Online vliegen – DutchVACC

banner-DutchVACCDe website van DutchVACC is onlangs vernieuwd. Dutch VACC is een onderdeel van VATSIM, een wereldwijd netwerk waar piloten online kunnen vliegen, en daarbij realtime luchtverkeersleiding krijgen. De Dutch VACC geeft luchtverkeersleiding in het virtuele Nederlandse luchtruim. Klik op ‘Meer lezen…’ voor het vervolg van een ingezonden newsitem over de DutchVACC.

Tevens vervult de Dutch VACC een educatieve rol voor haar leden. Zo geeft de Dutch VACC via de website informatie over vliegprocedures en luchtverkeersleidings-procedures in Nederland. Door middel van speciaal geschreven software kan je met Flight Simulator inloggen op VATSIM. Je doet dit met het programma Squawkbox of met FSInn. De piloot is dan zichtbaar voor virtuele luchtverkeersleiders. Doordat er in Flight Simulator een multiplayer-sessie wordt aangemaakt, kan je tevens je medepiloten zien die op dat moment ook via VATSIM online vliegen! Voordat je gaat vliegen moet je een vliegplan indienen, zodat de luchtverkeersleiders weten waar je naar toe vliegt. Routes voor je vliegplan kan je bijvoorbeeld op onze website vinden. VATSIM is wereldwijd. Vlieg je de grens over, dan kan je ook daar weer luchtverkeersleiders verwachten die jou verder begeleiden. Zo heeft elk land in de wereld z’n eigen VACC die z’n eigen luchtruim controleert, en juist dat internationale karakter maakt het online vliegen via VATSIM zo boeiend. Het lidmaatschap van VATSIM en Dutch VACC is geheel gratis, de software die we gebruiken ook en zijn via de website te downloaden.

Opm. mijner zijde, al met al een aanrader om gewoon eens te proberen. Weer eens een andere dimensie aan de hobby en zo leert u nog vele andere gelijkgestemde vrienden kennen.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x