Zweefvliegen – Lierstart

0

Glider-lierOok zweefvliegen is mogelijk in FSX. Ik heb het zelf nog niet veel gedaan, maar lijkt me wel leuk om eens te proberen. Zelf in Real life zie ik het nog als een uitdaging. (EHTL… ?) Nu kun je standaard in FSX geen lierstarts maken, echter Wolfgang Piper heeft hier wel iets voor gemaakt, zodat het nu wel mogelijk is. Meer info en nog veel meer info op zijn website. Doet u al aan zweefvliegen. ?

Laat een reactie achter

Schrijf de eerste reactie!

avatar
  Subscribe  
Kennis van
Frank
Gast

Dat is inderdaad wel het voordeel van de SZT dat je er door de weeks kan vliegen. Bij ons gebeurd dat meestal alleen in de zomermaanden of herfstkampen. Al hoewel de meeste vrijdagen ook al gevlogen wordt.

Het grote verschil oa met de SZT en de GeZC is dat de laatste meer een club is, en de SZT meer een soort van “bedrijfje”. Beide dingen hebben hun voor en hun nadelen.

Wie weet tot Terlet!

Rob-PA7RM
Gast

Hé Frank, vlieg jij bij de Gelderse joh…. Leuk man. Dat is een eindje rijden voor je. Zelf zat ik te denken aan de SZT, dit ook ivm de TMG en dat ik soms wel eens doordeweeks wil vliegen. Daar ik dan ook wel eens vrij ben. Ik zal in het wekeend bij mooi weer eens een bezoekje brengen op de strip van de GeZC. Wie weet herken ik je wel. 😉

Cu.
Rob.
En succes met je vakken. !!

Frank
Gast

Hoi Rob,

Mijn gpl heb ik nog niet, ben momenteel solist. Ik heb in de winter nog een aantal theorie examens die ik moet afronden. In zweefvliegen gaat inderdaad veel tijd zitten (‘s ochtends het opbouwen van de kisten, ‘s avonds weer het afbreken), maar je krijgt er wel een totaal gevoel van vrijheid voor terug.

Gewoon op eigen kracht omhoog (op de start uitgezonderd) rond vliegen.
http://www.gezc.nl

Rob-PA7RM
Gast

Okay Frank, bedankt voor je input. Jij als zweefvlieger. 🙂 Hoever ben je al. ? Heb je al je GPL. Zelf heb ik ook wel interesse om te gaan zweefvliegen, maar ja… tijd he.
En ik zal nog eens serieus naar de software Condor Soaring Sim kijken.

Rob.

Frank
Gast

Leuk dat ze deze mogelijkheid nu ook hebben ingebouwd in FSX. Altijd al een groot gemis vind ik. Maar toch is de zweefvliegfunctie in FSX niet goed. De meegeleverde kist heeft geen geindexeerde variometer waardoor je bij het stijgen (als je zelf aan de knuppel trekt) toch de melding krijgt dat je een thermiek bel invliegt.

Voor een echte zweefvlieg simulator ervaring kan je beter Condor Soaring sim aanschaffen. Dit is de meest gebruikte sim onder zweefvliegers.