Jan Hilgers Memorial Airshow 18 Sept

Ter nagedachtenis van het unieke feit dat Jan Hilgers 100 jaar geleden als eerste Nederlander boven Ede aan de Zonneoordlaan een vlucht met een gemotoriseerd luchtvaartuig, een Blériot XI, heeft uitgevoerd wordt er op 18 september 2010 op de Ginkelse heide te Ede een fantastische vliegshow georganiseerd. Tijdens deze vliegshow zullen vele, ook voor Nederland zeer belangrijke, historische vliegtuigen de revue passeren. De show zal geopend worden met een vlucht van een replica van de Blériot XI van de Stichting Vroege Vogels uit Lelystad. Er wordt aangenomen dat het toestel waar Jan Hilgers destijds mee heeft gevlogen dezelfde Blériot XI is waar Louis Blériot op 25 juli 1909 als eerste het Kanaal mee is overgevlogen. Meer info hier.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x