakt de Blueline natuurlijk niet minder goed maar op deze manier heeft men de keuze uit verschillende prijzen en kan afhankelijk van het budget een product aangeschaft worden.

Op dit moment zijn nog lang niet alle producten toegevoegd aan onze webshop maar de komende dagen werken onze vrijwilligers van het Sales Team hard om dit te realiseren. Kom je in de tussentijd een product tegen die wij nog niet aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op en zorgen wij alsnog voor de beschikbare informatie en prijzen. Zoals gewend van ons bieden wij alle producten tegen een aantrekkelijke korting aan. Deze is niet zo hoog als eerder bij Opencockpits het geval was maar wederom geldt dat een paar procent van de verkoop aan Aviosim wordt geschonken en zelf heeft de consument een voordeel van ongeveer 5% wat op sommige bedragen een leuk bedrag is!

In afrondende fase zijn we in gesprek met nog een andere partner. Deze is meer gericht op het bouwen van behuizingen en MIP panelen. Wij verwachten hun producten later in januari aan te kunnen bieden op onze webshop. En verder blijft Aviosim in gesprek met potentiële partners die iets zien in een dergelijke constructie. Hierbij zal Aviosim zich bijvoorbeeld ook richten op jonge ondernemingen die nog niet veel naamsbekendheid hebben verworven maar die wel hun product op de markt willen gaan brengen. Vanzelfsprekend zal er door ons team blijvend kritisch naar de producten worden gekeken en dan met name naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Zijn er intussen vragen opgekomen? Stel deze dan hier, via de email (sales@aviosim.org) of gebruik onze live chat support functie op de website (www.aviosim.org) waar zo vaak als mogelijk één of meerdere van onze vrijwilligers aanwezig zal zijn om adequaat tot een beantwoording van vragen te komen!

Subscribe
Kennis van
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
6 januari 2012 20:59

Ik heb even gekeken naar de producten bij Aviosim, ook heb ik gekeken bij Sismo zelf en Simworld.
Het zijn mooie producten voor ieder budget, het is de moeite waard om het te blijven volgen.
Het is steeds meer bereikbaar voor iedereen om een cockpit thuis te bouwen, zoals boven beschreven is er voor elk budget wel iets te vinden

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x