Unieke kans voor de echte cockpit bouwer

Een unieke kans wordt er geboden voor de echte cockpitbouwer. Er is een cockpit sectie beschikbaar van een 4-zits Socata Rallye 150. Het achterstuk is al verwijderd, wat overblijft is de cockpit sectie, waar je met het plaatsen van 2 stoelen naast elkaar het echte cockpit gevoel krijgt. Klik op ‘Meer lezen…’ voor het uitvoerige verhaal. En min of meer gratis op te halen in Deventer. Meer info via rob@simflight.com.

Wie is er een FS cockpit aan het bouwen of wil deze gaan bouwen?

Een aantal jaren geleden zijn de rompen gesloopt van twee afgedankte 4-zits Socata Rallye 150’s en van eentje is er nog een cockpit sectie over. Zie de fotos van tijdens de sloop. De cockpit sectie is voor de achterbank afgezaagd, ongeveer op de plek van de houten balk die van links naar rechts door de gaten van de main spar is gestoken. Het loopt door tot en met de firewall. Je kunt er met twee vliegers naast elkaar in zitten als je er weer stoeltjes in monteert. Alle instrumentarium is verwijderd en als spare parts gebruikt. Je kunt er zo weer een nieuw panel in hangen naar eigen smaak.

Sticks en pedalen zijn er mogelijk ook nog bij. Anders is het inbouwen van je eigen stick geen probleem.  Als je achteraan een paar zwenkwielen onder de houten balk schroeft en vooraan ook nog ergens twee wielen, dan heb je een stabiel en verrijdbaar systeem. Het is een bak waar je heel wat kunt inbouwen, inclusief PC’s en monitors.

De aluminium rompdelen tussen staart en cockpit zijn inmiddels in stukken gezaagd en “schilderdoek” geworden voor nose-art.

Deze cockpitsectie is bewaard met de bedoeling om er ooit een simulator van te maken. Maar door tijdgebrek wil het maar niet vlotten 

De cockpit sectie staat opgeslagen bij een boerderij in Deventer. De liefhebber mag ‘m daar gratis ophalen. Kan in overleg ook wel vervoerd worden, echter dan zijn er kosten aan verbonden.

Zoals gezegd, een unieke kans.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x