HCC – 17 december Almere


A.s. zaterdag 17 december is er weer een HCC Flightsim bijeenkomst in Almere. Meer info daarover hier. Ik lees ook iets over Prepar 3D.

Op de bijeenkomst van 17 december nemen Paul en Peter u wederom mee naar verre oorden; deze keer  naar het Zuid-Amerikaanse continent. De opzet van de vorige presentatie in oktober viel dermate goed in de smaak, dat wij besloten hebben om op deze weg verder te gaan en ook in december mag u rekenen op een zeer aantrekkelijke, boeiende en leerzame presentatie; rijkelijk voorzien van illustraties, kaarten en interessante achtergrondinformatie over de regio waarin we gaan vliegen.

Aan de hand van een vlucht van de Boliviaanse hoofdstad La Paz naar de oude Incahoofdstad Cuzco in Peru, gaan we in op het gebruik van de Garmin GPS-unit die in diverse standaardtoestellen te vinden is. We laten u zien hoe we daarmee kunnen navigeren en welke informatie dit instrument ons kan bieden tijdens de vlucht.

Het vluchtplan en kaartjes van de luchthavens van La Paz (SLLP) en Cuzco (SPZO) zijn voor leden te downloaden vanaf onze website. De vlucht verloopt grofweg als volgt:

Vanaf La Paz (op ruim 13.000 voet hoogte gelegen) vliegen we in noordwestelijke richting naar Juliaca in Peru; dit segment voert ons over de Altiplano van de Andes waarbij we het Titicacameer oversteken dat op zo’n 3800m boven zeeniveau ligt.

Vanaf Juliaca volgt onze route min of meer de hoofdverkeersweg naar Cuzco en alvorens te landen op het vliegveld van Cuzco, maken we nog even een ommetje langs Machu Picchu, de verborgen Incastad die pas begin vorige eeuw werd ontdekt. Ook in FSX blijft deze Peruaanse topattractie min of meer verborgen  en omdat Machu Picchu in FSX slechts vaag te onderscheiden is, zijn hier voor de liefhebber de geografische coördinaten:

S 13.09’47”   W 72.32’44”.

In FSX op Cuzco VOR (ZCO) radiaal 308, 38 DME.

Afhankelijk van de weersomstandigheden vliegen we dit traject boven de bergen of tussen de bergen door. In beide gevallen kunt u genieten van een spectaculair landschap.

Wij hopen u weer te mogen verwelkomen!

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x