AMD / ATI introduceert in oktober de HD 6000 series

Eerder gingen er al geruchten dat ATI met nieuwe videokaarten op de markt komt. Waarschijnlijk worden deze videokaarten in oktober al geïntroduceerd het gaat echter hier om de 6000 versies. Ik ben zelf geen grote ATI fan, kwa snelheid zijn het goede kaarten. Kwa Kwaliteit gaat het wat achteruit als we dit vergelijken met Asus. Fudzilla heeft uit verschillende bronnen vernomen dat AMD haar eerste videokaart(en) uit de Radeon HD 6000 serie in oktober gaat lanceren. Zo staat er naar verluid een persevenement gepland in Los Angeles, ergens in week 43 op de kalender (18 t/m 24 oktober). Het zou echter ook een paar dagen eerder kunnen zijn, want volgens Semi Accurate is de lancering al op de 12e van oktober. Hier meer informatie over deze videokaart.

De nieuwe generatie videokaarten, die als geheel de codenaam ‘Northern Islands’ dragen, zijn volgens de laatste berichtgeving een doorontwikkeling van de huidige HD 5000 serie en zouden op het gebied van tesselation dan ook geen grote prestatieverbeteringen met zich meebrengen.

Subscribe
Kennis van
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
djjoost
24 september 2010 08:16

“Kwaliteit gaat het wat achteruit als we dit vergelijken met Asus”,

tja…Asus produceert zelf ook ATI kaarten.

Ik neem aan dat je Nvidia bedoelt.
Het is waar dat FSX altijd een voordeel had/heeft op Nvidia kaarten,maar als je het goed finetuned kunnen Ati kaarten ook behoorlijk goed zijn.
De 5870 van Ati moet behoorlijk goed zijn in FSX wat ik heb gelezen.
(zelf heb ik nvidia 9800gx2 die het ook wel aardig doet)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x