Review – 9e Duitse Flightsim Conference

Afgelopen zaterdag, 14 mei, werd de 9e Flightsim Conferentie gehouden op het vliegveld Paderborn. De thuishaven van Aerosoft. Een aantal foto’s kon u hier al bekijken. Angelique van Campen heeft uit hoofden van haar review functie bij Avsim ook dit evenement bezocht. Zij heeft hier een verslag over geschreven, met weer veel foto’s. U kunt haar belevenis hier lezen. En nog wat Facebook foto’s van het Paderborn evenement.
Speciaal voor simFlight.NL heeft Angelique ook nog een nederlands verslagje gemaakt. Klik op ‘Meer lezen…’ voor haar korte verslag.

Het was weer tijd. Tijd voor een Flight Simulator show.
Met dit gezegde op stap naar Paderborn/Lippstadt in Duitsland of beter gezegd om AVSIM aldaar op de 9e German Flight Simulator Conference te vertegenwoordigen. Dit jaarlijks event wordt door Aerosoft georganiseerd en belooft weer veel. Overigens, ieder jaar wisselt de locatietussen Paderborn en Munchen. Paderborn is gelukkig nog wel te rijden maar voor Munichen zal ook ik en vele anderen uit Nederland het vliegtuig moeten nemen. Ach, wie heeft er nu geen problemen om met een vliegtuig te gaan?

Samen met mijn partner kwamen wij vrijdagmiddag aan bij het Airport Forum gebouw op het vliegveld van Lippstadt/Paderborn (EDLP) of schrijf je nu Paderborn/Lippstadt. Ach, wat maakt het uit. Het vliegveld hadden we in ieder geval gevonden. Al is de AVSIM stand niet echt gecompliceerd om op te zetten en alles uit te stallen, toch kost het enkele uurtjes en ook ik moet tussendoor de nodige gesprekken voeren met een ieder. Aan het begin van deze vooravond maar besloten om ergens rustig een hapje te eten om daarna lekker vroeg in bed te duiken. D-Day oftewel zaterdag 14 mei zou een drukken en lange dag gaan worden. Ten eerste is de conferentie van 9.00 tot 18.00 uur met aansluitend een diner tot, in ieder geval, 23.00 uur.

De conferentie was ondanks alles toch wel geslaagd. In de tijdelijke brandweerkazerne stonden onder anderen SimWare (Belgie), Flight1 Europe (Engeland), FS Magazin, Flight! (de opvolger van FlightXPress), IVAO Germany, VATSIM Germany, Project A330, Saitek Germany, AVSIM, Contact Air VA, Friesen Flieger, German Airlines VA, FSC Verein. Dit is het geloof ik wel. Concreet, een bonte verzameling van verschillende Flight Simulator georienteerde organisaties. Daarbuiten worden er diverse lezingen gehouden over van alles en nog wat. Helaas was er niet veel nieuws te melden behoudens dan de Aerosoft presentatie door o.a. Mathijs Kok met de H36 Dimona X. Er was een twee uur durende presentatie van de maker van FS Commander 9 wat zeker de moeite waard was, althans, als je dit programma gebruikt. Helaas moest ik samen met mijn partner de AVSIM stand bewaken en de geinteresseerde toespreken. Buiten dit alles was ik bijna vergeten dat het een gewoon operationeel vliegveld is dus op het balkon van het Airport Forum heb je een prachtig uitzicht op de taxibaan en de enige landings/start baan.

Al met al was het weer een geslaagde dag waarbij ik weer nieuwe mensen heb leren kennen en bestaande netwerken uitgebreid. Meer informatie en dan met name de nodige foto’s vindt je via deze AVSIM link.

Met vriendelijke groet,
Angelique van Campen

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x