iPad – FS Assistant

Voor de doorgewinterde Flightsimulator piloot is een nieuwe iPad tool uitgebracht: FS Assistant.
FS Assistant maakt het handig om de iPad naast het simmen te gebruiken, iets dat tegenwoordig in de echte vliegwereld ook steeds verder ingevoerd aan het worden is. De tool dient als een elektronische ‘flightbag’. Het plannen van routes, archiveren van kaarten en checklists: alles beschikbaar vanuit dezelfde interface! De tool beschikt momenteel over de volgende functies: Klik op ‘verder lezen…’.

  • Geïntegreerde routeplanner (gebaseerd op Route-Finder door Davide Giacopella). Plan een route en importeer deze direct in de FMC van de 737 als company-route!
  • Realtime map toont het toestel van de speler en alle AI kisten binnen een bepaalde radius (bv.: 150km). Geeft gedetailleerde informatie over alle toestellen zoals hoogte, koers en route informatie.
  • CDU simulator met directe toegang tot de FMC van het toestel! Deze optie heeft de 737NGX van PMDG Simulations nodig. Programmeer vanaf de iPad het toestel, stel failures in, tank het toestel af bekijk de voortgang en voorspellingen die de FMS geeft.
  • Een ingebouwde charts en checklist database kan gebruikt worden om de door u verzamelde vluchthaven, taxi, departure en arrival procedures op te slaan en snel te raadplegen tijdens de vlucht. Ook kunnen checklists snel getoond worden op het moment dat ze tijdens de vlucht nodig zijn. Kan natuurlijk ook gebruikt worden om de QRH (Quick Reference Handbook of ‘The planes Bible’) te raadplegen in het geval van een onvoorziene situatie.

De tool is ook nadat de eerste versie is uitgebracht nog in ontwikkeling. De ontwikkelaars werken eraan om functionaliteit uit te breiden aan de hand van community feedback. Voor de toekomst kan gedacht worden aan integratie met Radar Contact en/of een IVAO client.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x