Logitech – Flight System G940

G940Goed nieuws voor mensen die houden van realistische vliegtuigsimulaties: Logitech onthulde op de E3 de Logitech Flight System G940. De Flight System G940 is speciaal ontworpen voor de besturing van militaire / commerciële vliegtuigen en helikopters. De set bestaat uit drie componenten: een force feedback joystick, een dual throttle en een set voetpedalen. Het product is vanaf september in Nederland verkrijgbaar voor € 299,00. Hier vindt u een video van het product.

 

Ruben Mookerjee, directeur van de Logitech product marketing afdeling voor games randapparatuur: “Wij zijn aan dit project begonnen vanuit de overtuiging dat we de vliegsimulatie-ervaring opnieuw op de kaart wilden zetten. Of je nu een Airbus A380, een F/A-18 Hornet straaljager of een Comanche helikopter bestuurt, de luchtstroom onder de vleugels wilt voelen, alle individuele motoren afzonderlijk wilt bedienen of spectaculaire manoeuvres uit wilt voeren… de G940 voelt aan als the real thing. Van het moment van take off tot en met de landing.”

De Logitech Flight System G940 bestaat uit drie componenten: een force feedback joystick, een dual throttle en een set voetpedalen. Daarnaast zijn meer dan 250 programmeerbare knoppen geïntegreerd in een compleet HOTAS (Hands On Throttle-and-Stick) ontwerp. Hiermee heeft de ‘desktop-piloot’ direct toegang tot cruciale functies en hoeft het systeem dus niet los te laten om belangrijke functies te bedienen. Het systeem is eenvoudig te installeren door de throttle en de pedalen met de joystick te verbinden en vervolgens de USB connector op de computer aan te sluiten. Alle losse componenten zijn eenvoudig en stevig aan een bureau of ander oppervlak te bevestigen. De Flight System G940 is compatible met vrijwel alle populaire PC flight simulators, waaronder Microsoft® Flight Simulator X, IL-2 Sturmovik™: 1946, Lock On: Modern Air Combat en X-Plane 9.

Force feedback joystick

De Flight System G940 joystick is uitgerust met Logitech’s bekroonde force feedback technologie. Hiermee is het mogelijk om een vliegtuig te besturen en werkelijk alle details te voelen. In tegenstelling tot vibration feedback of rumble technologie, levert de Logitech force feedback technologie zeer nauwkeurige, goed gedoseerde tactische feedback. Daardoor is uiterst accurate simulatie mogelijk. De joystick is voorzien van een metalen trekker uit twee delen, zes programmeerbare knoppen, een mini-stick, een 8-way hat en drie analoge bedieningsmogelijkheden voor het afstellen (trimmen) van de roeren. Daarnaast hebben de ontwerpers ook aan comfort gedacht, bijvoorbeeld voor de wat langere vluchten. Zo heeft de joystick een zeer solide basis met ondermeer een handsteun, een licht naar voren gerichte stick en een oppervlak.

Programmeerbare dual throttle

De Flight System G940 heeft een split throttle ontwerp voor het makkelijk bedienen van de gashandle bij vliegtuigen met meerdere motoren. Indien een vliegtuig over één motor beschikt, bijvoorbeeld een F-16, dan kunnen de gashandles eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden met behulp van één druk op de knop. De interactieve, programmeerbare knoppen op de throttle zijn eenvoudig in te stellen voor gebruik met diverse vliegsimulaties en lichten rood, groen of geel op om de status van belangrijke systemen aan boord van een toestel weer te geven – net als in een echte cockpit. Om de bediening nog toegankelijker te maken, worden er ook tachtig voorgedrukte labels meegeleverd die passen op de knoppen. Op deze manier is het mogelijk om een authentiek schakelpaneel te maken met alle gangbare functies zoals GPS, automatische piloot en de bediening van het landingsgestel binnen handbereik. Naast acht programmeerbare knoppen op de basis is de Flight System G940 uitgerust met twee achtwegs hat switches, vier programmeerbare knoppen bij de handgreep en twee draaibare analoge knoppen. Met behulp van de meegeleverde Logitech® Gaming Software is het mogelijk om vrijwel alle functies van een vliegsimulator in enkele stappen toe te kennen aan de knoppen.

Authentieke pedalen

De pedalen zijn gebaseerd op beweging in vier richtingen, net als bij de pedalen van een modern straaljager. Met de pedalen bedien je ondermeer het roer. Daarnaast is het voorwaarts kantelen van de pedalen bedoeld voor het remmen met de tenen. Hiermee heeft de virtuele piloot volledige controle over het toestel en dat is met name van groot belang tijdens landingen met zijwind, over de taxibaan rijden of het besturen van helikopters. De weerstand van de pedalen is daarbij ook tot in de kleinste details instelbaar. Om frustratie in het heetst van de strijd of tijdens spannende momenten te voorkomen, is de set pedalen voorzien van speciale tapijtklemmen en ondersteuning voor de hiel om omgewenst schuiven te voorkomen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Logitech Flight System G940 is vanaf september 2009 verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van € 299,-.

Subscribe
Kennis van
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x