FSweekend – The Exhibitors


Het is nog minder dan 1 week en dan begint het internationale Flightsim event al weer. 2 dagen lang ! in het Aviodrome te Lelystad (EHLE). Maar wie zijn er daar aanwezig ? Kijk op de Exhibitors pagina van FSweekend en via al die logo’s kunt u weer aan meer info komen. Wilt u nog wat extra aandacht via simFlight.NL, mail mij dan via Rob-PA7RM. (update Presentatie’s / Lezingen)

Kortingsbon FS weekend 2011

Info lezingen en of presentaties FSW2011

Op het FSweekend 2011 willen we starten met de mogelijkheid tot het geven van lezingen/presentaties. Heeft u een interessant onderwerp waarover u een lezing of presentatie wilt geven laat dat dan even weten. In de gebruikte ruimte is ongeveer plaats voor 120 personen en we kunnen per dag 3 lezingen van 1 uur houden. Naar aanleiding van de aanmeldingen zullen we een keuze maken. 

Groet,
Frans Broekhuijsen
FSweekend 2011

Inmiddels zijn de presentaties bekend:

Presentaties op het Fsweekend 2011

De presentaties worden gegeven in de briefingroom, deze bevind zich helemaal achteraan in het oude Shiphol gebouw.

Zaterdag, 05 november 2011:

 • Van 11:00 – 12:00 uur – Geert Rolf – (Engels)
  Rebuilding a real Flight Simulator, an overview of 3 years work at the Norwegian DC-10.
  Illustrated by video, the talk will take you through the work done to bring a 1977 built Link Miles DC-10 Simulator back to life. The story ends with last years project: the link with MS Flight Simulator for cockpit view only.
 • Van 13:00 – 14:00 uur – Joop  Mak – (Nederlands)
  NL2000
  De geschiedenis en ontwikkeling van NL 2000
 • Van 15:00 – 16:00 uur – Francois Dumas / Arno Gerretsen – (Nederlands)
  Bouw je eigen huis met SketchUp
  Altijd al je eigen huis willen bouwen voor Flight Simulator? In deze presentatie laten Francois Dumas en Arno Gerretsen zien hoe je dit kunt doen met SketchUp. Aan de orde komt hoe je de vorm van het huis kunt maken, hoe je er textures op plaatst en hoe je er vervolgens voor zorgt dat het huis in de scenery zichtbaar wordt.

 Zondag, 06 november 2011:

 • Van 11:00 – 12:00 uur – Joop  Mak – (Nederlands)
  NL2000
  De geschiedenis en ontwikkeling van NL2000
 • Van 13:00 – 14:00 uur – Durk Talsma  – (Nederlands)
  FlightGear
  In deze presentatie zal het FlightGear ontwikkelteam acte de presence geven en kort  de geschiedenis van het programma toelichten, uitleggen wat de huidige state-of-the art is, en welke nieuwe ontwikkelingen we de komende tijd kunnen verwachtten. Tevens zullen een aantal unieke eigenschappen van flightgear worden toegelicht.
 • Van 15:00 – 16:00 uur – Austin Meyers (Engels)
  New  X-plane 10
  Austin en Aerosoft laten de nieuwste versie van X-Plane zien. De nieuwe versie is meer dan een standard update omdat er veel nieuwe technologie in verwerkt zit en omdat X-plane voor de eerste keer direct de competitie met Microsoft Flight Simulator aangaat.  X-Plane 10 zal  rond de kerst verkrijgbaar zijn.

FSweekend – Aviosim Nederland

Stichting Aviosim Nederland zal ook komend FS Weekend aanwezig zijn om de NLR Simulator en de gele SARP II radar kast te bemannen. De simulator is ooit door het NLR aan de Aviodrome geschonken waarbij werd afgesproken dat NL2000 de simulator zou beheren en onderhouden. Voorts zijn alle vrijwilligers die hier elke week weer intensief aan werken ondergebracht in de Stichting Aviosim. De stichting heeft tot doel de simulator zoveel mogelijk open te stellen voor bezoekers van de Aviodrome.

 Ook tijdens komend FS Weekend mag u zelf plaats nemen in de pilot seat om de sim na een veilige landing naar de gate te brengen. Daarnaast zal de stichting dit jaar tevens het gezicht zijn voor Opencockpits uit spanje (www.opencockpits.com) evenals normaal via onze eigen webshop (www.aviosim.org) is het nu mogelijk tijdens het FS Weekend de producten van Opencockpits met kortingen oplopend tot 15 % aan te schaffen. Dit is mogelijk danzij een unieke samenwerking met Opencockpits SL die op deze manier van grote afstand toch het project in de Aviodrome, het onderhouden en operationeel bezet houden van de historische simulatoren, een steuntje in de rug geeft te meer omdat een klein deel van de opbrengst van elk product op onze rekening wordt bijgeschreven. NL2000, Stichting Aviosim Nederland en Opencockpits.com verwelkomen u graag komend FS Weekend in luchtvaart museum de Aviodrome in Lelystad!


FSweekend – simCenter Lelystad

Simcenter aanwezig op Flight Simweekend van 5&6 november. Locatie: Aviodrome. Hele weekend demo-sessies met de Boeing 737-800, incl de nieuwste software Prosim737.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Austin Meyer, van X-Plane, zal ook tijdens het FSweekend zijn X-Plane versie 10 in ontwikkeling tonen aan het publiek. Dit zal bij de stand van Aerosoft zijn.
 
 
 
 

 
De beta versie van Take-On Helicopters wordt door Sim-Ware ook getoond aan het publiek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
FSAddon staat uiteraard ook weer op het FS Weekend. FSAddon Publishing deelt een stand met FSDeveloper en samen doen we demo’s met Google Sketchup. We geven ook een lezing daarover !!
 
 
 
 
 

 
 

 

Subscribe
Kennis van
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Karel
13 oktober 2011 19:28

Krijgen we wat van MS Flight te zien? Vraag het eens na bij MS.

Kareltje

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x