FSweekend – De Presentaties !!!

Nog maar 2 weken en dan is het FSweekend weekend. 2 dagen lang veel info over het flightsimmen. Van en door flightsimmers die in verschillende configuraties/cockpits aan het publiek laten zien hoe zij met deze hobby van het ‘pilootje spelen’ toch serieus mee om gaan.

Maar er worden ook presentaties gegeven voor de flightsimmers en het publiek. Klik op ‘verder lezen…’ voor de details.

 

Presentaties op het Fsweekend 2011

De presentaties worden gegeven in de briefingroom, deze bevind zich helemaal achteraan in het oude Shiphol gebouw.

Zaterdag, 05 november 2011:

 • Van 11:00 – 12:00 uur – Geert Rolf – (Engels)
  Rebuilding a real Flight Simulator, an overview of 3 years work at the Norwegian DC-10.
  Illustrated by video, the talk will take you through the work done to bring a 1977 built Link Miles DC-10 Simulator back to life. The story ends with last years project: the link with MS Flight Simulator for cockpit view only.
 • Van 13:00 – 14:00 uur – Joop  Mak – (Nederlands)
  NL2000
  De geschiedenis en ontwikkeling van NL 2000
 • Van 15:00 – 16:00 uur – Francois Dumas / Arno Gerretsen – (Nederlands)
  Bouw je eigen huis met SketchUp
  Altijd al je eigen huis willen bouwen voor Flight Simulator? In deze presentatie laten Francois Dumas en Arno Gerretsen zien hoe je dit kunt doen met SketchUp. Aan de orde komt hoe je de vorm van het huis kunt maken, hoe je er textures op plaatst en hoe je er vervolgens voor zorgt dat het huis in de scenery zichtbaar wordt.

 Zondag, 06 november 2011:

 • Van 11:00 – 12:00 uur – Joop  Mak – (Nederlands)
  NL2000
  De geschiedenis en ontwikkeling van NL2000
 • Van 13:00 – 14:00 uur – Durk Talsma  – (Nederlands)
  FlightGear
  In deze presentatie zal het FlightGear ontwikkelteam acte de presence geven en kort  de geschiedenis van het programma toelichten, uitleggen wat de huidige state-of-the art is, en welke nieuwe ontwikkelingen we de komende tijd kunnen verwachtten. Tevens zullen een aantal unieke eigenschappen van flightgear worden toegelicht.
 • Van 15:00 – 16:00 uur – Austin Meyers (Engels)
  New  X-plane 10
  Austin en Aerosoft laten de nieuwste versie van X-Plane zien. De nieuwe versie is meer dan een standard update omdat er veel nieuwe technologie in verwerkt zit en omdat X-plane voor de eerste keer direct de competitie met Microsoft Flight Simulator aangaat.  X-Plane 10 zal  rond de kerst verkrijgbaar zijn.

 

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x