Zweefvliegen – Lierstart

Glider-lierOok zweefvliegen is mogelijk in FSX. Ik heb het zelf nog niet veel gedaan, maar lijkt me wel leuk om eens te proberen. Zelf in Real life zie ik het nog als een uitdaging. (EHTL… ?) Nu kun je standaard in FSX geen lierstarts maken, echter Wolfgang Piper heeft hier wel iets voor gemaakt, zodat het nu wel mogelijk is. Meer info en nog veel meer info op zijn website. Doet u al aan zweefvliegen. ?

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
13 juli 2009 09:51

Dat is inderdaad wel het voordeel van de SZT dat je er door de weeks kan vliegen. Bij ons gebeurd dat meestal alleen in de zomermaanden of herfstkampen. Al hoewel de meeste vrijdagen ook al gevlogen wordt.

Het grote verschil oa met de SZT en de GeZC is dat de laatste meer een club is, en de SZT meer een soort van “bedrijfje”. Beide dingen hebben hun voor en hun nadelen.

Wie weet tot Terlet!

9 juli 2009 21:01

Hé Frank, vlieg jij bij de Gelderse joh…. Leuk man. Dat is een eindje rijden voor je. Zelf zat ik te denken aan de SZT, dit ook ivm de TMG en dat ik soms wel eens doordeweeks wil vliegen. Daar ik dan ook wel eens vrij ben. Ik zal in het wekeend bij mooi weer eens een bezoekje brengen op de strip van de GeZC. Wie weet herken ik je wel. 😉

Cu.
Rob.
En succes met je vakken. !!

Frank
6 juli 2009 08:20

Hoi Rob,

Mijn gpl heb ik nog niet, ben momenteel solist. Ik heb in de winter nog een aantal theorie examens die ik moet afronden. In zweefvliegen gaat inderdaad veel tijd zitten (‘s ochtends het opbouwen van de kisten, ‘s avonds weer het afbreken), maar je krijgt er wel een totaal gevoel van vrijheid voor terug.

Gewoon op eigen kracht omhoog (op de start uitgezonderd) rond vliegen.
http://www.gezc.nl

5 juli 2009 14:15

Okay Frank, bedankt voor je input. Jij als zweefvlieger. 🙂 Hoever ben je al. ? Heb je al je GPL. Zelf heb ik ook wel interesse om te gaan zweefvliegen, maar ja… tijd he.
En ik zal nog eens serieus naar de software Condor Soaring Sim kijken.

Rob.

Frank
29 juni 2009 12:27

Leuk dat ze deze mogelijkheid nu ook hebben ingebouwd in FSX. Altijd al een groot gemis vind ik. Maar toch is de zweefvliegfunctie in FSX niet goed. De meegeleverde kist heeft geen geindexeerde variometer waardoor je bij het stijgen (als je zelf aan de knuppel trekt) toch de melding krijgt dat je een thermiek bel invliegt.

Voor een echte zweefvlieg simulator ervaring kan je beter Condor Soaring sim aanschaffen. Dit is de meest gebruikte sim onder zweefvliegers.

0
Would love your thoughts, please comment.x