simFlight – Flightsim info

Middels deze newspost wil ik wat aandacht schenken aan de websites waar je als flightsimmer wat info kan weghalen. Een soort van startpagina, opsomming van de diverse websites etc… Een goede omschrijving zou ik hier nog eens voor moeten verzinnen. Weet ook nog niet precies hoe ik het hier zal gaan plaatsen. Misschien wordt het wel een levend newspost, die regelmatig bijgewerkt dient te worden. Of we maken er een aparte pagina van. Ben nog een beetje zoekende in wat voor vorm. Je hebt doeners en denkers. Ben ik dan nu een doener, die nog niet precies weet wat hij moet doen, of ben ik een denker die nu maar wat doet. Klik op ‘Meer lezen…’ voor een eerste aanzet van mijn idee.

Welke Magazine’s zijn er zoal om meer info te lezen over onze hobby.

 

 

Diverse Forums waar je veel info kan weghalen, waar je al je vragen kunt stellen, waar je deel wordt van een community. Zoals:

Software winkels

Online vliegen

Diverse Flightsim Clubs

Theorie / Praktijk over het vliegen zelf

Externe info via:

Bij ProSim4u vliegt u in een cockpit met een 215° zichthoek horizontaal en ruim 70° verticaal waardoor er echt een vlieggevoel ontstaat net als in een echte vliegtuigcockpit. Bij ProSim4u kunt u een betere piloot worden en het vliegtuig, onder alle omstandigheden, onder controle houden. Iedere piloot krijgt bij ons gratis begeleiding. Vanaf de vrije tijdspiloot die nog nooit in een Boeing 737 gevlogen tot en met de expert die ‘alles (of vrijwel alles)’ van de Boeing 737 weet.
   

Via internet, dus gewoon thuis achter de eigen PC:

AviatorPro met een ‘specialisatie’ voor de MD11 / B747 / B737
Airbus
Flight Academy

FSFlyingSchool

Virtual Airlines
Misschien wel de manier om veel van het vliegen onder de knie te krijgen. Hebben over het algemeen een eigen community, eigen forum, vliegen ook online, real life evenementen etc…

……

Sky Blue Radio, een radio zender te beluisteren via internet, waarin ook af en toe wat flightsim gerelateerde items worden behandeld. Er is ook een add-on voor te verkrijgen, die je installeeert in je cockpit panel en waarbij je dan op b.v. 123.45 ook naar Sky Blue Radio kan luisteren. Tijdens het vliegen dus.
FSBreak, een ongeveer twee wekelijkse live uitzending via internet. Zowel beeld als geluid. In een klein 2 uur durende uitzending wordt er veel behandeld wat er zoal aan software de laatste tijd is uitgekomen. Dit gaat meestal op een luchtige wijze. In de engelse taal. De tijdstippen van uitzenden willen nog wel eens variëren, meestal via Twitter en/of Facebook worden de uitzendingen aangekondigd. Meer info op de website. Zelf vind ik het wel komisch en luchtig om naar te luisteren c.q. te bekijken. De podcast valt later ook te downloaden en af te spelen op je MP3.
   

Diverse Youtube kanalen, zoals:

 

Al met al een kleine opsomming, die door mij nog uitgewerkt wordt, met een korte intro, plaatje erbij etc…

En last but not least, Het internationale FSWeekend,


gehouden in het Aviodrome te Lelystad (EHLE). Waarbij alles wat hierboven genoemd is, wel zo’n beetje aanwezig is. Het grote verzamelpunt van alle flightsimmers. Misschien wel het Mekka van de flightsimmers, je moet er een keer zijn geweest. Verslag 2010 is in de maak.

Flightsimmer Membermap

Maar waar wonen die Flightsimmer nu eigenlijk ? Zijn er meer flightsimmers in het westen (b.v. de Randstad) of toch ook wel in het oosten van Nederland. Woont er misschien een flightsimmer bij mij in de buurt, waar ik eens op de koffie kan en om dan eens gezamenlijk een vlucht te plannen, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen etc etc…..  Hoe en wat …. Hiervoor een eenmalige registratie, voer uw woonplaats in en bekijk waar de overige Flightsimmers ook hun hobby uitoefenen. Helaas op mijn vakantieadres in Spanje zie ik nog geen flightsimmers, wordt dus afkicken.

Zoals aangehaald in het begin, deze newspost is van verre compleet, maar er zal bij tijd en wijle aangewerkt worden. Suggestie’s, ideeën, mail ze gerust.

Rob-PA7RM

Subscribe
Kennis van
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
15 juni 2011 21:47

hmmm. Aviosim.org ja zou kunnen i.c.m. het Aviodrome. Zal eens kijken in wat voor vorm ik dat giet. Bedankt.

En mooi om te zien dat het je wel bevalt als vrijwilliger. Ik zou nu nog niet weten waar ik de tijd vandaan haal. Ik zet de 24e even in mijn agenda.

Rob

15 juni 2011 10:09

Leuk idee Rob.

Ik denk dat je onze eigen Aviosim.org (en forum) er ook wel bij mag zetten?
http://www.aviosim.org/

Vrijdag 24 juni ben ik er weer persoonlijk om bezoekers te laten landen in een 737 op Schiphol ! 🙂

14 juni 2011 17:21

Wauw. Ziet er al goed uit! Ik vind dat je bij forum ook wel het forum van IVAO mag neer zetten. Daar kun je echt alles vragen en is er ook heel veel te vinden!

Onder diverse yt kanalen kan ook Cessna152 toegevoegd worden. Deze kerel doet al zolang als ik echt bezig ben met fs veel informatieve, nuttige filmpjes maken.

Leuke opzet, goed idee. Wil je evt wel helpen met het maken van evt een aparte pagina. Of doet flightsim dat voor je? In ieder geval succes ermee!

Groetjes,
Rick

3
0
Would love your thoughts, please comment.x