EHLE – Baanverlenging naar 2100 meter

Lelystad-EHLEDe luchthaven Lelystad mag de start- en landingsbaan verlengen naar 2100 meter. Daardoor gaat er ook een ruimere geluidszone gelden en kunnen op termijn grotere vliegtuigen zoals de Boeing 737 en Airbus A320 Lelystad Airport aandoen. De gemeente heeft dat dinsdag (3 november) bekendgemaakt.

 

 

 De baanverlenging is onderdeel van het aanwijzingsbesluit dat door de ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Milieu) is ondertekend. Met dat besluit kan Lelystad Airport zich al op korte termijn ontwikkelen tot een zakenluchthaven waarbij middelgrote toestellen met vijftig tot zeventig zitplaatsen kunnen landen en opstijgen.

De ministers hebben in het besluit gekozen voor een uitvliegroute naar het oosten. De gemeente Lelystad en provincie Flevoland geven nog steeds de voorkeur aan een route over de Oostvaardersplassen. Die gaat niet over bewoond gebied en zou geen grote nadelige effecten op de natuur hebben.

Schiphol Group, eigenaar van Lelystad Airport, heeft al eerder aangegeven de luchthaven in verband met de economische crisis gefaseerd te zullen ontwikkelen. Volgens een woordvoerder van de provincie beslist Schiphol over het moment waarop de baan verlengd wordt.

Tot het moment dat de start- en landingsbaan wordt verlengd, zal de luchthaven zich met de bestaande baan van 1250 meter ontwikkelen tot zakenvliegveld.

Bron: ‘Luchtvaartnieuws‘.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x