FSWeekend 2010 – Virtual Royal Netherlands Air Force

Het FSWeekend staat niet alleen in het teken van de Airbussen/Boeing’s IFR/VFR vliegen, maar ook het militairen verkeer komt aan bod. Hier onder meer info van de Virtual Royal Netherlands Air Force. “Deze club bestaat op dit moment uit 23 mensen, waaronder een aantal die in actieve dienst bij de Klu zijn (loadmaster KDC10, Intel, etc) en een aantal burgers die een grote affiniteit met de Klu hebben. In 2010 (ons 5-jarig jubileumjaar) zijn we ook erkend door de Kon.Luchtmacht. Men weet van ons bestaan en heeft toestemming gegeven om op deze manier de KLu uit te beelden. Zoals de naam al zegt, proberen wij een virtuele afspiegeling te zijn van de Koninklijke Luchtmacht, maar in tegenstelling tot bij voorbeeld een simulatorprogramma als Falcon 4, gaat het bij ons niet om het nabootsen van gevechtsmissies, maar om het vliegen zelf. Klik op ‘Meer lezen…’ voor het vervolg.

Wij hebben bijna alle vliegtuigen waarmee de Klu na de oorlog heeft gevlogen of nog mee vliegt in onze aircraft-bibliotheek.

Het gebruik van MS Flightsimulator 9 (en binnenkort FSX) en van een programma IBNet-player genaamd, stelt ons in staat om via internet of een LAN de mooiste formaties te vormen.

Het bijtanken van diverse F-16’s door een KDC10 is onze specialiteit, maar ook de Harvard-formaties  en heli-operations maken altijd veel indruk tijdens shows.

Wij maken ook gebruik van het IVAO-netwerk en kunnen dan samen vliegen met de burgerluchtvaart, onder meestal uitstekende ATC.

Binnen onze club hebben we mensen die sceneries kunnen aanpassen of maken, textures van vliegtuigen kunnen maken of aanpassen, met bij voorbeeld als resultaat dat we in een formatie niet met dezelfde toestellen vliegen.

Squadronemblemen en registraties zijn uniek.

Brengt me bij de gezonde squadronrivaliteit, die net als bij de echte luchtmacht, bij ons ook de nodige humor oplevert.

Onze vliegers lopen tijdens shows (luchtmachtdagen, FS weekend MLM, FS weekend Lelystad) meestal in flightsuit met squadronbadges of in witte poloshirts met ons embleem.

Sinds april 2009 werkt onze club samen met het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg.

Onze mensen worden door het jaar heen ingezet bij diverse activiteiten in het Flying Center en zijn elke laatste zondagmiddag van de maand daar te vinden om het publiek kennis te laten maken met twee F16 simulatoren.

Momenteel worden onze vliegers ingezet bij het nieuwe KLu-wervingsprogramma “Wings”.”

Er kon nog veel meer verteld worden, dus spreek de mannen van de vRNLAF gerust aan. Zij zullen u nog veel meer vertellen.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x